Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Μεσημέρι Παρασκευής μπαίνει η πρώτη δόση της βασικής, εντός πληρωμής αγρότες με αντιρρήσεις δασικών που δεν τελεσιδίκησαν

Μεσημέρι Παρασκευής μπαίνει η πρώτη δόση της βασικής, εντός πληρωμής αγρότες με αντιρρήσεις δασικών που δεν τελεσιδίκησαν


Το μεσημέρι της Παρασκευής 26 Οκτωβρίου 2018, σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες από τον αρμόδιο οργανισμό πληρωμών (ΟΠΕΚΕΠΕ), πρόκειται να πραγματοποιηθεί η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων παραγωγών, με την πρώτη δόση της βασικής ενίσχυσης, που αντιστοιχεί στο 2018. Οι πληροφορίες αναφέρουν σχετικά, ότι όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες την εβδομάδα, που διανύουμε, κύλησαν ομαλά και πλέον είναι θέμα ωρών να ξεκινήσει η πίστωση των λογαριασμών. Όπως είχε προαναγγείλει μόνον ο ΑγροΤύπος και με απόλυτη ακρίβεια, μόλις την περασμένη Πέμπτη 18 Οκτωβρίου το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε την σύμβαση μεταξύ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Τράπεζας.

Το συνολικό ποσό που καλείται να πιστώσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ στους λογαριασμούς 536.000 περίπου δικαιούχων είναι 680 εκατ. ευρώ, ωστόσο, ενδέχεται να μείνουν αρκετοί παραγωγοί εκτός, αν φαίνονται στο σύστημα, ότι τα δηλωμένα στο ΟΣΔΕ χωράφια τους, είναι δασικές εκτάσεις με βάση τους κυρωμένους δασικούς χάρτες.

Ως προς αυτό, πληροφορίες από το ΥπΑΑΤ και τον ΟΠΕΚΕΠΕ ανέφεραν, ότι όσοι αγρότες έχουν κάνει αντιρρήσεις, αλλά αυτές δεν έχουν τελεσιδικήσει, θα είναι εντός πληρωμής. Οι υπόλοιποι, των οποίων τα χωράφια φαίνονται δασικά, δεν θα πληρωθούν, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

Το ποσό πάντως που προαναφέραμε αντιστοιχεί στο 70% της αξίας των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης από τις δικαιούμενες επιδοτήσεις των αγροτών.

Το υπόλοιπο ποσό (βασική, συν το πρασίνισμα) θα εξοφληθεί τον Δεκέμβριο, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα έχει γίνει ανασκόπηση πληρωμών για τα παλιά προγράμματα (Βιολογικά, Δασώσεις κ.λπ.).

Στο θέμα της πληρωμής του τσεκ αναφέρθηκε και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σταύρος Αραχωβίτης, στο πλαίσιο σύσκεψης με κτηνοτρόφους στο ΥπΑΑΤ, την περασμένη Τρίτη. Όπως είπε, τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου.

Η τελευταία χρονικά ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ

Με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα στον Τύπο σχετικά με τον χρόνο καταβολής του 70% της Βασικής Ενίσχυσης έτους 2018 ενημερώνουμε τους παραγωγούς, ότι αυτή η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί, όπως είχε προγραμματιστεί, πριν το τέλος του Οκτωβρίου.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,578125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version