Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Κλιμάκωση κινητοποιήσεων και προσφυγή στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για το βαμβάκι έβγαλε η Νίκαια, ελάφρυνση σκέφτεται η κυβέρνηση

Κλιμάκωση κινητοποιήσεων και προσφυγή στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για το βαμβάκι έβγαλε η Νίκαια, ελάφρυνση σκέφτεται η κυβέρνηση


Σήμερα Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου αναμένεται να προσπαθήσουν να κλείσουν ραντεβού με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, στην οποία και προτίθενται να απευθυνθούν για τις τιμές στο βαμβάκι οι κινητοποιημένοι αγρότες. Αυτή είναι μια από τις αποφάσεις των αγροτών της πανελλαδικής επιροπής μπλόκων, που συνεδρίασαν χθες Κυριακή, στη Νίκαια και αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Όπως δήλωσε μιλώντας στον ΑγροΤύπο, ο πρόεδρος των αγροτών Βισαλτίας Στέργιος Λίτος ζητάμε επίσης ραντεβού με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη κι άλλους υπουργούς και απορρίπτουμε ενδεχόμενη συνάντηση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες η κυβέρνηση και το ΥπΑΑΤ εξετάζουν ήδη κάποια μέτρα ελάφρυνσης για τους αγρότες, με παρεμβάσεις όσον αφορά στο κόστος αγροτικού πετρελαίου, αλλά και το φθηνότερο αγροτικό ρεύμα.

Λίγες ώρες πριν και μετά την πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποίησαν την Κυριακή στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαια Λάρισας, οι αγρότες της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων ζήτησαν συνάντηση με την κυβέρνηση.

Ταυτόχρονα απηύθυναν κάλεσμα προς τους συναδέλφους τους για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας - μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων Ρίζος Μαρούδας σε δηλώσεις του τόνισε ότι οι αγρότες θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις με ενίσχυση των μπλόκων, ενώ σημείωσε ότι οι αγρότες θα προσφύγουν και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για το ζήτημα του βάμβακος.

«Αποφασίσαμε να ζητήσουμε συνάντηση με την κυβέρνηση όπου θα θέσουμε το πλαίσιο αιτημάτων μας περιμένοντας συγκεκριμένες απαντήσεις. Ταυτόχρονα με την ενίσχυση των μπλόκων θα πρέπει να υπάρχει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων γιατί για εμάς είναι ζήτημα επιβίωσης» είπε.

Σημειωτέον πως οι αγρότες το επόμενο διάστημα θα προχωρούν και σε αποκλεισμούς των εθνικών οδών στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που αποφάσισαν.

Εν τω μεταξύ, νέο κάλεσμα για συνάντηση την ερχόμενη Τετάρτη, απηύθυνε προς τους εκπροσώπους της Επιτροπής των Μπλόκων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, στην οποία όπως ανέφερε, θα συμμετάσχει και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Με δήλωσή του στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Αραχωβίτης ανέφερε ότι «στα πλαίσια του διαρκούς διαλόγου που έχουμε με τους αγρότες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων καλεί την Επιτροπή των Μπλόκων την Τετάρτη το μεσημέρι στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μαζί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, για συζήτηση επί των αιτημάτων που έχουν τεθεί και δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί» και πρόσθεσε: «Πιστεύουμε ότι ο διαρκής διάλογος επιλύει τα προβλήματα, όπως έχει γίνει μέχρι τώρα και μια σειρά αιτημάτων έχει επιλυθεί».

Πληροφορίες του ΑγροΤύπου, πάντως, αναφέρουν ότι ήδη έχει αρχίσει στους κόλπους της κυβέρνησης κουβέντα για μέτρα ελάφρυνσης προς τους αγρότες, με παρεμβάσεις στην κατεύθυνση μείωσης του κόστους παραγωγής, όπως η επιστροφή αγροτικού πετρελαίου, η οποία έχει καταργηθεί και η θεσμοθέτηση ευνοϊκού καθεστώτος όσον αφορά στο αγροτικό ρεύμα.

Οι όποιες εξελίξεις πάντως αναμένονται μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από την Τουρκία.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version