Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Υψηλότερες τιμές παραγωγού από πέρσι στο καλαμπόκι και ρεκόρ αποδόσεων βλέπουν στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Δοκιμίου

Υψηλότερες τιμές παραγωγού από πέρσι στο καλαμπόκι και ρεκόρ αποδόσεων βλέπουν στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Δοκιμίου


Ρεκόρ με αποδόσεις έως και πάνω από 1.800 κιλά το στρέμμα στα καλά χωράφια περιμένει για την ευρύτερη περιοχή του κάμπου του Αγρινίου, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Δοκιμίου, που ξεκίνησε να παραλαμβάνει σιγά-σιγά τις πρώτες ποσότητες στις εγκαταστάσεις που διατηρεί. Παράλληλα, όπως μας ανέφερε ο υπάλληλος-υπεύθυνος στο ξηραντήριο της οργάνωσης, κ. Καλαμπόκας «πιστεύουμε φέτος ότι θα εξασφαλίσουμε καλύτερες τιμές για τον παραγωγό, από πέρσι».

Όπως τόνισε μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο κ. Δημήτρης Καλαμπόκας, υπάλληλος – υπεύθυνος στο ξηραντήριο του συνεταιρισμού «σαφέστερη εικόνα για τις αποδόσεις θα έχουμε την επόμενη εβδομάδα».

Ωστόσο όπως ο ίδιος μας είπε τα πρώτα δείγματα από το θερισμό είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά καθώς «στα μικρού κύκλου οι αποδόσεις φτάνουν στα 1.200 κιλά το στρέμμα, δηλαδή 300 κιλά παραπάνω από πέρσι και στα κανονικά από 1.400 κιλά και πάνω, δηλαδή 200... και κιλά πάνω από πέρσι».

Σύμφωνα με τον κ. Καλαμπόκα «στα κανονικά αναμένουμε χρονιά με ρεκόρ αποδόσεων, καθώς υπάρχουν καλά χωράφια που ξεπερνούν τα 1.800 κιλά ανά στρέμμα».

Σημειώνεται ότι ο ΑΣ Δοκιμίου δεν έχει ακόμα ανακοινώσει τιμές για τον παραγωγό, αφού τώρα άρχισε ο θερισμός, ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι η τρέχουσα τιμή για το καλαμπόκι στην περιοχή, όσον αφορά αγρότες που πωλούν απευθείας σε κτηνοτρόφους είναι 22 λεπτά το κιλό.

Αναφορικά με τις τιμές γενικότερα, τέλος, στον ΑΣ Δοκιμίου, ευελπιστούν ότι η μείωση της παραγωγής στις βορειοευρωπαϊκές χώρες, θα τις ωθήσει να απορροφήσουν τις σοδειές των Βαλκανίων, δίνοντας ουσιαστικά... χώρο στο ελληνικό καλαμπόκι και ελπίδες στους παραγωγούς για καλύτερες τιμές.

Πέρσι στο Αγρίνιο οι τιμές έφτασαν έως και τα 19 λεπτά το κιλό στο ξεκίνημα της σεζόν (ΕΑΣ Αγρινίου).

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,53125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version