Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Βρέθηκε τρόπος να απορροφηθούν άμεσα 10.000 τόνοι περσινού Κρητικού ελαιολάδου


Κάλεσμα στους παραγωγούς από όλη την Κρήτη που διαθέτουν αποθηκευμένο ελαιόλαδο περσινής εσοδείας (2017-2018), απευθύνει η εταιρεία Cretan Mill, στα πλαίσια της συνεργασίας με την Ένωση Ηρακλείου, να παραδώσουν το προϊόν τους, εφόσον το επιθυμούν.

Όπως εξήγησε μιλώντας στον ΑγροΤύπο, ο κ. Μιχάλης Καμπιτάκης, μέλος ΔΣ της ΕΑΣ Ηρακλείου και αντιπρόεδρος της Ένωσης Σουλτανοπαραγωγών «πρόκειται για μια πρωτοποριακή κίνηση, με την οποία δίδεται η δυνατότητα στους παραγωγούς με απόθεμα, να το παραδώσουν ως τις 10 Νοεμβρίου και να τιμολογήσουν άμεσα με την τρέχουσα τιμή ή αργότερα μέσα στη χρονιά. Σύμφωνα με το σχετικό πλάνο, δεν θα λαμβάνεται υπόψη η παλαιότητα, παρά μόνον οι οξύτητες».

Σύμφωνα με τον κ. Καμπιτάκη στις 10 Νοεμβρίου θα ανακοινωθεί η τιμή και για το φετινό ελαιόλαδο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη κίνηση έγινε, ώστε να αποφευχθούν «φαινόμενα σκόπιμης υποβάθμισης της ποιότητας των 10.000 περίπου αποθηκευμένων τόνων ελαιολάδου που υπάρχει στην Κρήτη, με απώτερο σκοπό να χαρακτηριστεί βιομηχανικό και να αγοραστεί από το εμπόριο σε πολύ χαμηλή τιμή».

Πώς γίνονται οι παραδόσεις

Οι ελαιοπαραγωγοί θα μπορούν να παραδίδουν το περσινό τους ελαιόλαδο ως τις 10 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Ομίλου «Cretan – Mill, η δε πληρωμή μπορεί να γίνει είτε άμεσα, είτε όποτε θελήσει ο ίδιος ο παραγωγός.

«Στα πλαίσια της συνεργασίας με την Ένωση Ηρακλείου και επειδή αντιλαμβανόμαστε το πρόβλημα με το αδιάθετο ελαιόλαδο των παραγωγών αποφασίσαμε να δώσουμε λύση σε αυτό το θέμα. Η απάντηση δόθηκε σήμερα. Έτσι οι παραγωγοί θα έχουν τη δυνατότητα ως τις 10 Νοεμβρίου να παραδώσουν στις εγκαταστάσεις της ΈΑΣΗ στη ΒΙΠΕ το ελαιόλαδο τους, από το οποίο θα μετράται μόνο η οξύτητα και όχι η παλαιότητα, αρκεί αυτό να είναι της περσινής ελαιοκομικής περιόδου», τόνισε σχετικά ο Μιχάλης Αλμπαντάκης, εκ μέρους της εταιρείας.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,515625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version