Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Με 2.597 εκθέτες και 155.000 επισκέπτες πραγματοποιήθηκε η EuroTier 2018 στο Ανόβερο της Γερμανίας

Με 2.597 εκθέτες και 155.000 επισκέπτες πραγματοποιήθηκε η EuroTier 2018 στο Ανόβερο της Γερμανίας


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, στις 13-16 Νοεμβρίου, στο Ανόβερο της Γερμανίας, η EuroTier 2018, που είναι η μεγαλύτερη διεθνή έκθεση για τη ζωική παραγωγή. «Με 2.597 εκθέτες από 63 χώρες και 155.000 επισκέπτες, από τους οποίους οι 46.500 ήταν εκτός Γερμανίας, το EuroTier 2018 απέδειξε τη σημασία του ως η κορυφαία εμπορική έκθεση παγκοσμίως για τη ζωική παραγωγή», δήλωσε ο Dr. Reinhard Grandke, Διευθύνων Σύμβουλος της DLG (Γερμανικός Αγροτικός Σύλλογος).

Και πρόσθεσε: «Περίπου το 30% των επισκεπτών προερχόταν εκτός Γερμανίας, με τα υψηλότερα ποσοστά να προέρχονται από: Ολλανδία, Κίνα, Ρωσία, Πολωνία, Ιταλία, Ισπανία, Αυστρία, Ουκρανία, Γαλλία, Τουρκία, Βέλγιο και Δανία. Το ποσοστό των επισκεπτών από χώρες εκτός ΕΕ αυξήθηκε σημαντικά. Οι αριθμοί επισκεπτών από τη Βόρεια και Νότια Αμερική αλλά και τη Μέση και Άπω Ανατολή ήταν υψηλότεροι από ποτέ».

Περίπου το 65% των επισκεπτών επικεντρώθηκε στις προσφερόμενες λύσεις για τον τομέα των βοοειδών, συμπεριλαμβανομένων των γαλακτοκομικών προϊόντων και του βοείου κρέατος. Το 39% επικεντρώθηκε στον τομέα του χοιρινού κρέατος και το 32% στον τομέα πουλερικών.

Μεγάλος αριθμός επισκεπτών ενδιαφέρθηκε για την «Ψηφιακή Ζωοτεχνία», με λύσεις από νέες τεχνολογίες που δίνουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν σημαντικά τη διαχείριση των εκμεταλλεύσεων τους αλλά και να διασφαλίσουν την υγεία των ζώων.

Το EuroTier 2018 παρουσίασε καινοτόμες και πρακτικές λύσεις στους τομείς γαλακτοκομικών προϊόντων, βοείου κρέατος, χοιρινού κρέατος και πουλερικών. Αυτές οι λύσεις συνδέονται στενά με τις ανάγκες των καταναλωτών. Οι 26 νικητές του Βραβείου Καινοτομίας EuroTier 2018 είναι παραδείγματα τέτοιων λύσεων. Για πρώτη φορά φέτος, υπήρξαν δύο βραβευμένες καινοτομίες που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις υψηλότερων προδιαγραφών καλής διαβίωσης των ζώων, οι οποίες έλαβαν επίσης την πρόσθετη διάκριση «Βραβείο καλής μεταχείρισης των ζώων».

Το επόμενο EuroTier θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 20 Νοεμβρίου 2020 στο Ανόβερο.

Ελληνικές συμμετοχές
«Είναι από τις μεγαλύτερες εκθέσεις κτηνοτροφίας του κόσμου. Ότι επαφή γίνεται έχει σαν στόχο την εμπορική συνεργασία. Είναι η πέμπτη φορά που συμμετείχε η εταιρείας μας. Στην έκθεση υπάρχουν όλα τα νέα για τον τομέα των ζωοτροφών καθώς και για όλους τους κλάδους της κτηνοτροφίας», δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Ν. Μητσάγκας, εκπρόσωπος της AgroFeed.

Από την Sylco Hellas ο κ. K. Συλαίος επισήμανε στον ΑγροΤύπο ότι «είναι η τέταρτη φορά που συμμετέχουμε στην έκθεση και φέτος είχε περισσότερο κόσμο σε σχέση με το παρελθόν. Είναι καθαρά για επαγγελματίες. Οι εμπορικές συναντήσεις που είχαμε αναμένεται να μετατραπούν σε συμφωνίες σε βάθος χρόνου. Η εταιρείας μας απευθύνεται σε όλο τον κόσμο αλλά η πλειοψηφία των επισκεπτών του περιπτέρου μας προερχόταν από τις χώρες της Ευρώπης».

