Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Ποιες είναι οι πιθανές ημερομηνίες για εξόφληση του τσεκ, έως 30 Νοεμβρίου τα αγρο-περιβαλλοντικά, όλες οι εξελίξεις για τους δασικούς χάρτες

Ποιες είναι οι πιθανές ημερομηνίες για εξόφληση του τσεκ, έως 30 Νοεμβρίου τα αγρο-περιβαλλοντικά, όλες οι εξελίξεις για τους δασικούς χάρτες


Ειδήσεις σχετικά με τον χρόνο καταβολής της εξόφλησης της ενιαίας ενίσχυσης του 2018 έβγαλε σχετική συνάντηση της Πανελλήνιας Ένωσης των Φορέων Α’(ΠΕΦΑ), με τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018, στα γραφεία του οργανισμού στην Αθήνα. Όπως έγινε, λοιπόν, γνωστό με τα σημερινά δεδομένα, η καταβολή της εξόφλησης του τσεκ για το 2018 προγραμματίζεται να γίνει γύρω στις 20 Δεκεμβρίου, ενώ πιο κοντά, όπως έχει γράψει ο ΑγροΤύπος, είναι οι πληρωμές για τα αγρο-περιβαλλοντικά που προγραμματίζει ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Σημειωτέον, ότι στην σύσκεψη έγινε και αναφορά στο θέμα των δασικών χαρτών, για το οποίο, όπως αναφέρθηκε, μεγαλύτερο εντοπίζεται το πρόβλημα, στους νομούς Λάρισας και Μαγνησίας.

Τούτη την ώρα, λοιπόν, και με το δεδομένο, ότι δεν θα αλλάξει δραματικά η κατάσταση στο πλάνο του ΟΠΕΚΕΠΕ, κερδίζει πόντους, για την εξόφληση της ενιαίας του 2018 μια ημερομηνία πέριξ τις 20 του Δεκεμβρίου. Δεδομένου, ότι συνήθως τέτοιου είδους πληρωμές γίνονται ημέρα Παρασκευή, πιο πιθανό φαντάζει, η πίστωση των λόγαριασμών να γίνει την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018 και σε κάθε περίπτωση, πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Σε σχέση με τις υπόλοιπες πληρωμές, τώρα, μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, προγραμματίζεται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ να «τρέξει» η πληρωμή των αγρο-περιβαλλοντικών προγραμμάτων (βιολογικά, νιτρικά, αυτόχθονες κ.λπ.). Πιο πιθανή ημερομηνία καταβολής, εδώ, με βάση τα σημερινά δεδομένα, φαντάζει η 30η Νοεμβρίου, ώστε να προλάβουν οι ΔΑΟΚ, να περαιώσουν την σχετική αποστολή των αρχείων.

Εξελίξεις σε σχέση με τους δασικούς χάρτες

Κινητικότητα έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες σε σχέση με τους κομμένους της πρώτης δόσης του τσεκ λόγω δασικών χαρτών. Ως προς τούτο, αυτό που ειπώθηκε στην σύσκεψη στον ΟΠΕΚΕΠΕ, είναι ότι πιο σημαντικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι νομοί Λάρισας και Μαγνησίας, όπου υπάρχουν περιπτώσεις διανομών και αναδασμών.

Μάλιστα, όπως τονίστηκε, η καταβολή της εξόφλησης του τσεκ θα «τρέξει» χωρίς προβλήματα, σε περιπτώσεις όπου μέχρι το τέλος του μήνα και το αργότερο εντός του πρώτου δεκαήμερου του Δεκεμβρίου, τα αρμόδια δασαρχεία, θα έχουν αποστείλει νέα αρχεία. Γενικά, πάντως, οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη αποκόμισαν την εντύπωση, ότι οι υπεύθυνοι του οργανισμού είναι διστακτικοί να υπογράψουν καταστάσεις πληρωμών, αν δεν υπάρχει και υπογραφή δασάρχη, υπό το φόβο της... δικαιοσύνης.

Ειδικά, πάντως, για την περιοχή της Θεσσαλίας, πληροφορίες αναφέρουν, ότι η Περιφέρεια αποστέλλει την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου ένα ψηφιοποιημένο αρχείο με τους αναδασμούς, ώστε να μπορέσουν να πληρωθούν οι παραγωγοί που υπέβαλαν αίτηση στη Διεύθυνση Πολιτικής Γης Λάρισας, αλλά δεν πήραν βεβαίωση, ώστε να την προσκομίσουν έπειτα στη Διεύθυνση Δασών, με αποτέλεσμα να μη λάβουν την προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης.

Αλέξανδρος Μπίκας

mpikas@agrotypos.gr

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 2,5625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version