Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Οδηγίες για τους ενταγμένους παραγωγούς στο πρόγραμμα των αυτόχθονων με εγκύκλιο ΟΠΕΚΕΠΕ


Εγκύκλιο διοικητικού ελέγχου πληρωμής των Περιφερειακών Διευθύνσεων του οργανισμού για τη Δράση 10.1.09 «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων» του Μέτρου 10 «Γεωργοπεριβαλλοντικά και κλιματικά μέτρα» Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020 εξέδωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Στην εγκύκλιο που υπογράφει ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ. Θανάσης Καπρέλης και ανοίγει το δρόμο για πληρωμές, γίνεται ειδική αναφορά σε σχέση με τους αιγορποβατοτρόφους και τους χοιροτρόφους.

Σε σχέση με τα πρόβατα και τις αίγες αναφέρεται ότι «οι στήλες ελέγχου που αφορούν στο ζωικό κεφάλαιο είναι όλες προ-συμπληρωμένες με δυνατότητα τροποποίησης των στηλών «Σύνολο Ζώων Ελέγχου ΟΠΕΚΕΠΕ» και «Ημερομηνία Ελαχίστων Ζώων». Για την πληρωμή της προκαταβολής δεν θα πρέπει να διαφοροποιηθούν οι εν λόγω στήλες διότι θα προ-συμπληρώνονται με τα δεδομένα της ψηφιακής υπηρεσίας της ετήσιας απογραφής του ζωικού κεφαλαίου των εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων του Υπ. Α.Α.Τ.

Τροποποίηση θα πρέπει να γίνει μόνο για τους δικαιούχους που έχουν δύο (2) ή περισσότερες φυλές αιγοπροβάτων, βάσει του χειρόγραφου μητρώου που έχει προσκομιστεί προκειμένου να επιβεβαιωθούν τα ζώα ανά φυλή.

Για την πληρωμή της εκκαθάρισης ο έλεγχος θα γίνει για όλους τους δικαιούχους βάσει του νεότερου προσκομιζόμενου χειρόγραφου μητρώου. Η ημερομηνία που θα λαμβάνεται και θα αναγράφεται στη στήλη «Ημερομηνία Ελαχίστων Ζώων» ως βάση για τη διεξαγωγή του ελέγχου, είναι αυτή που στο μητρώο θα απεικονίζεται το μικρότερο άθροισμα των επιλέξιμων αιγοπροβάτων.

Το αποτέλεσμα του ελέγχου θα αναγράφεται στη στήλη «Σύνολο Ζώων Ελέγχου ΟΠΕΚΕΠΕ», για το διάστημα από την ημερομηνία έναρξης των δεσμεύσεων μέχρι και την ημερομηνία λήξης των δεσμεύσεων για το έτος δέσμευσης που διενεργείται ο έλεγχος».

Χοίροι

Αναφορικά με τους χοίρους, τονίζεται ότι, οι στήλες ελέγχου που πρέπει να συμπληρωθούν και αφορούν στο ζωικό κεφάλαιο είναι «Σύνολο Ζώων Ελέγχου ΟΠΕΚΕΠΕ» και «Ημερομηνία Ελαχίστων Ζώων».

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο «καταχωρείται το μικρότερο σύνολο των επιλέξιμων ηλικιακά ζώων ανά φύλο που προκύπτει από τον έλεγχο του προσκομιζόμενου χειρόγραφου μητρώου για τα χρονικά διαστήματα:

-από την ημερομηνία έναρξης των δεσμεύσεων μέχρι και την ημερομηνία διεξαγωγής του

-διοικητικού ελέγχου για το έτος δέσμευσης που διενεργείται ο έλεγχος αν πρόκειται για την πληρωμή της προκαταβολής και  από την ημερομηνία έναρξης των δεσμεύσεων μέχρι και την ημερομηνία λήξης των δεσμεύσεων

-για το έτος δέσμευσης που διενεργείται ο έλεγχος αν πρόκειται για την πληρωμή της εκκαθάρισης.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,390625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version