Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Έφη Αχτσιόγλου: Προχωρά κανονικά η ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία

Έφη Αχτσιόγλου: Προχωρά κανονικά η ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία


Η ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία θα προχωρήσει κανονικά και θα δώσει ανάσα σε δεκάδες χιλιάδες αγρότες, ανέφερε η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στο 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, πρόθεση του υπουργείου είναι η ρύθμιση να συμπεριλάβει και όσους αγρότες έχουν κλείσει τα βιβλία τους, δηλαδή όσους έχουν εγκαταλείψει το επάγγελμα.

Η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι «η ασφαλιστική μεταρρύθμιση του 2016 έχει διαμορφώσει ένα οικονομικά βιώσιμο και κοινωνικά αποτελεσματικό σύστημα, με γνώμονα τις αρχές της δικαιοσύνης, της ισότητας και της αλληλεγγύης, έχοντας στο επίκεντρο την αναδιανεμητική λειτουργία της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης».

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε, «κάναμε μια μεγάλη διοικητική μεταρρύθμιση, εφαρμόσαμε ενιαίους κανόνες εισφορών και παροχών για όλους και ενοποιήσαμε τα πρώην ασφαλιστικά ταμεία στον ΕΦΚΑ και στο ΕΤΕΑΕΠ».

Το νέο ενοποιημένο σύστημα αντιμετωπίζει με τη δομή και τους κανόνες του τα περισσότερα από τα χρόνια προβλήματα του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, επισήμανε η Υπουργός Εργασίας, προσθέτοντας ότι «για τρίτη συνεχόμενη χρονιά φέτος καταφέρνουμε να έχουμε πλεονασματική λειτουργία».

Η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε, επίσης, ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση «θέσπισε αποτελεσματική σύνδεση εισφορών και παροχών, εξασφαλίζοντας επάρκεια των συντάξεων, ενισχυμένη αναδιανεμητική λειτουργία μέσω της εθνικής σύνταξης και προοδευτικά αυξανόμενα ποσοστά αναπλήρωσης για την ανταποδοτική σύνταξη». Παράλληλα, τόνισε ότι «έχει αξιολογηθεί ήδη θετικά η βιωσιμότητα του συστήματος τόσο μεσοπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα».

Αναφερόμενη στο σχέδιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ασφαλιστικό υπογράμμισε ότι «η ΝΔ κάνει μία επικίνδυνη πρόταση που αφήνει έκθετους τους συνταξιούχους και τους σημερινούς ασφαλισμένους και ευνοεί μόνο τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Θέλει οι εισφορές των σημερινών ασφαλισμένων για επικούρηση και υγεία να κατευθυνθούν σε ιδιωτικές εταιρείες, δεν απαντά όμως πώς θα πληρωθούν οι συντάξεις και οι παροχές, αφού οι σημερινές εισφορές πληρώνουν τις σημερινές συντάξεις».

Η Υπουργός Εργασίας τόνισε ότι «το κόστος της πρότασης της ΝΔ ανέρχεται στα 55 δισ. ευρώ και πρέπει να απαντήσει πώς θα καλύψει αυτή τη «μαύρη τρύπα». Θα παραγάγει νέα ελλείμματα στο δημόσιο για να ευνοήσει τις ασφαλιστικές εταιρείες ή θα περικόψει για μία ακόμη φορά οριζοντίως τις συντάξεις;». Πρόκειται, σημείωσε, για ένα «αντικοινωνικό σχέδιο διάλυσης και ιδιωτικοποίησης του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, που οδηγεί σε επιβάρυνση των δημόσιων ταμείων και σε περικοπές συντάξεων».

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,515625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version