Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Δήμαρχος Καλαμάτας στον ΑγροΤύπο: Απαιτούνται διαγωνισμοί τριετίας στη δακοκτονία και GPS στα τρακτέρ των εργολάβων

Δήμαρχος Καλαμάτας στον ΑγροΤύπο: Απαιτούνται διαγωνισμοί τριετίας στη δακοκτονία και GPS στα τρακτέρ των εργολάβων


Να γίνονται διαγωνισμοί για τη δακοκτονία κάθε τρία χρόνια και όχι όπως σήμερα, ώστε να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για την περαίωση του έργου, αλλά και να τοποθετηθούν GPS στα τρακτέρ των εργολάβων, προτείνει, μιλώντας στον ΑγροΤύπο, ο δήμαρχος Καλαμάτας, κ. Παναγιώτης Νίκας.

«Πρέπει επιτέλους να μπει μια τάξη στο πρόγραμμα της δακοκτονίας, γιατί χάνεται εισόδημα. Η κατάσταση στη Μεσσηνία παρουσιάζει ανομοιομορφίες. Αλλού δεν υπάρχουν προβλήματα, αλλού υπάρχουν λίγα και αλλού υπάρχουν μεγαλύτερα», μας είπε ο δήμαρχος.

Παράλληλα, τόνισε ότι «αν μπουν συσκευές GPS στα τρακτέρ των εργολάβων, θα έχουμε σίγουρα καλύτερο αποτέλεσμα. Εμείς στα υπηρεσιακά οχήματα του δήμου έχουμε τοποθετήσει τέτοιες συσκευές. Είναι πολύ εύκολο και χρήσιμο. Δεν μπορεί να μην το κάνουμε και για ένα σοβαρό θέμα, όπως αυτό της ελαιοπαραγωγής, από την οποία έχουν εισόδημα τόσοι παραγωγοί».

Σε ανακοίνωση του δήμου σχετικά με το θέμα εξάλλου αναφέρονται τα ακόλουθα:

Η συγκομιδή του ελαιοκάρπου έχει αρχίσει και ο Δήμαρχος, σήμερα Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018, ευχήθηκε «καλή δύναμη σε όλους», τόνισε δε πως «τα πράγματα δεν πήγαν πολύ καλά φέτος», καθώς «όλη αυτή η ζέστη που υπάρχει, δημιουργεί προβλήματα».

Προσέθεσε δε ότι «εκείνο που πρέπει να δούμε είναι τη δακοκτονία», επισημαίνοντας τις ευθύνες του Κράτους, καθώς αυτή η διαδικασία «δεν αντιμετωπίζεται σοβαρά».

Ο Π. Νίκας επεσήμανε πως πρέπει να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο και πρότεινε:

-«να γίνεται διαγωνισμός κάθε τρία χρόνια ώστε να υπάρχει ο χρόνος εκείνος, προκειμένου ο προγραμματισμός να είναι καλύτερος»

-«πρέπει εγκαίρως να αρχίζει η σχετική διαδικασία, όπως επιτάσσει η επιστήμη. Το μήνα και την ημέρα που πρέπει, τα συνεργεία να βγαίνουν έξω»

-«πρέπει τα τρακτέρ των εργολάβων να εφοδιαστούν με GPS. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε, ώστε ο γεωπόνος στο γραφείο να βλέπει πού πορεύεται το συγκεκριμένο μηχάνημα και πού ραντίζει, να μετράει ακόμα και τα δέντρα που ράντισε ή που δε ράντισε», ενώ προφανώς πρέπει να υπάρχει επίβλεψη των γεωπόνων και στα χωράφια.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,53125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version