Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Λύση στο σοβαρό πρόβλημα των ελληνοποιήσεων ζήτησαν οι αυγοπαραγωγοί από το ΥπΑΑΤ

Λύση στο σοβαρό πρόβλημα των ελληνοποιήσεων ζήτησαν οι αυγοπαραγωγοί από το ΥπΑΑΤ


Συνεργασία με την Ένωση Αυγοπαραγωγών Ελλάδας είχε, στις 11/10/2018, στο γραφείο της η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου. Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο Πρόεδρος της Ένωσης Αυγοπαραγωγών Ελλάδος ιδιοκτήτης της εταιρείας αυγοπαραγωγής «Αυγά Βλαχάκη» κ. Ιωάννης Βλαχάκης, «ήταν μια συνάντηση γνωριμίας και το επόμενο χρονικό διάστημα θα καταθέσουμε υπόμνημα με τα αιτήματά μας στο ΥπΑΑΤ».

Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα των ελληνοποιήσεων και των ελέγχων στην αγορά του αυγού, η εφαρμογή του συστήματος ΑΡΤΕΜΙΣ και στο αυγό και το υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο για τις σταυλικές εγκαταστάσεις που αφορά και την λειτουργία - αδειοδότηση των πτηνοτροφικών μονάδων.

Όπως δήλωσε ο κ. Γιάννης Λιάρος, Δ/ντης στην Ένωση Αυγοπαραγωγών Ελλάδας, «είναι μεγάλο πρόβλημα οι «ελληνοποιήσεις» αυγών για αυτό ζητάμε δώ και 4 χρόνια να υπάρξουν έλεγχοι ισοζυγίων μέσω του συστήματος ΑΡΤΕΜΙΣ και στο αυγό. Αρκεί να σας αναφέρω ότι από 5-5,5 εκατ. κότες που είχαμε στο παρελθόν στην χώρα μας σήμερα έχουμε μόλις 3 εκατ. και δεν έχει λείψει καθόλου από την αγορά το αυγό. Οι καταναλωτές έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν από πού προέρχονται τα αυγά που τρώνε».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πια τα αυγά που ελληνοποιούνται έρχονται κυρίως από τις γειτονικές χώρες (Βουλγαρία, Ρουμανία, Σκόπια κ.α.). Μάλιστα έρχονται με την ελληνική σήμανση.

Ένα άλλο πρόβλημα που έχει ο κλάδος είναι ότι δεν υπάρχει μητρώο επιχειρήσεων. Κανείς δεν γνωρίζει ποιες επιχειρήσεις συνεχίζουν την λειτουργία τους και ποιες έχουν κλείσει. Επίσης τα κυκλώματα που ελληνοποιούν αυγά μπορούν - με την έλλειψη στοιχείων - να χρησιμοποιούν κωδικούς επιχειρήσεων που έχουν παύση την λειτουργία τους.

Επίσης ένα ακόμη αίτημα που έχει η Ένωση Αυγοπαραγωγών Ελλάδας είναι η απλούστευση της αδειοδότησης των πτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,71875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version