Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις για τους αγρότες των Γρεβενών ζητά το ΚΚΕ


Να αποζημιωθούν έγκαιρα και δίκαια οι πληγέντες αγρότες από την πρόσφατη κακοκαιρία ζητά η ΤΕ Γρεβενών του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι «οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών έπληξαν την ποιότητα των σιτηρών σχεδόν σε όλα τα χωριά του νομού οδηγώντας τους αγρότες σε απόγνωση που βλέπουν τον κόπο και την παραγωγή τους να γίνονται έρμαια των καιρικών φαινομένων, πολλοί εξ αυτών για συνεχόμενες χρονιές».

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της:

«Με χρεοκοπία απειλούνται πολλά αγροτικά νοικοκυριά στο Νομό Γρεβενών μιας και στο μεγάλο κόστος παραγωγής το οποίο μειώνει δραστικά το αγροτικό εισόδημα, τη γενικότερη ακρίβεια που βαρύνει την κάθε αγροτική οικογένεια, τα δυσβάσταχτα χρέη στις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία, έρχονται να προστεθούν οι πολύ χαμηλές τιμές σε σιτηρά και κριθάρι.

Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών έπληξαν την ποιότητα των σιτηρών σχεδόν σε όλα τα χωριά του νομού οδηγώντας τους αγρότες σε απόγνωση που βλέπουν τον κόπο και την παραγωγή τους να γίνονται έρμαια των καιρικών φαινομένων, πολλοί εξ αυτών για συνεχόμενες χρονιές.

Την ίδια κατάσταση αντιμετωπίζουν οι κερασοπαραγωγοί του νομού που είδαν μείωση της παραγωγής εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών του Απρίλη και καταστροφή του μεγαλύτερου μέρους της από τις συνεχείς βροχοπτώσεις.

Πρόκειται για μεγάλη απώλεια στο φετινό εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών, που συνεχώς μειώνεται εξαιτίας των εφαρμοζόμενων πολιτικών της ΕΕ και της κυβέρνησης, με τα χαράτσια και τους φόρους που τους επιβάλλουν.

Υπεύθυνοι για την κατάσταση αυτή και την επιδείνωση των προβλημάτων τους, είναι η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) και η πολιτική των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, που επιβάλλουν την εξασφάλιση φθηνής πρώτης ύλης για τα μονοπώλια και τις βιομηχανίες τροφίμων, προκειμένου να αυξήσουν την κερδοφορία τους.

Αυτή η πολιτική οδηγεί τη μικρομεσαία αγροτιά στο ξεκλήρισμα και στη χρεοκοπία, στη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια.

Άμεσα θα πρέπει να παρέμβει η κυβέρνηση και μέσω του ΕΛΓΑ, να ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών, ώστε να αποζημιωθούν οι πληγέντες αγρότες στο 100% και στην πραγματική τους αξία για το σύνολο των καταστροφών.

Η Τομεακή Επιτροπή Γρεβενών του ΚΚΕ καλεί τους αγρότες να μην σκύψουν το κεφάλι, να συσπειρωθούν στους αγροτικούς συλλόγους τους, να δημιουργήσουν Επιτροπές Αγώνα και να εναντιωθούν στην πολιτική που τους ξεκληρίζει.

Ταυτόχρονα να διεκδικήσουν:

-Να γίνουν άμεσα από τον ΕΛΓΑ οι εκτιμήσεις για το σύνολο των ζημιών.
-Να αποζημιωθούν άμεσα οι αγρότες για το 100% της ζημιάς που έχουν υποστεί.
-Να παγώσουν οι οφειλές, προσαυξήσεις, τόκοι υπερημερίας και να μην γίνει καταβολή φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών των πληγέντων συναδέλφων ώσπου να αποζημιωθεί η απώλεια παραγωγής τους από τον ΕΛΓΑ που ξέρουμε ότι γίνεται με καθυστέρηση πάνω από 1 χρόνο, όπως για τις ζημιές του 2017 ακόμη δεν έχει δοθεί το 30% των αποζημιώσεων.

Οι αγρότες πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα από την πολιτική που τους ξεκληρίζει και να συσπειρωθούν με το ΚΚΕ, να δυναμώσουν την πάλη τους, να συστρατευτούν μαζί με την εργατική τάξη και τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης σε τροχιά σύγκρουσης με την πολιτική που τους ξεκληρίζει,που είναι της ΕΕ, του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και των κομμάτων που τη στηρίζουν.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,6710205 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version