Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Σύντομα σε διαβούλευση το νέο σχέδιο νόμου για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις

Σύντομα σε διαβούλευση το νέο σχέδιο νόμου για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις


Το αμέσως επόμενο διάστημα, σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες του ΑγροΤύπου, προγραμματίζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, να θέσει σε διαδικασία διαβούλευσης το νέο σχέδιο νόμου για τις αγροτικές συνεταιριστικές οργανώσεις. Μέσα στο ίδιο νομοσχέδιο θα ενσωματωθούν, κατά το πρότυπο, του προ-προηγούμενου συνεταιριστικού νόμου (4015/2011) και σχετικές διατάξεις για τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των αγροτών. Παράλληλα, ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει, μέσω σχετικών διατάξεων και μέριμνα για την ακίνητη περιουσία των αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων, ώστε να μην απαξιωθεί, αλλά να αξιοποιηθεί, κατά προτεραιότητα από ενεργές, υγιείς, οργανώσεις.

Μεταξύ άλλων, το υπό διαμόρφωση σχέδιο νόμου θα προβλέπει, όσον αφορά στον αγροτικό συνδικαλισμό, την ίδρυση μιας Ομοσπονδίας ανά Περιφέρεια, οι οποίες και θα λειτουργούν ως αντένες μιας Συνομοσπονδίας, η οποία θα δραστηριοποιείται σε πανελλαδικό επίπεδο.

Επίσης το νομοσχέδιο θα προβλέπει την διατήρηση των υφιστάμενων πρωτοβάθμιων Αγροτικών Συνεταιρισμών και την ίδρυση νέων σχημάτων.

Παράλληλα, οι παλιές (βάσει νόμου 4015/2011) Αγροτικές Εταιρικές Συμπράξεις (ΑΕΣ), πρώην ΕΑΣ, θα γίνουν κι αυτές πρωτοβάθμιοι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει ειδική μέριμνα για την προστασία καταρχήν και αξιοποίηση μετέπειτα της ακίνητης περιουσίας των αγροτικών συνεταιρισμών, που είτε έχουν οφειλές και δεν μπορούν να κάνουν μεταβίβαση, είτε είναι υπό εκκαθάριση.

Οι πληροφορίες εδώ αναφέρουν ότι θα υπάρξει πρόνοια, ώστε αυτή η περιουσία να αξιοποιηθεί κατά προτεραιότητα από ενεργές, υγιείς οργανώσεις, όπως είχε προαναγγείλει και η προηγούμενη πολιτική ηγεσία, ώστε να μην περάσουν σε αλλότρια, των αγροτών, χέρια, όπως οι δήμοι για παράδειγμα.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,8115234 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version