Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Mercedes X-Class: Για τα αλώνια αλλά και τα σαλόνια

Mercedes X-Class: Για τα αλώνια αλλά και τα σαλόνια


Η Mercedes-Benz X-Class. Έχοντας πλέον διανύσει τα πρώτα της... χιλιόμετρα στους κακοτράχαλους ελληνικούς δρόμους, το υπερ-πολυτελές, αλλά και συνάμα σκληροτράχηλο pick up της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας φαίνεται πως κερδίζει και στη χώρα μας το στοίχημα των κατασκευαστών του. Που καθώς φαίνεται δεν είναι άλλο, από το να προσφέρει στον κάτοχό του, αγρότη ή μη την ευχέρεια να κινείται πολυτελώς, γρήγορα αλλά και με ασφάλεια, τόσο στο χωράφι, όσο και στις αστικές περιοχές.

Η αίσθηση οδήγησης μιας X-Class περιγράφεται καλύτερα ως εξής: «επιβιβαστείτε, ξεκινήστε τον κινητήρα και νιώστε όλη την κινητήρια δύναμη ήδη από τις χαμηλές στροφές». Το πρώτο pick up της Mercedes-Benz διακρίνεται για την προσαρμοστικότητά του. Η άμεσα διαθέσιμη ισχύς είναι χαρακτηριστική, σε συνδυασμό βέβαια με την κατάλληλη ρύθμιση του συστήματος ανάρτησης, του συστήματος διεύθυνσης και του συστήματος μετάδοσης κίνησης.

Οι έντονοι θόλοι των τροχών με τα φαρδιά ελαστικά δεν δείχνουν απλώς εντυπωσιακοί, αλλά συμβάλλουν και στην εξαιρετική πλευρική δυναμική της X-Class, χάρη στο φαρδύ μετατρόχιο. Όπως άλλωστε και η άριστα ισορροπημένη πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων.

Στα καθαρά τεχνικά, τώρα, πρέπει να σημειώσουμε ότι η σχεδίαση της Χ-Class κινείται σε δύο άξονες. Ο προφανής είναι αυτός των επαγγελματικών οχημάτων: μεγάλος χώρος φόρτωσης πίσω (1.587 χλστ.), μακρύς πίσω πρόβολος και διπλή καμπίνα. Και μετά συναντά κανείς το εμπρός μέρος το οποίο δανείζεται μπόλικη από την αύρα των SUV της φίρμας με απαλές καμπύλες, μάσκα με δύο «πτερύγια» κι ένα μεγάλο αστέρι στο κέντρο. Όλα αυτά βέβαια σε ένα σύνολο μήκους 5,34 μέτρων και σχεδόν 2x2 σε πλάτος και ύψος.

Οι τιμές για το συγκεκριμένο όχημα ξεκινούν από τα 35.028 ευρώ για δικίνητη έκδοση 163 ίππων και φτάνουν τα 42.810 στην περίπτωση της Χ 250 d με 190 ίππους, τετρακίνηση και αυτόματο κιβώτιο.

Τρεις γραμμές σχεδίασης και εξοπλισμού

Το pick up με το αστέρι της Mercedes διατίθεται σε τρεις γραμμές σχεδίασης και εξοπλισμού για τις διαφορετικές απαιτήσεις της εργασίας και της ζωής:

Η βασική γραμμή X-Class PURE είναι ιδανική για σκληρή, λειτουργική χρήση. Είναι ένα τέλειο «άλογο εργασίας». Ταυτόχρονα, όμως, η άνεση και η σχεδίασή της την αναδεικνύουν σε τέλειο σύντροφο για τις επισκέψεις σε πελάτες και προμηθευτές, αλλά και για ιδιωτικές δραστηριότητες.

Η X-Class PROGRESSIVE προορίζεται για ανθρώπους που θέλουν ένα σκληροτράχηλο pickup που προσφέρει χαρακτηριστικά στυλ και άνεσης – να είναι η «επαγγελματική κάρτα» για την επιχείρησή τους και ταυτόχρονα ένα αναπαυτικό και πολυτελές αυτοκίνητο ιδιωτικής χρήσης.

Η X-Class POWER είναι η κορυφαία έκδοση. Απευθύνεται σε πελάτες για τους οποίους, το στυλ, η κομψότητα, οι επιδόσεις και η άνεση είναι υπέρτατης σημασίας.

Ποικιλία υλικών και χρωμάτων

Εκτός από τα ποικίλα στοιχεία διάκοσμου, υπάρχουν έξι διαφορετικές επενδύσεις καθισμάτων, συμπεριλαμβανομένων δύο δερμάτινων με εμφανείς διακοσμητικές ραφές, καθώς επίσης και δύο χρώματα εσωτερικής επένδυσης οροφής.

Συνεπώς, η X-Class παρέχει τη μεγαλύτερη ποικιλία υλικών και χρωμάτων στην κατηγορία.

Τα καθίσματα στην X-Class PURE επενδύονται με ύφασμα Τούνγια στο βασικό εξοπλισμό. Προαιρετικά διατίθεται συνθετικό δέρμα σε Μαύρο.

Τα καθίσματα άνεσης στην έκδοση PROGRESSIVE επενδύονται με ύφασμα Ποοσάδας σε Μαύρο.

Επίσης, ο συνδυασμός συνθετικού δέρματος ARTICO/μικροϊνών DINAMICA σε Μαύρο, γνωστός από τα επιβατικά αυτοκίνητα Mercedes-Benz, διατίθεται κατ’επιλογή.

