Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Καταγγελίες για Γενική Συνέλευση – παρωδία στον ΑΣ Λαρισαίων Αγροτών

Καταγγελίες για Γενική Συνέλευση – παρωδία στον ΑΣ Λαρισαίων Αγροτών


Σε σοβαρές καταγγελίες για την εν γένει λειτουργία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών (πρώην ΕΑΣ) και την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει τον τελευταίο καιρό προχώρησαν τα μέλη του ΔΣ, Χρήστος Σιδερόπουλος, Νίκος Νούλας, καθώς επίσης και ο προσφάτως παραιτηθείς, κ. Δημήτρης Τσικόπουλος, με αφορμή τις διαδικασίες στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση της οργάνωσης.

Τα τρία αυτά μέλη του ΔΣ του άλλοτε κραταιού συνεταιρισμού, κατηγορούν για «κακή συμπεριφορά», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους και «πλημμελή εκτέλεση καθηκόντων», το νυν πρόεδρο της οργάνωσης, κ. Φώτη Παπαδόπουλο, στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2018.

Πιο συγκεκριμένα, τώρα, αναφέρουν τα ακόλουθα, σε σχετική τους ανακοίνωση:

-Σε σύγκληση του Δ.Σ. ορίστηκε η ημερομηνία της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης με την υποχρέωση, βάσει του καταστατικού του Α.Σ. να προσκληθούν όλα τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη του Α.Σ. Παρ’ όλα αυτά, τα μέλη που παρευρέθηκαν, πιστεύουμε ότι ειδοποιήθηκαν επιλεκτικά και συγκεκριμένα 37 μέλη από τα 197 εγγεγραμμένα μέλη που ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές του Α.Σ.. Δεν μοιράστηκαν προσκλήσεις, δεν στάλθηκε κανένα ηλεκτρονικό μήνυμα σε mail ή σε κινητό μέλους. Έγινε μόνο μια τυπική ανακοίνωση στα γραφεία του Α.Σ. και στον τύπο σε ημερομηνία που ήταν μεταγενέστερη της πρώτης συνεδρίας, έτσι για «ξεκάρφωμα». Απαξίωσαν 160 μέλη να προσκληθούν για να παρευρεθούν και να αποφασίσουν για την εξέλιξη και τις ενέργειες του Α.Σ.

-Πριν τη Γ.Σ. ζητήσαμε ως μέλη του Δ.Σ. να ενημερωθούμε για τις παραδόσεις προϊόντων μέσω Α.Σ. για το 2017 από το 9μελές Δ.Σ., όπως ρητά ορίζει ο νέος νόμος περί συνεταιρισμών.

-Ζητήσαμε, επίσης, τις ονομαστικές καρτέλες των προμηθευτών για να ελέγξουμε ποιοι και πως πληρώθηκαν το 2017.

-Ζητήσαμε εκτύπωση κινήσεων των καταθέσεων και των αναλήψεων των τραπεζικών λογ/μών του Α.Σ. για το 2017.

-Ζητήσαμε για την καταχώρηση του ΟΣΔΕ του 2017 πόσες δηλώσεις τιμολογήθηκαν από τον Α.Σ και πόσες «κλάπηκαν» από την εταιρεία των Ντογκούλη-Παπαδούλη και ποια είναι η οικονομική διαφορά μεταξύ του 2016 και του 2017. Για όλα αυτά το μόνο που λάβαμε ήταν η άρνηση του Παπαδόπουλου Φώτη με ύφος «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».

