Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Οι δορυφόροι θα βοηθήσουν την καλλιέργεια της πατάτας στην ΕΕ με το νέο πρόγραμμα της ESA

Οι δορυφόροι θα βοηθήσουν την καλλιέργεια της πατάτας στην ΕΕ με το νέο πρόγραμμα της ESA


Τα δεδομένα που στέλνουν οι δορυφόροι Copernicus Sentinel-1 και Sentinel-2 και τα δεδομένα υψηλής ανάλυσης από άλλες διαστημικές αποστολές, θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την μείωση των επιπτώσεων που μπορεί να έχει η ξηρασία και άλλα φαινόμενα στην αγροτική παραγωγή και ειδικότερα στην παραγωγή πατάτας στην Ευρώπη. Όπως τονίζει ο Ευρωπαϊκός Διαστημικός Σταθμός (ESA), η ξηρασία που έπληξε φέτος την Ευρώπη, με τις παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες και την έλλειψη βροχής, επηρέασαν αρνητικά την αγροτική παραγωγή και σε μεγάλο βαθμό την καλλιέργεια πατάτας.

Η Ευρώπη έχει το υψηλότερο επίπεδο κατανάλωσης πατάτας στον κόσμο (σχεδόν 90 κιλά ανά κάτοικο ετησίως) και είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός πατάτας παγκοσμίως, με περίπου 53 εκατ. τόνους να συγκομίζονται ετησίως.

«Η νέα υπηρεσία EOPLUG-IN της ESA θα βοηθήσει στην αποθήκευση, την εμπορία και την παρακολούθηση ασθενειών. Αυτό θα βοηθήσει τους καλλιεργητές να διατηρήσουν καλύτερα τις πατάτες, να βοηθήσουν τις εμπορικές αποφάσεις και να βελτιώσουν την ανίχνευση ορισμένων ασθενειών, ώστε να μειώσουν τις απώλειες παραγωγής», αναφέρει ο Οργανισμός.

Θα επιτρέψει την ενσωμάτωση δορυφορικών δεδομένων και άλλων επίγειων πληροφοριών στις υφιστάμενες ροές εργασίας της αγροτικής βιομηχανίας. Με αυτό τον τρόπο, ο κλάδος θα ενημερώνεται εγκαίρως για τις συνέπειες της συνεχιζόμενης ξηρασίας, των αστοχιών καλλιέργειας και των ασθενειών, βοηθώντας τους αγρότες να εξοικονομήσουν χρήματα.

Το νέο δορυφορικό σύστημα θα είναι σε θέση να ανιχνεύει χωρικά τις ασθένειες των καλλιεργειών, παρέχοντας έτσι μέσα για την αποτελεσματική στόχευση των επηρεαζόμενων περιοχών, την εξοικονόμηση των φυτοφαρμάκων και τη διασφάλιση παραγωγής.

Η υπηρεσία αναπτύσσεται από την GeoVille Information Systems και την Data Processing GmbH, το Αυστριακό Κέντρο Δεδομένων Παρατήρησης της Γης, καθώς και από Ολλανδούς εκπροσώπους της γεωργίας και της βιομηχανίας τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων των Hermess και HLB.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,734375 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version