Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

ΘΕΣγη: Συμβολαιακή γεωργία στον ηλίανθο 35 λεπτά και στην ελαιοκράμβη 40

ΘΕΣγη: Συμβολαιακή γεωργία στον ηλίανθο 35 λεπτά και στην ελαιοκράμβη 40


Στο πλαίσιο ανάπτυξης των ενεργειακών καλλιεργειών του Συνεταιρισμού Αγροτών Θεσσαλίας ΘΕΣγη, μετά τον ηλίανθο, εντάσσεται πλέον και η ελαιοκράμβη. «Έπειτα από την επιτυχημένη προσπάθεια Συμβολαιακής γεωργίας στον ηλίανθο, ο ΘΕΣγη προχωρά με το ίδιο μοντέλο και στην καλλιέργεια ελαιοκράμβης», δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο κ. Παναγιώτης Καλφούντζος, πρόεδρος του Συνεταιρισμού και προσθέτει:

Στόχος του Συνεταιρισμού είναι η διάδοση της Συμβολαιακής γεωργίας για να γνωρίζει ο παραγωγός από πριν την καλλιέργεια την τιμή που θα πληρωθεί. Θέλουμε να εξαλείψουμε τα φαινόμενα να πουλάνε οι παραγωγή το προϊόν τους με «ανοικτή τιμή».

Πείτε μας πως εξελίχθηκε η Συμβολαιακή στον ηλίανθο;
Η καλλιέργεια ηλίανθου έφτασε τα 800 στρέμματα. Οι αποδόσεις ξεκίνησαν από 300 - 470 κιλά ανά στρέμμα. Είχαμε δηλαδή μια μέση απόδοση στα 400 κιλά ανά στρέμα. Η τιμή που πήραν οι παραγωγοί ήταν στα 35 λεπτά το κιλό.

Τι σκεφτόσαστε για την ελαιοκράμβη;
Η ελαιοκράμβη προσαρμόζεται σε διάφορους τύπους χωραφιών  με χαμηλές απαιτήσεις σε εισροές όπως η άρδευση, η  λίπανση και η φυτοπροστασία. Η μέση παραγωγή ανά στρέμμα κυμαίνεται μεταξύ 200 και 350 κιλών σε ένα ποτιστικό χωράφι και η τιμή που θα απολαμβάνουν οι παραγωγοί θα είναι κοντά στα 40 λεπτά το κιλό. Στόχος είναι να καλλιεργηθούν 3.000 στρέμματα με τις προοπτικές ανάπτυξης να είναι εξαιρετικά ευοίωνες για αρκετές περιοχές της Θεσσαλίας.

Ο ΘΕΣγη στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος, εκτός από τη Συμβόλαιακη γεωργία, θα παρέχει τεχνική υποστήριξη για την καλλιέργεια από τους εξειδικευμένους συνεργάτες που διαθέτει, το σύνολο γεωργικών εφοδίων καθώς επίσης θα αναλάβει και την συλλογή του προϊόντος, που αποτελεί σημαντικό παράγοντα της στρεμματικής απόδοσης.

Ο Συνεταιρισμός ενδιαφέρεται για παραγωγούς από τη Λάρισα. Όποιος παραγωγός ενδιαφέρεται να πληροφορηθεί ή να καλλιεργήσει υπογράφοντας σύμβαση με τον Συνεταιρισμό ΘΕΣγη, μπορεί να επικοινωνεί στο τηλ. 2410579904 - Δευτέρα - Παρασκευή (9:00 - 17:00).

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,765625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version