Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Εξαιρετικά επιτυχημένη η διεθνής έκθεση για τα μήλα Interpoma 2018

Εξαιρετικά επιτυχημένη η διεθνής έκθεση για τα μήλα Interpoma 2018


Η 11η Interpoma, η μοναδική εμπορική έκθεση του κόσμου για τα μήλα, ολοκληρώθηκε με εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα, επισημαίνουν σε σχετική τους ανακοίνωση οι διοργανωτές. Κατά τη διάρκεια της τριήμερης εμπορικής έκθεσης, που πραγματοποιήθηκε από τις 15 έως τις 17 Νοεμβρίου, 20.000 επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένων περίπου 100 εκπροσώπων του ιταλικού και του διεθνούς Τύπου, έφθασαν στην πόλη.

Το 1/4 των συμμετεχόντων ήταν επισκέπτες από 70 διαφορετικές χώρες, από την Αρμένία έως και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Οι αίθουσες της έκθεσης ήταν πλήρεις με 489 εκθέτες από 24 χώρες, ενώ με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της έκθεσης και το παραδοσιακό, διεθνές συνέδριο με θέμα «Το μήλο στον Κόσμο».

Σημειώνεται ότι όσον αφορά στη φετινή χρονιά, η διοργώναση έγινε με διαφορετικό τρόπο, ενώ οι συνεδρίες περιορίστηκαν μόνο στις δύο πρώτες ημέρες της έκθεσης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «περισσότεροι από 20 ομιλητές από όλο τον κόσμο έδωσαν διαλέξεις σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο.

«Τα θέματα που συζητήθηκαν στο συνέδριο αποδείχτηκαν εξέχως ενδιαφέροντα, όπως για παράδειγμα οι αναδυόμενες αγορές μήλων στην Ανατολή, η Ινδία ως πιθανή αγορά του μέλλοντος, οι μέθοδοι βιολογικής καλλιέργειας, η περαιτέρω ανάπτυξη της ολοκληρωμένης διαχείρισης και το γεγονός ότι οι ερωτήσεις περιστράφηκαν γύρω από τους εξαιρετικά ευχαριστημένους εκθέτες, την υψηλή διεθνή φήμη και το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων αποδεικνύουν, ότι η Interpoma είναι ένα, μοναδικό γεγονός στο χώρο μας και μάλιστα σε διεθνές επίπεδο», εξήγησε σχετικά ο κ. Thomas Mur, Διευθυντής του Εκθεσιακού Κέντρου Fiera Bolzano.

Βραβείο τεχνολογίας Interpoma

Το φετινό βραβείο Interpoma Technology Award αφορούσε τις τεχνολογίες και τις μηχανές. Το βραβείο απονέμεται για τις τεχνολογικές καινοτομίες στις κατηγορίες «FIELD» και «POST HARVEST» από το εκθεσιακό κέντρο Fiera Bolzano σε συνεργασία με τη Σχολή Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Bolzano και την Ιταλική Εταιρεία Οπωροκηπευτικών και Ανθοκομικών (SOI). Συνολικά συμμετείχαν 25 εταιρείες από 8 χώρες. Στην κατηγορία «FIELD», το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στην CBC Europe - Biogard Division για το προϊόν Mister Pro + Isomate ® CM Mister 1.0. Εν τω μεταξύ, η BIOMETIC, ένα τμήμα της MICROTEC, κέρδισε την κατηγορία «POST HARVEST» με το Q Eye XP.

Μεγάλη η ικανοποίηση των εκθετών

«Η εκδήλωση ήταν πλήρως επιτυχημένη και η εμπορική έκθεση φημισμένη διεθνώς: είχαμε την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με Αμερικανούς και επισκέπτες από σχεδόν όλη σχεδόν την Ευρώπη και τον κόσμο, όπως ο Καναδάς και η Αυστραλία», εξηγεί ο William Connell-Smith, μηχανικός, για να συνεχίσει ως εξής: «Οι μηχανές πώλησης δεν είναι εύκολο έργο. Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να μπορούμε να δείξουμε στα ενδιαφερόμενα μέρη τα οφέλη των προϊόντων μας».

