Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Με νέο εργοστάσιο στο Βόλο η Yara μπαίνει πιο δυναμικά στον εφοδιασμό των λιπασμάτων

Με νέο εργοστάσιο στο Βόλο η Yara μπαίνει πιο δυναμικά στον εφοδιασμό των λιπασμάτων


Το υπερσύγχρονο εργοστάσιό της στο Βόλο παρουσίασε στους δημοσιογράφους η Yara Ελλάς την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου (Δείτε φωτογραφίες της εκδήλωσης στο τέλος της είδησης). Η ολοκλήρωση της κατασκευής του εργοστασίου έγινε πρόσφατα και, μετά από δοκιμαστική λειτουργία το καλοκαίρι, από το Σεπτέμβριο έχει αρχίσει να λειτουργεί κανονικά. Η καλή οργάνωση και λειτουργικότητα, σε συνδυασμό με την απόλυτη τήρηση αυστηρών κανόνων ασφαλείας για τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες, είναι τα στοιχεία που εντυπωσιάζουν εκ πρώτης όψεως, ενώ στις υποδομές υπάρχουν απεριόριστα περιθώρια για μελλοντικές επεκτάσεις. Ο στόχος της Yara Ελλάς σήμερα είναι με το εργοστάσιο αυτό να ανταποκριθεί με τον οικονομικότερο και αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο, άμεσα, στην αυξημένη ζήτηση που έχουν τα λιπάσματά της στην ελληνική αγορά ενώ μελλοντικά στοχεύει να εξυπηρετεί και ανάγκες άλλων γειτονικών χωρών και να επεκταθεί και σε εργασίες blending για παραγωγή περισσότερων τελικών προϊόντων.

Το εργοστάσιο περιλαμβάνει σήμερα τους εξής χώρους:

 • Αποθήκη χύδην αποτελούμενη από 14 ειδικούς χώρους (bins), χωρητικότητας 1.500 τόνων ο καθένας.
 • Χώρο ενσάκκισης με δύο μηχανές δυναμικότητας 1.200 σακιών την ώρα η καθεμία.
 • Χώρους διατήρησης των έτοιμων προϊόντων.
 • Κτίριο διοίκησης και γραφεία.
 • Το εργοστάσιο διαθέτει τρία σημεία φόρτωσης από τα οποία μπορούν να φεύγουν μέχρι 1.000 τόνοι την ημέρα.

Μονόδρομο για την επίτευξη των στόχων της Yara στην Ελλάδα χαρακτήρισε τη δημιουργία του εργοστασίου στο Βόλο ο κ. Νίκος Κυριακίδης, Εμπορικός Διευθυντής της Yara Ελλάς, μιλώντας στους προσκεκλημένους για το όραμα και τη μεγάλη αποστολή της Yara παγκοσμίως και στη χώρα μας.

Λεπτομέρειες για τη λειτουργία και τη ροή των εργασιών παρουσίασε ο Διευθυντής  του εργοστασίου κ. Θεόδωρος Τσούτσας ξεναγώντας τους προσκεκλημένους στους χώρους του εργοστασίου.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Yara Ελλάς με την ευκαιρία της έναρξης λειτουργίας του εργοστασίου της στο Βόλο

Η Yara Ελλάς ανακοινώνει την επίσημη έναρξη της νέας ιδιόκτητης υπερσύγχρονης μονάδας ενσάκισης λιπασμάτων με έδρα τον Βόλο. Με τη συγκεκριμένη επένδυση η εταιρεία ενισχύει την παρουσία της στην Ελληνική Αγορά, θέτοντας τις βάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη, ενώ παράλληλα αποκτά τη δυνατότητα για εισαγωγή και ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων κάτω από το εμπορικό σήμα της Yara. Ο καλύτερος έλεγχος της εφοδιαστικής αλυσίδας και των παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά και η διασφάλιση της ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών σύμφωνα με τα πρότυπα της Yara, αποτελούν μερικά από τα πλεονεκτήματα αυτής της επένδυσης.

Το εργοστάσιο έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τις αυστηρότατες προδιαγραφές ασφαλείας που ορίζει η Yara International, οι οποίες είναι σύμφωνες με την ισχύουσα εθνική νομοθεσία, στοχεύοντας στην εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του εργοστασίου. Οι χώροι του εργοστασίου περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

 • Αποθήκη Χύδην
 • Χώρος Ενσάκισης
 • Χώρος εναπόθεσης έτοιμων προϊόντων
 • Κλειστός χώρος αποθήκευσης πρώτων υλών
 • Κτίριο διοίκησης και γραφεία.

Το εργοστάσιο της Yara στο Βόλο, βρίσκεται σε κομβικό σημείο, στη Β΄ Βιομηχανική Περιοχή, καθώς εξυπηρετείται από το λιμάνι του Βόλου για την παραλαβή πρώτων υλών, ενώ μπορεί να εξυπηρετήσει το σύνολο της ηπειρωτικής Ελλάδας, με τα έτοιμα προϊόντα του. Η γειτνίασή του με σημαντικές αγροτικές περιοχές, με βαρύνουσα σημασία στην εθνική αγροτική παραγωγή, καθιστά ακόμα πιο έντονη τη σημασία του για τη στήριξη των Ελλήνων αγροτών.

 • Η αποστολή της Yara είναι: «Να θρέψουμε υπεύθυνα τον παγκόσμιο πληθυσμό και να προστατεύσουμε τον πλανήτη»,
 • και το όραμα μας: «Μια κοινωνία που βασίζεται στη συνεργασία, η εξάλειψη της πείνας, η προστασία του πλανήτη».

Η ανταπόκριση στις παγκόσμιες προκλήσεις αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του επιχειρηματικού μας μοντέλου και της στρατηγικής μας, με την επιχειρηματική μας δραστηριότητα που είναι μοναδική και προσφέρει αξία προς τους μετόχους και την κοινωνία. Η Yara προσφέρει αειφόρες λύσεις για τη γεωργία και το περιβάλλον.

Προσφέρουμε μια πλήρη γκάμα λύσεων, με λειτουργίες που βασίζονται στην αποτελεσματική μετατροπή της ενέργειας, των φυσικών ορυκτών και του αζώτου σε βασικά προϊόντα για τη γεωργία και τη βιομηχανία. Ως ο κορυφαίος παγκόσμιος προμηθευτής αζωτούχων λιπασμάτων και βιομηχανικών εφαρμογών, αξιοποιούμε την εμπειρία και τις γνώσεις μας για την προσαρμογή των λύσεων στις τοπικές ανάγκες. Αναπτύσσουμε τη γνώση για να βελτιώσουμε τη ζωή και διαφοροποιούμαστε μέσω των καινοτόμων λύσεων που προσφέρουμε και των συνεργασιών που συνάπτουμε, επιδιώκοντας το διαμοιρασμό της γνώσης.

Ενισχύουμε τη δράση μέσω ασφάλειας για τους υπαλλήλους μας, τους συνεργάτες και την κοινωνία. Η Yara ιδρύθηκε το 1905 για να καταπολεμήσει το αναδυόμενο, τότε, πρόβλημα έλλειψης τροφής και σήμερα έχει παγκόσμια παρουσία με σχεδόν 16.000 υπαλλήλους, σε περισσότερες από 160 χώρες.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Yara μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο www.yara.grΟ κ. Κυριακίδης, Εμπορικός Διευθυντής της Yara Ελλάς

Ο κ. Τσούτσας παρουσιάζει στους δημοσιογράφους το εργοστάσιο


 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,515625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version