Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Για πληρωμή της πρώτης δόσης ενιαίας ενίσχυσης του 2018 την Παρασκευή λένε βάσιμες πληροφορίες

Για πληρωμή της πρώτης δόσης ενιαίας ενίσχυσης του 2018 την Παρασκευή λένε βάσιμες πληροφορίες


«Εκτός της περίπτωσης ενός απροόπτου, την ερχόμενη Παρασκευή 26 Οκτωβρίου πρόκειται να πληρωθεί η πρώτη δόση της ενιαίας ενίσχυσης του 2018 στους λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών», διαμηνύουν μιλώντας στον ΑγροΤύπο, υψηλόβαθμα στελέχη του οργανισμού πληρώμων (ΟΠΕΚΕΠΕ). Την ίδια ημερομηνία εξάλλου «δίνουν» ως ημερομηνία πληρωμής και σχετικές πληροφορίες του ΑγροΤύπου, από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αν και κανείς δε μπορεί να αποκλείσει η πληρωμή να γίνει και νωρίτερα. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι καθ’ όλα έτοιμος να προχωρήσει στη μεγάλη αυτή πληρωμή, καθώς έχει ολοκληρώσει όλα τα τεχνικά θέματα που απαιτούνται, ωστόσο η απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων δεν έχει πάρει ακόμα ΦΕΚ αφού πρέπει να υπογραφεί από τα υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όπως είχε προαναγγείλει μόνον ο ΑγροΤύπος και με απόλυτη ακρίβεια, μόλις την περασμένη Πέμπτη 18 Οκτωβρίου το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε την σύμβαση μεταξύ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Τράπεζας. Το συνολικό ποσό που πρόκειται να πιστώσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ στους λογαριασμούς 536.000 περίπου δικαιούχων είναι 680 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 70% της αξίας των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης από τις δικαιούμενες επιδοτήσεις των αγροτών. Το υπόλοιπο ποσό (βασική, συν το πρασίνισμα) θα εξοφληθεί τον Δεκέμβριο, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα έχει γίνει ανασκόπηση πληρωμών για τα παλιά προγράμματα (Βιολογικά, Δασώσεις κ.λπ.).

Στο θέμα της πληρωμής του τσεκ αναφέρθηκε και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σταύρος Αραχωβίτης, στο πλαίσιο σύσκεψης με κτηνοτρόφους στο ΥπΑΑΤ, την Τρίτη. Όπως είπε, τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα την ερχόμενη Παρασκευή 26 Οκτωβρίου.

Η τελευταία χρονικά ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ

Με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα στον Τύπο σχετικά με τον χρόνο καταβολής του 70% της Βασικής Ενίσχυσης έτους 2018 ενημερώνουμε τους παραγωγούς, ότι αυτή η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί, όπως είχε προγραμματιστεί, πριν το τέλος του Οκτωβρίου.

 
 

Επιστροφή

Object requiredMicrosoft VBScript runtime error
1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 2,492188 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version