Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Mε εξαγγελίες για μειώσεις εισφορών στη ΔΕΘ θέλει να προλάβει η κυβέρνηση τη δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ για τον ΕΦΚΑ αγροτών

Mε εξαγγελίες για μειώσεις εισφορών στη ΔΕΘ θέλει να προλάβει η κυβέρνηση τη δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ για τον ΕΦΚΑ αγροτών


Τον περασμένο Μάιο επρόκειτο να δημοσιευθεί ενώπιον του Ακροατηρίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), πιθανώς και καθαρογραμμένη, μιας και πρόκειται για μείζον ζήτημα, η πολυαναμενόμενη από όλους τους αγρότες, απόφαση του ΣτΕ σχετικά με την ένταξή τους στο νέο υπερ-ταμείο, τον ΕΦΚΑ, μέσω του νόμου Κατρούγκαλου (4387/2016), ωστόσο αυτό δεν έγινε. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι εξαγγελίες Τσίπρα στην ΔΕΘ σχετικά με τις μειώσεις εισφορών ΕΦΚΑ των αγροτών, σχετίζονται απόλυτα με τις διαρροές του περασμένου Απριλίου, αναφορικά με την απόφαση του ΣτΕ, με την οποία φέρεται να κρίνεται αντισυνταγματική η ένταξη των αγροτών στο νέο υπερ-ταμείο (ΕΦΚΑ). «Έχει αργήσει χαρακτηριστικά η απόφαση», ανέφερε σχετικά μιλώντας στον ΑγροΤύπο, η συνταγματολόγος, κα Πατρίνα Παπαρηγοπούλου, που χειρίστηκε την υπόθεση, έπειτα από σχετική προσφυγή που κατέθεσαν αγρότες, πριν από περίπου ενάμιση χρόνο.

«Ευελπιστούμε η δημοσίευση της σημαντικής αυτής απόφασης στο ΣτΕ να γίνει τον Σεπτέμβριο και να μην αργήσει άλλο», πρόσθεσε σχετικά η κα Παπαρηγοπούλου, σύμφωνα με την οποία «όλη η συζήτηση για τη μείωση των ασφαλιστικών επιβαρύνσεων των αγροτών ξεκίνησε μετά τις πληροφορίες του περασμένου Απριλίου, για δικαίωση των αγροτών από το ΣτΕ».

Πάτημα η απόφαση του ΣτΕ για τον ΕΦΚ οίνου

Σε ερώτησή μας αν υπάρχουν κοινά σημεία της υπόθεσης «ΕΦΚΑ αγροτών» με την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για τον ΕΦΚ οίνου, η συνταγματολόγος μας απάντησε ότι «το μόνο κοινό στοιχείο είναι το επιχείρημα το οποίο φυσικά και ελήφθη υπόψη για την απόφαση που αφορά τον οίνο, σχετικά με την επαχθή επιβάρυνση που επιφέρει», όπως δηλαδή υποστηρίζουν και οι αγρότες στην προσφυγή τους.

Υπενθυμίζεται ότι σε σχέση με την αναμενόμενη για τον ΕΦΚΑ αγροτών απόφαση, υπήρξαν δυο αναβολές στην εκδίκασή της. Την προσφυγή των αγροτών «έτρεξε» κατά κύριο λόγο η συνταγματολόγος Πατρίνα Παπαρηγοπούλου από την Αθήνα, αλλά και η Εύα Γιαλίδη, δικηγόρος από το νομό Μαγνησίας.

Στους πρωτεργάτες της κίνησης ήταν μεταξύ άλλων ο Χρήστος Γκόντιας, ο Γιάννης Παναγής, ο Αθανάσιος Κελμάγερ, ο Γιώργος Μαχάς, ο Τρύφων Αράπογλου, ο Κώστας Αλεξανδρής και ο Ιωακείμ Παπαθανασίου.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,265625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version