Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Στους Έλληνες παραγωγούς συστήθηκε η Corteva Agriscience™ που ετοιμάζεται να λανσάρει νέα προϊόντα

Στους Έλληνες παραγωγούς συστήθηκε η Corteva Agriscience™ που ετοιμάζεται να λανσάρει νέα προϊόντα


Στους Έλληνες παραγωγούς «συστήθηκε» η Corteva Agriscience™, η νέα εταιρεία, που φιλοδοξεί να ηγηθεί στον γεωργικό τομέα προτείνοντας ολοκληρωμένες λύσεις και πρωτοποριακές ιδέες, στο πνεύμα της σύγχρονης εποχής. Σε ειδική ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αίγλη του Ζαππείου το απόγευμα της Τετάρτης 7 Νοεμβρίου 2018, η εταιρεία παρουσίασε στους Έλληνες αγρότες, γεωπόνους, εμπόρους και επιχειρηματίες, αλλά και στους εκπροσώπους των ΜΜΕ τα καινοτόμα προϊόντα της και τις υπηρεσίες που θα είναι σε θέση να παρέχει, με στόχο «να γίνει ένας ισχυρός σύμμαχος για τον Έλληνα παραγωγό», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της.

Υπενθυμίζεται ότι η Corteva Agriscience™ προέκυψε από τη συγχώνευση 3 διεθνών κολοσσών του κλάδου των αγροεφοδίων, της Dow Agrosciences, της DuPont Crop Protection και της DuPont Pioneer, ένα εγχείρημα-τομή στον αγροτικό τομέα.

Η «ολοκληρωμένη υποστήριξη» της Corteva Agriscience™ εστιάζει στην παροχή πλήρους σειράς σπόρων και προϊόντων φυτοπροστασίας σε παγκόσμιο επίπεδο και ταυτόχρονα προωθεί καινοτόμες υπηρεσίες ψηφιακής γεωργίας.

Επιπρόσθετα, επισημαίνεται σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία αποτελεί και μία παγκόσμια δεξαμενή γνώσης, συσσωρευμένης εμπειρίας και τεχνογνωσίας εργαζομένων, γεωπόνων και ειδικών, οι οποίοι είναι έτοιμοι να μεταλαμπαδεύσουν τις εξειδικευμένες γνώσεις τους, καθοδηγώντας τον σύγχρονο Έλληνα αγρότη ανεξάρτητα από το είδος και το μέγεθος της παραγωγής του.

Σε σχετική του δήλωση ο Country & Sales Manager για την Ελλάδα, Κύπρο και το Ισραήλ, κ. Γεράσιμος Νικολόπουλος επεσήμανε τα εξής: «Η παρουσία της Corteva Agriscience™ στον ελληνικό γεωργικό κλάδο αποτελεί ένα γεγονός κομβικής σημασίας για τους Έλληνες αγρότες και γενικότερα τους επαγγελματίες της γεωργίας καθώς εγγυάται την ενίσχυση της παραγωγικότητάς τους και τη βελτίωση των παραγόμενων προϊόντων, προς όφελος των καταναλωτών. Αξιοποιώντας σύγχρονα εργαλεία και αφουγκραζόμενοι τις διεθνείς τάσεις, ανοίγουμε νέους δρόμους για την πρόοδο και την ανάπτυξη στους Έλληνες παραγωγούς, οι οποίοι αποτελούν έναν ισχυρό κρίκο στην οικονομία της χώρας.

Ο κ. Νικολόπουλος επεσήμανε πως τα νέα προϊόντα που θα είναι διαθέσιμα θα περιλαμβάνουν, τόσο φυτοπροπροστευτικά, όσο και σπόρους. Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι στα νέα αυτά φυτοπροστατευτικά προϊόντα που θα λανσάρει η εταιρεία περιλαμβάνονται νέρα ζιζανιοκτόνα για σιτηρά και ρύζι, ένα νηματοδοκτόνο, καθώς επίσης κι ένα μυκητοκτόνο για τον περονόσπορο.

Από την πλευρά του, ο κ. Paolo Barbieri, Business Director Southern Europe τόνισε πως: «Η Corteva Agriscience™ είναι προϊόν συγχώνευσης τριών επιχειρήσεων με βαθιές σχέσεις εμπιστοσύνης και αφοσίωσης σε γενιές αγροτών σε όλο τον κόσμο. Ανταποκρινόμενοι στη διεθνή αύξηση της ζήτησης για τροφή και δεσμευόμενοι από τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης, αξιοποιούμε τη σύγχρονη τεχνολογία και παρέχουμε πρωτοποριακές και καινοτόμες λύσεις αποτελώντας μία διαχρονική και ασφαλή επιλογή για τον κάθε παραγωγό».

Σύμφωνα με τον κ. Barbieri, η εταιρεία, σκοπεύει να δώσει βάρος και στο digital farming (γεωργία ακρίβειας), εκτός από τα φυτοπροστατευτικά και τους σπόρους.

Σημειώνεται ότι η Corteva Agriscience™ αποτελεί δύναμη παγκοσμίως στην αγροτική παραγωγή, έχοντας παρουσία σε 130 χώρες και ανθρώπινο δυναμικό που ξεπερνά τα 20.000 άτομα, οι δε πωλήσεις της το 2017 άγγιξαν τα 14,3 δις ευρώ.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,828125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version