Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Μεγάλη δακοπροσβολή φέτος στη Λέσβο, στις 10 Αυγούστου ο δεύτερος ψεκασμός


Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Λέσβου ανακοινώνεται ότι μετά την διενέργεια του πρώτου ψεκασμού κατά του δάκου της ελιάς, παρατηρείται λόγω των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών αυξημένος δακοπληθυσμός, ο οποίος σε συνδυασμό με την μειωμένη παραγωγή μπορεί να αποβεί καταστροφικός για την φετινή ελαιοπαραγωγή.

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζει ότι «παρακαλούνται οι ελαιοπαραγωγοί, σε περιοχές όπου παρατηρούνται αυξημένες δακοπροσβολές,  να επεμβαίνουν, συμπληρωματικά με τον δολωματικό ψεκασμό της υπηρεσίας, με καθολικούς ψεκασμούς καλύψεως με κατάλληλα φυτοφάρμακα, συμβουλευόμενοι πάντα τους τοπικούς Γεωπόνους και τους Γεωπόνους της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας».

Ακόμη ενημερώνει τους ελαιοπαραγωγούς ότι η άρδευση των ελαιώνων, όπου γίνεται, συντελεί σημαντικά στην ανάπτυξη του πληθυσμού του δάκου και τους καλεί να περιορίσουν τις αρδεύσεις στις άκρως απαραίτητες.

Στο μεταξύ θα ξεκινήσει την Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018, θα πραγματοποιηθεί η Δεύτερη Διαβροχή κατά του Δάκου. Τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα που θα χρησιμοποιηθούν είναι το FORZA 10CS ,BISCAYA 240OD και SUCCESS 0,24 CB

Προκειμένου να επιτευχθεί η προστασία της ελαιοπαραγωγής θα πρέπει τόσο οι εμπλεκόμενοι φορείς όσο και οι ελαιοπαραγωγοί να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια με στόχο την επιτυχημένη διεξαγωγή του προγράμματος της Δακοκτονίας.

Παρακαλούνται:

1) Oι ελαιοπαραγωγοί να επιδείξουν ενδιαφέρον, ώστε να ενημερωθούν για την ημερομηνία ψεκασμού των ελαιοκτημάτων τους από τις ανακοινώσεις των Δημοτικών - Τοπικών Κοινοτήτων και τους αρχιεργάτες της περιοχής τους, να παρακολουθούν τους ψεκασμούς και να διευκολύνουν την είσοδο των συνεργείων στα περιφραγμένα ελαιοκτήματα.

2) Οι βιοκαλλιεργητές να φροντίσουν για την ύπαρξη των πινακίδων σήμανσης στα ελαιοκτήματά τους και να έχουν τοποθετημένες παγίδες στα ελαιόδενδρα εφόσον υπάρχει καρπός.

3) Ο Δήμος, Δημοτικές Ενότητες, οι Συνεταιρισμοί και οι Αγροτικοί Σύλλογοι να ενδιαφερθούν από την πλευρά τους, έτσι ώστε να διευκολύνουν την καλή λειτουργία των συνεργείων (π.χ. παροχή νερού, συντήρηση Αγροτικών δρόμων, Ανακοινώσεις κλπ).

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,640625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version