Ο κ. Δημήτρης Τσολάκης, από την NUTRIA HELLAS, αναφέρει ότι «είναι η δεύτερη φορά που συμμετείχε η εταιρεία μας στην έλθεση. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη και με διαφορά έκθεση στον τομέα της κτηνοτροφίας και των ζωοτροφών. Κάθε χρόνο συμμετέχουμε τουλάχιστον σε δύο εκθέσεις στο εξωτερικό. Δυστυχώς το σχετικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ με επιδότηση 50% για την συμμετοχή σε εκθέσεις του εξωτερικού καθώς και σε επιχειρηματικές αποστολές δεν είχε αρχικά σαν επιλέξιμο τον κλάδο των ζωοτροφών. Μετά από δική μας διαμαρτυρία τελικά αποδέχτηκε το αίτημα να εντάξει και τις ζωοτροφές και καταθέσαμε ξανά νέο φάκελο που είναι προς έγκριση. Επίσης υποβάλλαμε αίτηση στην Επιτροπή που βραβεύει καινοτομίες δύο προϊόντα μας τα οποία δεν κατάφεραν φέτος να βραβευτούν αλλά μας ζήτησαν οι διοργανωτές να τα υποβάλλουμε ξανά το 2020 με αρτιότερη τεκμηρίωση. Θεωρώ ότι και αυτό για εμάς είναι μια επιτυχία».

Ο κ. Απόστολος Γκότσης, από την εταιρεία SIN Hellas, δήλωσε ότι «η εταιρεία μας είναι η τρίτη φορά που συμμετείχε στην έκθεση. Μας επισκέφτηκε μεγάλος αριθμός επισκεπτών που είναι δυνητικοί πελάτες μας από όλα τα μέρη του κόσμου. Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν Ρώσοι αν και τα προϊόντα μας (ζωοτροφές - συμπληρώματα διατροφής) έχουν δυσκολίες να εξαχθούν λόγω του εμπάργκο. Πιστεύω ότι η μόνη διέξοδος στον κλάδο μας είναι οι εξαγωγές των προϊόντων μας στην Ευρώπη αλλά και στις τρίτες χώρες».

Η Αγροκτηνοτροφική Α.Ε. παραμένοντας πιστή στους ισχυρούς δεσμούς εμπιστοσύνης που έχει δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια με πελάτες, συνεργάτες και προμηθευτές, οι οποίοι την έχουν μετατρέψει σε ηγέτη της αγοράς, συνεχίζει να εξελίσσεται δημιουργώντας καινοτόμα προϊόντα. Η παρουσία της εταιρείας στην έκθεση ήταν με το όνομα «Valkan Nutrition» και όχι «Αγροκτηνοτροφική». Η εταιρεία παρουσίασε το νέο της project Valkan Nutrition. Πρόκειται για τη νέα εξειδικευμένη σειρά διατροφικών προϊόντων που συνδυάζει την τεχνογνωσία της Αγροκτηνοτροφικής Α.Ε. σε θέματα που αφορούν τον κλάδο μαζί με την Αμερικανική και Ευρωπαϊκή τεχνολογία. Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο εκπρόσωπος της εταιρείας, «ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχαμε στην έκθεση. Παρουσιάσαμε το νέο project Valkan Nutrition που αφορά την αγελαδοτροφία. Τα μηνύματα της διεθνούς αγοράς ήταν πολύ θετικά. Τώρα αναμένεται να το παρουσιάσουμε και στην ελληνική αγορά στη Zootechnia 2019 στην Θεσσαλονίκη».

Με επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή της εταιρίας MILKPLAN στη διεθνή έκθεση Eurotier. Στην έκθεση η MILKPLAN παρουσίασε τη σειρά αρμεκτικών συστημάτων αγελάδων και αιγοπροβάτων MP Armektron, τις δεξαμενές ψύξης γάλακτος ανοιχτού τύπου MP Vertitank, ένα προϊόν που ανέδειξε τη Milkplan παγκοσμίως, τις δεξαμενές ψύξης γάλακτος κλειστού τύπου MP Powertank με τα δυο μοντέλα συστημάτων πλύσης, τη δεξαμενή ανάκτησης θερμότητας MP EcoHeat, τον παστεριωτή με το πλανητικό σύστημα ανάδευσης και κοπής για σκληρό τυρί, τα βυτία μεταφοράς και ψύξης γάλακτος, καθώς και τους παστεριωτές για μικρές τυροκομικές μονάδες. Τα βλέμματα των επισκεπτών έκλεψαν τα δύο νέα μοντέλα παστεριωτών σίτισης μικρών αγελάδων MP MilkCab, τα οποία συμβάλλουν στη σωστή θρέψη και στην υγιή τους ανάπτυξη προσφέροντας ταυτόχρονα σημαντική εξοικονόμηση πόρων για τον κτηνοτρόφο. Έχοντας επενδύσει για χρόνια στην ισχυροποίηση του ονόματός της στην αγορά, η MILKPLAN και πάλι κέρδισε τις εντυπώσεις επιβεβαιώνοντας έτσι την θέση της ως μία εκ των 10 μεγαλύτερων εταιριών κτηνοτροφικού εξοπλισμού παγκοσμίως. Με ένα διακριτικά κομψό περίπτερο, η MILKPLAN θέλησε να αναδείξει την ουσία της: κομψότητα στον προϊοντικό σχεδιασμό, ιδιαίτερη προσοχή στις λεπτομέρειες, προηγμένη βιομηχανική τεχνογνωσία, ευελιξία και εμπειρία σε ειδικές κατασκευές, δεξιοτεχνία στην κατασκευή, τα πάντα για να εξασφαλίσει ότι θα τα προϊόντα της θα ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των πελατών της και θα συμβάλουν στην επιτυχία τους.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,5625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version