-Στις 1/6/2018 υπογράφτηκε μεταξύ του Α.Σ. Λαρισαίων Αγροτών και της εταιρείας «Αγροσυμβουλή» των Ντογκούλη-Παπαδούλη η πλέον επαίσχυντη συμφωνία παράδοσης των δικαιωμάτων του Α.Σ. σ’ έναν ιδιώτη (ενοικίαση εργαζομένων του Α.Σ., χρησιμοποίηση χώρων, παγίων και το χειρότερο παράδοση πελατολογίου και προσωπικών δεδομένων των μελών του Α.Σ χωρίς σε καμία παράγραφο να αναφέρεται η προστασία και η οικονομική ανεξαρτησία του Α.Σ. και αυτό αποδεικνύεται από το ότι ο Α.Σ. δεν καθορίζει την τιμολογιακή πολιτική του ΟΣΔΕ).
Δηλαδή ο Α.Σ. κουβαλάει νερό με την οντότητα του για να πλουτίζει ο ιδιώτης. Πόσο σύννομη είναι αυτή η συμφωνία με το πνεύμα του «συνεταιρίζεσθαι» που πρέπει να υπερασπίζεται ένας συνεταιρισμός; η συμφωνία αυτή μετά από αλλεπάλληλες πιεσεις του μέλους του Δ.Σ. Νούλα Νικόλαου, μας παραδόθηκε στις 12/12/2018…………..

-Στη Γενική Συνέλευση μπήκαν εκ μέρους μας έτσι ακριβώς τα παραπάνω θέματα, αλλά ούτε εκεί λάβαμε κάποια απάντηση.

-Η κακή και ελλιπής ενημέρωση που είχαμε λόγω της άρνησης να μας δοθούν λεπτομερή στοιχεία σχετικά με τα αποτελέσματα του 2017, μας έδωσε το δικαίωμα να αμφισβητήσουμε την εγκυρότητα του Ισολογισμού και των αποτελεσμάτων του 2017.

-Τέλος, στα παρούσα Γ.Σ. ζήτησα ως πρώην Πρόεδρος του Α.Σ., το αποτέλεσμα της έκθεσης του ελέγχου των ορκωτών λογιστών που είχε ζητηθεί από την προηγούμενη Γ.Σ. του  2017 για την οικονομική διαχείριση του 2016 και συγκεκριμένα για οικονομικά στοιχεία και την κατασκευασμένη κατάργηση τιμολογημένων δαπανών για να εμφανιστούν ελλιπή παραστατικά που αφορούσαν το πρόσωπό μου όπως κατέγραψε η «κατά παραγγελία» οικονομική έκθεση του λογιστή Βαλιώτη Σπύρου, στην οποία στηρίχτηκαν για να με συκοφαντήσουν, να γίνει πρόταση μομφής και να καθαιρεθώ από το αξίωμα του Προέδρου. Αρνήθηκαν να ορίσουν ορκωτούς λογιστές, γιατί ξέρουν ότι η συκοφαντία και το ψέμα έχουν κοντά ποδάρια. Και επειδή από την Γ.Σ που όρισε τον έλεγχο ως την τωρινή Γ.Σ. δεν ήρθε κανένα αποτέλεσμα, μου δίνεται το δικαίωμα να ζητήσω νομικά την αποκατάσταση του ονόματος μου από τους: Παπαδόπουλο Φώτη, Γκανιάτσα Γεώργιο, Τσινούλη Τριαντάφυλλο και Βαλιώτη Σπύρο, Βαρδούλη Γεώργιο.

-Η μεγαλύτερη παρατυπία της παρούσας Γ.Σ. ήταν ότι βάσει του άρθρου 22, παραγρ.5 του καταστατικού του Α.Σ. έγινε ψηφοφορία δια βοής  όταν ρητά ορίζεται ότι για την έγκριση του Ισολογισμού και του Πίνακα Αποτελεσμάτων Χρήσης, καθώς και για την απαλλαγή του Δ.Σ. γίνεται υποχρεωτικά  με μυστική ψηφοφορία και γίνεται μόνο με ψηφοδέλτιο.

«Άρα Κύριε Παπαδόπουλε και μόνο με την τελευταία παράγραφο καταλαβαίνει κανείς ότι δεν σας ενδιέφερε η σωστή διαδικασία της Γ.Σ., αλλά η εξυπηρέτηση της παρεούλας της Χάλκης…», καταλήγουν τα μέλη του ΔΣ, κκ Χρήστος Σιδερόπουλος και Νικόλαος Νούλας.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,484375 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version