Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Θωμάς Κουτσουπιάς: Το αρνητικό κλίμα στην κτηνοτροφία, δεν αντιστρέφεται με δωράκια των 500 ευρώ

Θωμάς Κουτσουπιάς: Το αρνητικό κλίμα στην κτηνοτροφία, δεν αντιστρέφεται με δωράκια των 500 ευρώ


Στα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τα Καλάβρυτα υπέρ των κτηνοτρόφων και ιδίως στα de minimis αναφέρθηκε εμμέσως πλην σαφώς ο πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου και της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας ΑΜΦΙΓΑΛ, στο πλαίσιο επίσκεψης στην Αμφιλοχία, του γραμματέα του ΚΙΝΑΛ, κ. Μανώλη Χριστοδουλάκη.

Τον κ. Χριστοδουλάκη υποδέχθηκε και ξενάγησε στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του εργοστασίου ο πρόεδρος της ΑΜΦΙΓΑΛ και της Ένωσης Αγρινίου κ. Θωμάς Κουτσουπιάς, ο οποίος και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο γεγονός της υιοθέτησης στο αγροτικό πρόγραμμα του ΚΙΝΑΛ μιας σειράς από βασικά αιτήματα του αγροτικού και συνεταιριστικού χώρου, επισημαίνοντας την ανάγκη η στήριξη του χειμαζόμενου από την εξοντωτική φορολογία κλάδου να αποκτήσει επιτέλους πρακτικό υπόβαθρο και να σταματήσει να αποτελεί κενά περιεχομένου ευχολόγια, παροτρύνσεις και εκθέσεις ιδεών.

«Ζητάμε τη θετική σας συμβολή προκειμένου να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα που έχει παγιωθεί δυστυχώς, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την κτηνοτροφία. Προβλήματα συσσωρευμένα όσο και οι φορολογικές υποχρεώσεις των παραγωγών, προβλήματα που δεν πρόκειται να λυθούν με δήθεν «δωράκια» των πεντακοσίων ευρώ. Δομικά προβλήματα που χρειάζονται αποφασιστικές παρεμβάσεις. Ουσιαστικούς ελέγχους στην αγορά, άμεση αντιμετώπιση της παραοικονομίας και εξίσου άμεση μείωση φορολογικών συντελεστών», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσουπιάς, αναφέρεται στο site του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγρινίου.

Ταυτόχρονα, ο κ. Κουτσουπιάς εξήγησε στον κ. Χριστοδουλάκη ότι η ΑΜΦΙΓΑΛ δημιουργήθηκε ακριβώς για να στηρίξει έμπρακτα τον παραγωγό τους νομού μας και να δώσει προστιθέμενη αξία στα τοπικά προϊόντα: «Ως νομός πρωταγωνιστούμε στην κτηνοτροφία, δεν υπήρχε όμως ένα ισχυρό όνομα, ένα “brand” που να καθιστά αναγνωρίσιμα τα τοπικά προϊόντα μας, να τους δίνει ταυτότητα. Και χαιρόμαστε πραγματικά που σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα καταφέραμε να κερδίσουμε το μεγάλο μας στοίχημα, με προϊόντα εξαιρετικά, πιστοποιημένα και βραβευμένα πλέον».

«Ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης απ’ την πλευρά του δήλωσε ενθουσιασμένος απ’ τα προϊόντα που και ο ίδιος δοκίμασε, αλλά και απ’ τις εγκαταστάσεις, μιλώντας για μια υποδομή που φέρνει ανάπτυξη για την περιοχή και που εγγυάται το μέλλον για την κτηνοτροφία στην Αιτωλοακαρνανία», καταλήγει η ανάρτηση της Ένωσης.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 2,503906 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version