Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Παράταση έως τις 15 Ιανουαρίου για αντιρρήσεις επί αναρτημένων δασικών χαρτών, κριτική από Πετράκο για τους απλήρωτους

15/1/2019


Με τις διατάξεις του άρθρου 20 του ν. 4572/2018 που δημοσιεύτηκε την Τρίτη παρατείνεται έως τις 15 Ιανουάριου 2019 η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων για τους αναρτημένους δασικούς χάρτες. Η προθεσμία αυτή επρόκειτο να λήξει, ανάλογα και την περιοχή, από τις 18 Οκτωβρίου 2018 έως και τις 12 Δεκεμβρίου 2018.

Αυτό δήλωσε ο Θανάσης Πετράκος, υπεύθυνος Αγροτικής Πολιτικής της Π.Γ. της ΛΑ.Ε. και πρώην βουλευτής Μεσσηνίας. Παράλληλα, σημείωσε ότι «η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την οργή των παραγωγών  για τη περικοπή της βασικής ενίσχυσης  από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στους αγρότες – παραγωγούς οι οποίοι έχουν προβλήματα με τους δασικούς χάρτες, αμέσως μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς της ΛΑΕ, για μια ακόμη φορά κατέφυγε σε ημίμετρα».

Αναλυτικά το κείμενο της δήλωσης του Θανάση Πετράκου έχει ως εξής:

Η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την οργή των παραγωγών  για τη περικοπή της βασικής ενίσχυσης  από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στους αγρότες – παραγωγούς οι οποίοι έχουν προβλήματα με τους δασικούς χάρτες, αμέσως μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς της ΛΑΕ, για μια ακόμη φορά κατέφυγε σε ημίμετρα.

Με τις διατάξεις του άρθρου 20 του ν. 4572/2018  που δημοσιεύτηκε χθες παρατείνεται έως τις 15 Ιανουάριου 2019 η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων για τους αναρτημένους δασικούς χάρτες που η προθεσμία αυτή λήγει από τις 18 Οκτωβρίου 2018 έως και τις 12 Δεκεμβρίου 2018.

Η παράταση αυτή αφορά δασικούς χάρτες στις περιοχές: Τρίκαλα, Καβάλα (Δ. Νέστου), Δυτική Αττική (τμήμα) και Ανατολική Αττική (τμήμα), που αναρτήθηκαν το διάστημα Ιούνιος-Ιούλιος 2018.

Επίσης, για τους δασικούς χάρτες των περιοχών που η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων έληξε στις 10 Σεπτεμβρίου 2018 η προθεσμία της μερικής κύρωσής τους παρατείνεται μέχρι τις 26 Νοεμβρίου 2018.

Η ΛΑΕ τονίζει  ότι οι παρατάσεις αυτές δεν λύνουν το  πρόβλημα της καταβολής των επιδοτήσεων.

Η λύση που  προτείνουμε είναι  απλή : Να ανασταλεί και  να παγώσει  η μερική κύρωση των δασικών χαρτών και  μέχρι την οριστική τους    κύρωση να καταβάλλονται  κανονικά οι  επιδοτήσεις στους  παραγωγούς.

Όλα τα άλλα δεν είναι λύσεις αλλά  ημίμετρα  και  επικοινωνιακά  κόλπα για να μειώσουν την οργή των παραγωγών.

Επιτέλους ας σοβαρευτεί η  κυβέρνηση.

Η Λαϊκή Ενότητα καλεί τους αγρότες να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες:

1. Ενάντια στο παράνομο «κουτσούρεμα» της κοινοτικής επιδότησης που δικαιούνται  από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και να απαιτήσουν τη καταβολή ολόκληρης της επιδότησης μέχρι την οριστική κύρωση των Δασικών Χαρτών, χωρίς φυσικά το κίνδυνο της επιστροφής ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

2. Ενάντια στις παράνομες  κατασχέσεις  της επιδότησης από την ΑΑΔΕ και τις Τράπεζες.

Εμείς  ως Λαϊκή Ενότητα θα συνεχίσουμε  την  κατάθεση μηνυτήριων αναφορών προς τους Εισαγγελείς σε όλους τους νομούς της χώρας, γιατί δεν ανεχόμαστε τις παρανομίες της κυβέρνησης, των τροϊκανών και των τραπεζιτών.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 2,160156 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version