Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Μειώθηκαν οι αποδόσεις στο μεταβροχικό ρεβίθι δεν είναι ξεκάθαρος ο ΕΛΓΑ για αποζημιώσεις λένε οι Λαρισαίοι, καταστροφές έχουν και τα φασόλια


Κάθετη πτώση εμφανίζουν, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου οι αποδόσεις στην καλλιέργεια ρεβιθιού, στις περιοχές εκείνες, όπου οι νεροποντές ήταν πολλές και απανωτές το τελευταίο διάστημα.

Όπως αναφέρει μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο πρώην πρόεδρος του ΑΣ Λαρισαίων Αγροτών και παραγωγός οσπρίων, κ. Χρήστος Σιδερόπουλος, «όσοι παραγωγοί μάζεψαν πριν τις βροχές έπιασαν αποδόσεις της τάξης των 270-280 κιλών το στρέμμα, ενώ μετά τις έντονες βροχοπτώσεις του τελευταίου διαστήματος στη Θεσσαλία, οι αποδόσεις αυτές είναι μειωμένες κατά 100 κιλά».

Το πλέον παράδοξο βέβαια σε αυτή την υπόθεση, είναι - όπως αναφέρουν οι παραγωγοί - ότι ο ΕΛΓΑ δεν είναι και τόσο ξεκάθαρος όσον αφορά τις αποζημιώσεις, αφού εν ολίγοις δεν αναγνωρίζει ότι το νερό αυτό που έπεσε, προκαλεί μείωση της παραγωγής.

«Τα ρεβίθια είναι στο έδαφος», εξηγεί ο Χρήστος Σιδερόπουλος, τονίζοντας ότι τώρα γίνονται οι δηλώσεις ζημίας.

Τα προβλήματα στις αποδόσεις μετά τις βροχές επιβεβαίωσε και όσον αφορά στην περιοχή των Σερρών, ο Στέργιος Λίτος, από τη Νιγρίτα, κάνοντας λόγο για μεγάλες απώλειες στην παραγωγή.

Εκτεταμένες καταστροφές και στα φασόλια

Μεγάλες καταστροφές έχουν υποστεί οι παραγωγοί φασολιών που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της λίμνης Πρεσπών, από τις συνεχείς βροχοπτώσεις που πλήττουν την περιοχή.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο κ. Στέργιος Νόνας, παραγωγός από την περιοχή της Πύλης «οι ζημιές είναι τεράστιες στο χωριό μας. Από τα 500 στρέμματα στο χωριό μας, τουλάχιστον τα 150 είναι πλημμυρισμένα λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού που έπεσε τις τελευταίες ημέρες.

Παράλληλα, αρνητικά επιδρά στις καλλιέργειες και το γεγονός ότι η στάθμη της λίμνης Πρεσπών έχει ανέβει και το νερό που έχει συσσωρευθεί στα χωράφια μας δεν μπορεί να διοχετευθεί. Το κακό είναι πως μετά τη βροχή ανέβηκε και η θερμοκρασία, αφού πλέον έχουμε καλοκαιρία, με αποτέλεσμα ο καρπός να βράσει».

Οι παραγωγοί έχουν κάνει αναγγελία στον ΕΛΓΑ και περιμένουν να κινηθεί η διαδικασία για τις αποζημιώσεις, καθώς, όπως λένε, η ζημιά είναι ολοκληρωτική.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,375 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version