Η X-Class POWER στο βασικό εξοπλισμό της διατίθεται με συνθετικό δέρμα ARTICO/μικροΐνες DINAMICA σε Μαύρο και εμφανείς διακοσμητικές ραφές σε Γκρι Αλπακά. Προαιρετικά διατίθενται Μαύρο δέρμα με διακοσμητικές ραφές σε Γκρι Αλπακά ή Καφέ Καρυδί δέρμα με διακοσμητικές ραφές σε Μαύρο. Οι διακοσμητικές ραφές άλλου χρώματος βελτιώνουν αισθητικά ακόμη περισσότερο την εμφάνιση των καθισμάτων.

Αποκλειστικές διακοσμητικές ραφές κοσμούν, επίσης, το συνθετικό δέρμα ARTICO που επενδύει το επάνω τμήμα του ταμπλό οργάνων, τα υποβραχιόνια και τις βάσεις των παραθύρων, υπογραμμίζοντας την πολυτέλεια του εσωτερικού χώρου συνολικά. Για πρώτη φορά σε αυτή την κατηγορία διατίθενται για επιλογή δύο διαφορετικές εσωτερικές επενδύσεις οροφής: ύφασμα σε Μπεζ Μακκιάτο και Μαύρο. Στην X-Class POWER, οι κολώνες τύπου A καλύπτονται επίσης με ύφασμα του ίδιου χρώματος.

Υψηλή ροπή και εντυπωσιακές επιδόσεις

Από τις αρχές της διάθεσής της στην αγορά διατίθεται με δύο πανίσχυρους και αποδοτικούς τετρακύλινδρους κινητήρες ζωηρών επιδόσεων. Ο υψηλής ροπής πετρελαιοκινητήρας common-rail (άμεσου ψεκασμού) με κυβισμό 2,3 λίτρων διατίθεται σε δύο βαθμίδες ισχύος. Στον πετρελαιοκινητήρα X 220 d με απλό στροβιλοσυμπιεστή, αποδίδει 120 kW/163 hp ενώ στον με διπλό στροβιλοσυμπιεστή X 250 d φτάνει στην ισχύ των 140 kW/190 hp. Και τα δύο πετρελαιοκίνητα μοντέλα διατίθενται με σύστημα κίνησης στους πίσω τροχούς ή με σύστημα επιλογής τετρακίνησης.

Όλοι οι κινητήρες χαρακτηρίζονται από την ήρεμη λειτουργία με χαμηλούς κραδασμούς και την υψηλή απόδοση ισχύος σε συνδυασμό με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Η ισχύς μεταδίδεται μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων. Κατ’ επιλογήν διατίθεται ένα αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων στα μοντέλα X 250 d και X 250 d 4MATIC με κινητήρα 140 kW/190 hp.

Από τα μέσα του 2018 διατίθεται και ο πετρελαιοκινητήρας V6 υψηλής ροπής, ο οποίος θα διασφαλίζει μεγαλύτερη ευελιξία εντός κι εκτός δρόμου. Αποδίδει ισχύ 190 kW/258 hp και μέγιστη ροπή 550 Nm, δίνοντας στην X-Class με τον κινητήρα X350 d 4MATIC τη θέση του ηγέτη της κατηγορίας. Το κορυφαίο αυτό μοντέλο της X-Class περιλαμβάνει στο βασικό εξοπλισμό το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης 4MATIC και το αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων 7G-TRONIC PLUS με χειριστήρια αλλαγής στο τιμόνι και λειτουργία ECO start/stop.

Το σύστημα DYNAMIC SELECT διατίθεται ως πρόσθετος εξοπλισμός. Μέχρι σήμερα, σπάνια περιλαμβάνεται διακόπτης προγραμμάτων οδήγησης στην κατηγορία των pickup.

Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει στον οδηγό να προσαρμόζει την οδηγική εμπειρία στις προτιμήσεις του – από χαλαρή και άνετη έως απαιτητικά σπορ οδήγηση. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε πέντε διαφορετικά προγράμματα οδήγησης: Comfort, ECO, Sport, Manual και Offroad.

Τα προγράμματα αυτά τροποποιούν τα χαρακτηριστικά του κινητήρα, το χρονισμό αλλαγής ταχυτήτων στο αυτόματο κιβώτιο και τη λειτουργία ECO start/stop.

Η Mercedes-Benz X-Class ταξινομείται ως επαγγελματικό όχημα (N1).

Επιλεγόμενη ή μόνιμη – τετρακίνηση 4MATIC για κάθε έδαφος

Το σύστημα επιλογής τετρακίνησης 4MATIC, που εξοπλίζει τα μοντέλα X220 d 4MATIC και X250 d 4MATIC, κατακτά όλα τα εδάφη. Με αυτό το σύστημα, η κίνηση μεταδίδεται επιλεκτικά και στους μπροστινούς τροχούς ανάλογα με το έδαφος. Από τα μέσα του 2018, η Mercedes-Benz διαθέτει το pick up της και με μόνιμη τετρακίνηση. Με αυτόν τον τρόπο, η X-Class θα προσφέρει μέγιστη απόδοση και πρόσφυση ακόμη και με μέγιστη ταχύτητα στο δρόμο. Το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης 4MATIC θα προσφέρεται μόνο σε συνδυασμό με τον εξακύλινδρο κινητήρα.

Εκτός δρόμου, και οι δύο εκδόσεις του συστήματος 4MATIC εξασφαλίζουν την ίδια κυρίαρχη συμπεριφορά χάρη στις σχέσεις μετάδοσης low range και το προαιρετικό μπλοκέ διαφορικό στον πίσω άξονα. Όλα τα τετρακίνητα μοντέλα περιλαμβάνουν στο βασικό εξοπλισμό τους το σύστημα ελέγχου κατάβασης Downhill Speed Regulation (DSR).

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,46875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version