Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Κλιματική αλλαγή και αγροτική ανάπτυξη στο επίκεντρο του 2ου Συνεδρίου του ΣΑΣΟΕΕ


Εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου της χώρας, φορείς συνεταιριστικών οργανώσεων από την Ελλάδα και την Copa-Cogeca, εμπειρογνώμονες, ακαδημαϊκοί και ανώτερα στελέχη οργανισμών και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα συμμετείχαν στο 2ο Συνέδριο που διοργάνωσε σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο Σύνδεσμος Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδας (Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε.).

Στο συνέδριο το οποίο ήταν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και είχε ως θέμα «Κλιματική Αλλαγή και Αγροτική Ανάπτυξη» απηύθυναν χαιρετισμό η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κα. Φωτεινή Αραμπατζή, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Μιχάλης Τζελέπης, ο πρόεδρος ου Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) κ. Αθανάσιος Σαββάκης, το μέλος του δσ του Συνδέσμου Εξαγωγέων Ελλάδος (ΣΕΒΕ) κ. Στέλιος Θεοδουλίδης και το στέλεχος της Τράπεζας Πειραιώς και πρόεδρος της GAIA Επιχειρείν κ. Χριστόδουλος Αντωνιάδης.

Ο πρόεδρος του Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. κ. Αλέξανδρος Κοντός αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του Συνδέσμου στα δύο χρόνια λειτουργίας του, στην ανάγκη στήριξης και ενδυνάμωσης του συνεταιριστικού κινήματος και στα βασικά θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο και απαιτούν άμεσης αντιμετώπισης, μεταξύ των οποίων είναι και οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Ο κ. Κοντός τόνισε ότι από την ίδρυση του Συνδέσμου μέχρι σήμερα, έχουν γίνει σημαντικές κινήσεις προκειμένου να αναδειχθούν τα μεγάλα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της χώρας και κυρίως να δοθεί λύση σε αυτά, ενώ δεσμεύτηκε για ακόμη πιο δυναμική συνέχεια.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, ανέφερε ότι πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις του προεδρείου με όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου και πιο συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής κ. Φώφη Γεννηματά, τον πρόεδρο του Ποταμιού κ. Σταύρο Θεοδωράκη και την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Ο κ. Κοντός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην πρόσφατη απόφαση του Προεδρείου της Συνομοσπονδίας Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (General Confederation of Agricultural Cooperatives – COGECA), με την οποία ο Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. έγινε δεκτός ως πλήρες και μόνιμο μέλος της. Ευοδώθηκαν με αυτό τον τρόπο προσπάθειες πολλών μηνών από το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου, προκειμένου να μπει ο Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. στην ευρωπαϊκή συνεταιριστική οικογένεια και να μεγαλώσει το κύρος και η «φωνή» του ελληνικού συνεταιριστικού κινήματος στα διεθνή κέντρα λήψης αποφάσεων.
Επίσης ο κ. Κοντός επεσήμανε ότι από το ξεκίνημα της θητείας του σημερινού ΔΣ του Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε., έγιναν παρεμβάσεις σε όλα τα καίρια ζητήματα τα οποία απασχόλησαν και συνεχίζουν να απασχολούν την ελληνική γεωργία κα

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,171875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version