Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Γύρο ΠΟΠ ή ΠΓΕ και κατοχύρωση ελληνικών κωδικών κρέατος ζητούν οι Έλληνες χοιροτρόφοι

Γύρο ΠΟΠ ή ΠΓΕ και κατοχύρωση ελληνικών κωδικών κρέατος ζητούν οι Έλληνες χοιροτρόφοι


Να προχωρήσει ένα βήμα παρακάτω, μετά την κατοχύρωση του γύρου ως προϊόν ΕΠΙΠ η ελληνική πολιτεία και οι εμπλεκόμενοι στον κλάδο, θα ζητήσουν οι Έλληνες χοιροτρόφοι, σύμφωνα με όσα είπε μιλώντας στον ΑγροΤύπο, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος, κ. Γιάννης Μπούρας.

«Είμαστε από τις λίγες χώρες που δεν έχουμε κατοχυρωμένο ούτε ένα κωδικό κρέατος, όπως η Ιταλία έχει το προσούτο για παράδειγμα και η Γαλλία περί τα 50 συνολικά», μας εξήγησε ο κ. Μπούρας, ο οποίος το επόμενο διάστημα σκοπεύει να συναντηθεί με την ηγεσία του ΥπΑΑΤ και να θέσει τους προβληματισμούς του, αλλά και τις προτάσεις του, σχετικά με το πώς μπορεί να αυξηθεί η κατανάλωση ντόπιου κρέατος.

Ο κ. Μπούρας, πρόσθεσε την ίδια ώρα «ότι ως Ομοσπονδία σκοπεύουμε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα με στόχο την κατοχύρωση του γύρου ως προϊόν ΠΟΠ ή ΠΓΕ, με σκοπό να ωφεληθούν και οι Έλληνες χοιροτρόφοι».

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,265625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version