Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Μάρτιο ξεκινά η εφαρμογή της ρύθμισης ασφαλιστικών οφειλών, θα μπορούν να ενταχθούν 350.000 αγρότες, πως θα γίνεται η ρύθμιση

Μάρτιο ξεκινά η εφαρμογή της ρύθμισης ασφαλιστικών οφειλών, θα μπορούν να ενταχθούν 350.000 αγρότες, πως θα γίνεται η ρύθμιση


Τέλος Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου εκτιμούν κύκλοι του Υπουργείου Εργασίας ότι θα περάσει από τη Βουλή η νέα ρύθμιση για τις ασφαλιστικές εισφορές. Στη ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν δυνητικά, 550.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, 22.000 επιστήμονες και 350.000 αγρότες, που έχουν συνολικές οφειλές 16 δισ. ευρώ από τα προηγούμενα χρόνια.

«Η ρύθμιση για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία θα προβλέπει γενναίο κούρεμα έως 70% της συνολικής οφειλής, περικοπή των προσαυξήσεων κατά 85%, αποπληρωμή σε έως 120 δόσεις. Η υπαγωγή σε αυτή θα γίνεται με τρία βήματα, μέσα από την ηλεκτρονική εφαρμογή του ΕΦΚΑ και του ΚΕΑΟ και στόχος της κυβέρνησης είναι να τεθεί σε εφαρμογή τον Μάρτιο», εξήγησε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος.

Θα μπορούν να ενταχθούν όλες οι οφειλές που δημιουργήθηκαν έως το 2018.

Ειδικά για τους αγρότες, το όριο της δόσης αναμένεται να «κλειδώσει» στα 30 ευρώ. Για χρέη έως 3.000 ευρώ οι δόσεις θα είναι 36, ενώ για μεγαλύτερα χρέη οι δόσεις θα είναι για όλους μέχρι και 120.

Δεν θα υπάρχουν περιουσιακά ή εισοδηματικά κριτήρια για την ένταξη στη ρύθμιση αλλά με βάση το ύψος του χρέους θα προσδιορίζεται το μέγιστο πλήθος των δόσεων.

Όποιος δεν ενταχθεί σε αυτήν την «τελευταία ευκαιρία» θα βρεθεί άμεσα αντιμέτωπος με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης από το ΚΕΑΟ.

Με τρία βήματα η ρύθμιση

1. Αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα δημιουργεί για τον σκοπό αυτό, όπου με χρήση του ΑΦΜ και του ΑΜΚΑ θα ενημερώνονται και για το ποσό της οφειλής τους.

2. Με την αίτηση θα γίνεται σε μικρό χρονικό διάστημα επανυπολογισμός της οφειλής και θα προκύπτει το νέο ποσό.

3. Μετά τον επανυπολογισμό ο οφειλέτης, αφού ενημερωθεί για το νέο ποσό, θα βλέπει τον αριθμό των δόσεων που του αναλογούν και το μηνιαίο ποσό που θα πρέπει να πληρώνει και θα πρέπει να δηλώσει ότι συναινεί. Αυτομάτως θα εντάσσεται στη ρύθμιση.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,5 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version