Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Παγκόσμια πρωτιά για το ελαιόλαδο Majestic Blend Flavored Evoo των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου


Στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης του «World Ranking Evoo 2018» (WREVOO) βρέθηκε για πρώτη φορά ένα ελληνικό ελαιόλαδο, ανεβάζοντας έτσι τη χώρα μας στην πρώτη θέση παγκοσμίως σε αυτή την κατηγορία. Για τη διάκριση αυτή μίλησε στον ΑγροΤύπο, ο κ. Νίκος Σακελλαρόπουλος, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στο μεγάλο βαθμό δυσκολίας που αντιμετωπίζει ο παραγωγός τέτοιου είδους προϊόντων, καθώς καλείται να «ταιριάξει» αρμονικά τα χαρακτηριστικά τριών ποικιλιών και όχι μιας, όπως γίνεται στα μονοποικιλιακά ελαιόλαδα.

Πρόκειται για το ελαιόλαδο «Majestic Blend Flavored Evoo» των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, που βρίσκονται στους πρόποδες Πάρνωνα και Ταϋγέτου στη Λακωνία και ασχολούνται με την παραγωγή τέτοιων ελαιολάδων εδώ και 26 χρόνια.

Το συγκεκριμένο προϊόν κατάφερε να διακριθεί και να κατακτήσει την πρώτη θέση στην κατηγορία «Condimento-Flavored Evoo», συναγωνιζόμενο δείγματα προερχόμενα από 30 χώρες.

Πιο συγκεκριμένα, δημοσιεύτηκε, από τη World Association of Writers and Journalists of Wines and Spirits, τη διεθνή ένωση συγγραφέων και δημοσιογράφων οίνου και ποτών, η παγκόσμια λίστα «Evoo World Ranking 2018» (δείτε εδώ), η οποία περιέχει όλα τα ελαιόλαδα, που διακρίθηκαν σε διεθνείς διαγωνισμούς κατά το 2018, για την ποιότητα τους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Για την τελική παγκόσμια κατάταξη ελήφθησαν υπόψιν 28 διεθνείς διαγωνισμοί από όλο τον κόσμο, κατά τους οποίους ειδικοί γευσιγνώστες εξέτασαν 9.522 δείγματα προερχόμενα από 30 χώρες παραγωγούς ελαιόλαδου.

«Είναι μια πολύ μεγάλη διάκριση, πρώτα για την Ελλάδα, μετά για το ελληνικό ελαιόλαδο και μετά για εμάς» δήλωσε σχετικά ο συνιδιοκτήτης και χημικός μηχανικός M.Sc Νίκος Σακελλαρόπουλος, για να συμπληρώσει ότι «πέρυσι ήμασταν στη δεύτερη θέση με το «Συλλεκτικόν» ελαιόλαδό μας, ενώ φέτος με το «Majestic» κατακτήσαμε την 1η θέση παγκοσμίως στην κατηγορία Condimento-Flavored Olive Oil 2018 στην λίστα του διεθνούς αναγνωρισμένου World Ranking of EVOO (EVOOWR), με 224 πόντους, ανεβάζοντας την χώρα μας στην κατηγορία αυτή, στην 1η θέση σε όλο τον κόσμο».

Όπως δήλωσε εξάλλου μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο κ. Σακελλαρόπουλος «πρόκειται για ένα πολυποικιλιακό ελαιόλαδο, από ελιά Κορωνέικη, Καλαμών και Κουτσουρελιά. Το δύσκολο στο εν λόγω ελαιόλαδο είναι ο συγκερασμός των χαρακτηριστικών που βγάζουν οι τρεις αυτές ποικιλίες με το διαφορετικό βαθμό ωρίμανσής τους. Στο μονοποικιλιακό ελαιόλαδο αυτό είναι κάτι πιο σύνηθες».

Το προϊόν αυτό εξήχθη το 2018 σε εννέα χώρες του εξωτερικού.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας βρέθηκε ελαιόλαδο με χώρα προέλευσης την Τουρκία, ενώ την πρώτη τριάδα έκλεισαν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,640625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version