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καταγράψουμε ένα μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Πολλοί διεθνείς επισκέπτες, ειδικά από την Ελλάδα, την Ισπανία, το Ισραήλ, την Τυνησία, το Μαρόκο, την Πολωνία και τη Ρωσία ήρθαν να μας δουν. Αυτό είναι ένα πολύ καλό σημάδι, καθώς δείχνει ότι οι άνθρωποι ενδιαφέρονται για τα μήλα, όχι μόνο στην Ιταλία, αλλά και σε άλλες μεσογειακές χώρες και σε όλη την Ευρώπη», τονίζει ο Gabriele Maccanti, ιδιοκτήτης του Maccanti Vivai.

«Αυτή είναι η πρώτη μου φορά στην Interpoma. Εισάγουμε τα περισσότερα από τα μήλα μας, από την Ιταλία (Royal Gala, Golden Delicious, Granny) », λέει ο Elie Shahin, Διευθυντής Εισαγωγής του Kaf στο Ντουμπάι. «Η εμπορική έκθεση μας έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουμε προσωπικά την πλειοψηφία των προμηθευτών μας και δώσαμε βάρος στην τεχνολογική πλευρά της καλλιέργειας. Ήταν απλά σπουδαίο να μάθουμε κάτι για τις προκλήσεις της παραγωγής μήλων και είμαστε πολύ χαρούμενοι που συναντήσαμε τους ανθρώπους που εφοδιάζουν τις αγορές μας».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Stuart Tustin από τη Νέα Ζηλανδία, που ήταν ομιλητής στο συνέδριο και μέλος της κριτικής επιτροπής των βραβείων Interpoma Technology Awards: «η ποικιλία των νέων τεχνολογικών εννοιών που εξοικειώθηκα με την Interpoma είναι απλά φανταστική. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές προσεγγίσεις, από συστήματα αυτοματισμού και τηλεπισκόπησης έως και άλλες, πολύ δημιουργικές τεχνολογίες. Νομίζω ότι στη Βόρεια Ιταλία οι τομείς της τεχνολογίας και της μηχανικής είναι πολύ ισχυροί. Αυτό που είδα με εντυπωσίασε πολύ».

«Τα ιταλικά μήλα, λόγω της ποιότητάς τους, των μεθόδων καλλιέργειας και της βιώσιμης παραγωγής έχουν όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για να κατακτήσουν τις απομακρυσμένες αγορές», εξηγεί η Giulia Montanaro της Assomela, της ιταλικής οργάνωσης παραγωγών μήλων.

«Μας φάνηκε κάπως που τα ιδρύματα των εξαγωγών δεν είναι πάντα τόσο παρόν όσο θα θέλαμε να είναι. Θα θέλαμε να συνεργαστούμε στενότερα μαζί τους, διότι ως παραγωγοί κάνουμε πραγματικά ό, τι μπορούμε για να φτάσουμε στις αγορές αυτών των χωρών. Τις τελευταίες τρεις ημέρες, αυτή η διεθνοποίηση της βιομηχανίας ήταν εύκολο να παρατηρηθεί στην Interpoma. Στους διαδρόμους συνάντησα άτομα από διαφορετικές χώρες, καθώς επίσης εκθέτες από διάφορα μέρη του κόσμου. Κατά τη γνώμη μου, αυτή η περίσταση θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί πρακτικά από άποψη εξαγωγών, δηλαδή η ιταλική αγορά μήλων θα μπορούσε να γίνει πιο διεθνής, ώστε τα ιταλικά μήλα να κατακτήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες αγορές».

Η Interpoma συνεχίζει την πορεία της διεθνοποίησης. Η 3η εκδοχή της Interpoma China θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη Σαγκάη το 2019.

«Η Interpoma Bolzano ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για να εξερευνήσετε το ενδιαφέρον των εκθεσιακών εταιρειών στην κινεζική αγορά», λέει από την πλευρά της η Martina Bonatti, Διευθυντής Εκθέσεων της Interpoma China.

«Η ανταπόκριση ήταν πολύ θετική και βάζουμε ήδη τα θεμέλια για μια επιτυχημένη Interpoma China 2019. Η εμπορική έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 17 Απριλίου στο πλαίσιο της Fresh Logistics China της Messe München Shanghai».

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 2,796875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version