Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης το ραντεβού των αγροτών με την Θάνου, πάνε Τέμπη με τρακτέρ οι Λαρισαίοι το Σάββατο

Στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης το ραντεβού των αγροτών με την Θάνου, πάνε Τέμπη με τρακτέρ οι Λαρισαίοι το Σάββατο


Για τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης 7 Φεβρουαρίου 2018 ορίστηκε τελικά το ραντεβού των κινητοποιημένων αγροτών με την επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Βασιλικής Θάνου, στο γραφείο της στην Αθήνα. Κατά τα άλλα, οι αγρότες παραμένουν στις θέσεις τους, τόσο στην Θεσσαλία, όσο και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, ενώ οι αγρότες του μπλόκου Νίκαιας ανακοίνωσαν, ότι το ερχόμενο Σάββατο θα πάνε με τα τρακτέρ τους στα Τέμπη.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο ΑγροΤύπος οι εκπρόσωποι των αγροτών είχαν υποβάλλει εδώ και καιρό το σχετικό αίτημα και η Επιτροπή Ανταγωνισμού ανταποκρίθηκε, ζητώντας μάλιστα και περαιτέρω στοιχεία από τους αγρότες αναφορικά με τις τιμές που εισέπραξαν. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, οι αγρότες έχουν συλλέξει στοιχεία για τις τιμές σε όλα τα αγροτικά προϊόντα κι αυτά θα παρουσιάσουν στην Επιτροπή.

Εν τω μεταξύ, οι αγρότες απορρίπτουν κάθε ενδεχόμενο συνάντησης με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ζητώντας ραντεβού με τον Αλέξη Τσίπρα ή τουλάχιστον το Γιάννη Δραγασάκη.

Το απόγευμα της Τρίτης, πάντως, ο υπουργός απάντησε στους αγρότες, τονίζοντας τα παρακάτω:

Με την αδιάλλακτη στάση τους και την άρνησή τους να προσέλθουν σε διάλογο με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι εκπρόσωποι των αγροτών που απαρτίζουν την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων αποδεικνύουν ότι δεν θέλουν να βρεθεί λύση στα προβλήματά τους.

Ενώ υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση εκ μέρους μου για την Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου, η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων ζητά να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ή τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης.

Η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει αποδείξει όλο αυτό το διάστημα ότι είναι ανοιχτή σε συναντήσεις με όλους τους εκπροσώπους των αγροτών και των συνεταιρισμών από ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ από τις 14 Δεκεμβρίου έχει απαντήσει γραπτά σε ένα προς ένα τα αιτήματα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, από την οποία ζητούσε έστω και την ύστατη στιγμή να προσέλθει σε διάλογο και να εγκαταλείψει την αδιάλλακτη στάση.

Ακόμα και σήμερα στο υπουργείο πραγματοποιήθηκε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση με εκπροσώπους κτηνοτρόφων από τη Μεσσηνία. Επομένως, είμαστε εδώ στο ΥπΑΑΤ καθημερινά για όσους πραγματικά επιδιώκουν την εξεύρεση λύσεων μέσα από διάλογο. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι γνωρίζουν τι έχουμε ήδη καταφέρει για την επίλυση χρονιζόντων προβλημάτων, αλλά και τη χάραξη προοπτικής για τον πρωτογενή τομέα.

Όσοι εμμένουν σε αποκλεισμούς δρόμων και σε αποκλεισμούς του διαλόγου, ας αναλάβουν και τις ευθύνες τους απέναντι στον αγροτικό κόσμο. Ελπίζουμε ότι ο διάλογος δεν θα κλείσει στα μπλόκα, αλλά στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,59375 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version