Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Προς 510 ευρώ πουλήθηκε στην Ολλανδία μισό λίτρο ελαιολάδου από υπεραιωνόβιες ελληνικές ελιές

Προς 510 ευρώ πουλήθηκε στην Ολλανδία μισό λίτρο ελαιολάδου από υπεραιωνόβιες ελληνικές ελιές


Το ιλιγγιώδες ποσό των 510 ευρώ έπιασε σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στην Ολλανδία, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, μισό λίτρο ελαιολάδου από υπεραιωνόβιες ελιές της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (ΚοιΝΣΕΠ) «Επτάστικτος».

Όπως ανέφερε μιλώντας στον ΑγροΤύπο το μέλος του Συμβουλίου της ΚοιΝΣΕΠ από την Ιεράπετρα «το Συμβούλιό μας απαρτίζεται από 8 άτομα και εγώ είμαι μέλος. Προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα δίκτυο παραγωγών που διαθέτουν υπεραιωνόβια δέντρα ελιάς. Μέχρι τώρα είμαστε 35 άτομα και έχουμε 220 δέντρα, όλα στην Ιεράπετρα, αλλά το δίκτυο θα διευρυνθεί, καθώς μας έχουν προσεγγίσει κι άλλοι παραγωγοί από την Κρήτη».

Σύμφωνα με τον ίδιο «στις 21 Νοεμβρίου, γιόρταζε το αγροτικό Μουσείο του ΑΛΣΜΙΡ στην Ολλανδία. Ένα Μουσείο που μεταξύ άλλων κρατεί ζωντανή την εξέλιξη της αγροτικής και θερμοκηπιακής παραγωγής. Ένα Μουσείο που στηρίζεται οικονομικά από τις δωρεές των Ολλανδών παραγωγών, κρατικές επιχορηγήσεις και την καθιερωμένη ετήσια δημοπρασία καινοτόμων προϊόντων που προσφέρουν μέλη και φίλοι του Μουσείου. Ως Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Επτάστικτος» θεωρήσαμε χρέος μας να συνεισφέρουμε σε αυτή τη γιορτή σαν ελάχιστο φόρο τιμής προς τον αείμνηστο Ολλανδό Παύλο Κούπερ που έφερε την άνθιση της θερμοκηπιακής αγροτικής παραγωγής στον τόπο μας, προσφέροντας μια συλλεκτική συσκευασία ελαιολάδου από υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα του τόπου μας, με σειριακό αριθμό 2018 148/350. Το γεγονός συγκίνησε ιδιαίτερα τους οργανωτές και τους παρευρισκόμενους της βραδιάς».

Σημειώνεται ότι η συλλεκτική συσκευασία μπήκε στην αίθουσα του δημοκρατικού ρολογιού ενώπιον των πλειοδοτών και μετά την περιγραφή του παρουσιαστή μπήκε στη διαδικασία της πλειοδοσίας φτάνοντας το μέγιστο προσφερόμενο ποσόν της βραδιάς, τα 510,00 ευρώ.

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε κοινή άλεση των ελιών που συλλέχθηκαν από υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα που έχει καταγράψει η «Επτάστικτος».

Η ελαιοποίηση έλαβε χώρα στο συνεταιριστικό ελαιουργείο του Κεντριού - Βαϊνιάς.

Όπως μας επεσήμαναν από την ΚοιΝΣΕΠ «δυστυχώς η μειωμένη παραγωγή φέτος ελιών σε όλη την Κρήτη συνετέλεσε να συλλεχθούν 624 κιλά ελιών από 6 μόνο ελαιόδεντρα και να εξαχθούν 108 λίτρα έξτρα παρθένου ελαιολάδου».

«Ευχαριστούμε τους λίγους παραγωγούς που από το υστέρημά τους φέτος, λόγω του ότι η χρονιά είναι πολύ κρίσιμη και οι παραγωγοί δεν θα έχουν λάδι ούτε για την οικογένειά τους, που πρόσφεραν έστω την μικρή αυτή ποσότητα για να συνεχιστεί το καινοτόμο και τόσο πολύτιμο πρόγραμμα της βιώσιμης διαχείρισης των υπεραιωνόβιων ελαιοδέντρων. Στην ελαιοσυλλογή συμμετείχε αντιπροσωπεία της οργάνωσης solidarite normandie grece και βοήθησε στην όλη μας προσπάθεια», ανέφερε ο κ. Δασκαλάκης.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα ελαιοσυλλογής πραγματοποιήθηκε φέτος για τρίτη χρονιά από την «Επτάστικτος». Το 2016 παρήχθησαν 55 λίτρα ελαιολάδου, το 2017 350 λίτρα και φέτος το 2018 108 λίτρα.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,484375 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version