Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Χιλιάδες επισκέπτες στο 10ο Φεστιβάλ Μελιού, 21,7 εκατ. ευρώ το κονδύλι του τριετούς Προγράμματος

Χιλιάδες επισκέπτες στο 10ο Φεστιβάλ Μελιού, 21,7 εκατ. ευρώ το κονδύλι του τριετούς Προγράμματος


Με απόλυτη επιτυχία και αθρόα προσέλευση επισκεπτών ολοκληρώθηκε το 10ο Φεστιβάλ ελληνικού μελιού και προϊόντων μέλισσας (7-9 Δεκεμβρίου 2018), στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, η μεγαλύτερη γιορτή του μελισσοκομικού κλάδου στην Ελλάδα.

Περισσότεροι από 18 χιλιάδες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γευτούν αυθεντικό και ποιοτικό μέλι από όλες τις περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας και να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία γεύσεων με ιδιαίτερα ελληνικά προϊόντα που έχουν ως βάση το μέλι.

Το Φεστιβάλ εγκαινίασε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης, παρουσία και του γ.γ. Νίκου Αντώνογλου, ο οποίος το χαρακτήρισε ως τη μεγαλύτερη εκδήλωση του κλάδου στην Ελλάδα και έναν άριστο τρόπο για την προβολή του ελληνικού μελιού.

Όπως ανέφερε, ο κλάδος της μελισσοκομίας, παρουσιάζει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης και τις εξαγωγές, χάρη στην άριστη ποιότητα των διαφόρων ειδών μελιού και των προϊόντων κυψέλης που παράγονται με μεράκι στην ελληνική ύπαιθρο. Πρόσθεσε, επίσης, ότι στο πλαίσιο υλοποίησης του τριετούς Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 περιλαμβάνεται η βελτίωση των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της Μελισσοκομίας και προβλέπεται ενίσχυση ύψους 21.795.000 ευρώ, δηλαδή 7.265.000 ευρώ ανά έτος, ποσό που καλύπτεται κατά 50% από κοινοτικούς και κατά 50% από εθνικούς πόρους.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του Φεστιβάλ, χαιρετισμούς απηύθυναν οι: Κώστας Φωτάκης  αναπλ. υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Βασίλης Λεβέντης πρόεδρος Ένωσης Κεντρώων, Φωτεινή Αραμπατζή τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ΝΔ, Γιάννης Κουτσούκος πρ. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, βουλευτής ΚΙΝ.ΑΛ, Γιάννης Τσιρώνης πρ. Αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και πρ. Αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Οικολόγων Πράσινων, Εμμανουήλ Χνάρης, εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για τον πρωτογενή τομέα Περιφέρειας Κρήτης, Βασίλης Ντούρας πρόεδρος Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας, Νίκος Κατσαρός επιστημονικός συνεργάτης ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, Γιώργος Πίττας αντιπρόεδρος Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Μελιού & λοιπών προϊόντων μέλισσας.

Τιμώμενη Περιφέρεια του 10ου Φεστιβάλ μελιού και προϊόντων μέλισσας ήταν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το αναμνηστικό βραβείο παρέλαβε από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Φιλήμων Ζαννετίδης.

Εξαιρετικά μεγάλη ήταν η συμμετοχή και στο 9ο Συνέδριο μελιού και προϊόντων Μέλισσας, όπου επιστήμονες, ερευνητές, καθηγητές και μελισσοκόμοι ανέλυσαν τα προβλήματα, τις καινοτόμες τεχνολογίες, τα νέα ερευνητικά δεδομένα αλλά και το μέλλον της μελισσοκομίας στην Ελλάδα. Επίσης, παρουσιάστηκαν εκτενώς οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις για την αγροτική επιχειρηματικότητα.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,2333984 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version