Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Σενάρια για επιβολή τέλους άρδευσης σε όσους ποτίζουν μέσω ΤΟΕΒ άμεσα, έως και 10 ευρώ το στρέμμα οι επιβαρύνσεις

Σενάρια για επιβολή τέλους άρδευσης σε όσους ποτίζουν μέσω ΤΟΕΒ άμεσα, έως και 10 ευρώ το στρέμμα οι επιβαρύνσεις


Παρά τις περί του αντιθέτου, προ δυο ετών ακόμα, διαβεβαιώσεις της τότε πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ότι η σχετική ρύθμιση, δεν πρόκειται να εφαρμοστεί πριν το... 2023, ασφαλείς πληροφορίες του ΑγροΤύπου, αναφέρουν ότι είμαστε πιο κοντά από ποτέ στην επιβολή ενός νέου αρδευτικού τέλους, που αναμένεται να εκτοξεύσει στα ύψη το κόστος παραγωγής, για τις περισσότερες καλλιέργειες.

Όπως λέει το ρεπορτάζ, το νέο τέλος άρδευσης, που υπαγορεύει η ευρωπαϊκή νομοθεσία, θα επιβληθεί εκτός απροόπτου μέσα στο 2019, σε όσους αγρότες αρδεύουν τις εκτάσεις τους μέσω ελεγχόμενων δικτύων (ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ) και αναμένεται να κυμανθεί στα 0,04 ευρώ ανά κυβικό μέτρο.

Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς για καλλιέργειες, όπως το βαμβάκι, το καλαμπόκι και η μηδική, που χρειάζονται ανά καλλιεργητική περίοδο περίπου 500 λίτρα νερού το στρέμμα, η αντίστοιχη επιβάρυνση, αναμένεται να φτάσει τα 9-10 ευρώ ανά στρέμμα, όπερ σημαίνει μια σημαντική εκμετάλλευση για πλήθος γεωργικών εκμεταλλεύσεων. «Με τέτοια μέτρα, όχι μόνον δεν πάμε σε ελάφρυνση και μείωση του κόστους παραγωγής, αλλά σε πανάκριβο νερό. Οπότε θα περιμένουμε κάθε χρονιά να βρέξει μήπως και μειώσουμε τις επιβαρύνσεις», δήλωσε με νόημα μιλώντας στον ΑγροΤύπο, ο πρώην πρόεδρος του ΑΣ Λαρισαίων Αγροτών, κ. Χρήστος Σιδερόπουλος.

Σημειωτέον, ότι το θέμα, αναμένεται να απασχολήσει το επόμενο διάστημα και την ατζέντα μεταξύ Κυβέρνησης και αγροτών, με τους παραγωγούς, να ζητούν από τα συναρμόδια υπουργεία, να ξεκαθαρίσουν αν όντως ισχύουν οι πληροφορίες αυτές, που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί, λέει το ρεπορτάζ, ότι το αντίστοιχο τέλος για αγρότες που ποτίζουν με ιδιωτικές πομόνες, πρόκειται να γίνει το 2021.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,453125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version