Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Μόλις ολοκληρώσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ τον έλεγχο θα πληρωθούν τα de minimis ροδάκινου, βγήκε το ΦΕΚ με την απόφαση

Μόλις ολοκληρώσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ τον έλεγχο θα πληρωθούν τα de minimis ροδάκινου, βγήκε το ΦΕΚ με την απόφαση


Το δρόμο της πληρωμής παίρνουν τα de minimis σε ροδάκινα και νεκταρίνια λόγω των ζημιών από τις άκαιρες βροχοπτώσεις του περασμένου καλοκαιριού. Την Πέμπτη, όπως προανήγγειλε ο ΑγροΤύπος, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση, οπότε σύμφωνα και με τους κυβερνητικούς βουλευτές των πληγεισών περιοχών, μόλις ολοκληρωθεί ο σχετικός έλεγχος και η προβλεπόμενη διαδικασία από τον οργανισμό των πληρωμών (ΟΠΕΚΕΠΕ) –όπως έγραψε σχετικά από χθες Πέμπτη ο ΑγροΤύπος- αναμένεται να τρέξουν οι πολυαναμενόμενες από τους παραγωγούς πληρωμές. Ενημερώσεις σχετικά με την πορεία των πληρωμών, με αφορμή και τα παράπονα των αγροτών από τους νομούς, τους οποίους περιλαμβάνει το νέο αυτό πακέτο ενισχύσεων, έσπευσαν χθες να κάνουν, μετά το δημοσίευμα του ΑγροΤύπου, αρκετοί κυβερνητικοί βουλευτές. Πάντως, αρκετοί αγρότες, αλλά και φορείς τους ήδη παραπονιούνται ότι τα χρήματα που θα λάβουν είναι λίγα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιάννη Σηφάκη «η πληρωμή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ αναμένεται τις πρώτες ημέρες της επόμενης εβδομάδας».

Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας όπως ανέφερε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook «βλέπει» τις πληρωμές και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Πέλλας, κα Θεοδώρα Τζάκρη.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και ο Γιώργος Ουρσουζίδης, επίσης κυβερνητικός βουλευτής, παραθέτοντας και ένα χρονικό. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει:

«Στις  02.2019 εκδίδεται η απόφαση 5148/22513 του ΥΠΑΑΤ για δέσμευση πίστωσης ύψους 13.220.000,00 €.

Στις 02.2019 εκδίδεται ο Κωδικός Αριθμός Δραστηριότητας (Κ.Α.Δ.) με αρ. πρωτ. 6546 για τη δημοσίευση σε ΦΕΚ.

Στις 02.2019 δημοσιεύεται σε ΦΕΚ/ Β 315/07.02.2019 η απόφαση καταβολής του ποσού των 13.220.000,00 €.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ αναλαμβάνει τη διεκπεραίωση της πληρωμής - με την έκδοση ΦΕΚ  - μετά από έλεγχο των δηλωθέντων ποικιλιών και εκτάσεων.

Είναι γνωστό ότι σε πολλές δηλώσεις ΟΣΔΕ δεν αναγράφονται οι ποικιλίες, άρα ο έλεγχος καθίσταται δυσχερής και χρονοβόρος.

Είναι επίσης γνωστό, ότι όλες οι δαπάνες που αφορούν σε διαχείριση Δημόσιου Χρήματος, υπόκεινται σε ενδελεχή έλεγχο από το Δικαστήριο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Συνεπώς ο έλεγχος είναι και δίκαιος και επιβεβλημένος, ώστε να μην υπάρξουν ζητήματα κακοδιαχείρισης, αλλά και αδικιών σε βάρος των παραγωγών.

Κατανοούμε απόλυτα την ανάγκη να γίνει όσο το δυνατόν συντομότερα η καταβολή των χρημάτων στους δικαιούχους, αυτό θα γίνει μόλις ο ΟΠΕΚΕΠΕ ολοκληρώσει τον έλεγχο των δηλώσεων, τις αμέσως επόμενες ημέρες».

Σημειώνεται ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανήρτησε την Παρασκευή 8/02 στην διαύγεια και σχετική εγκύκλιο για την πληρωμή των de minimis.

Η εγκύκλιος

Ολόκληρη η απόφαση στο ΦΕΚ

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,171875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version