Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Διαθέσιμα στο καταναλωτικό κοινό τα γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα του «Θρακών Αμνός»

Διαθέσιμα στο καταναλωτικό κοινό τα γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα του «Θρακών Αμνός»


Με αργό αλλά σταθερό βηματισμό προχωρά ο Συνεταιρισμός Κτηνοτρόφων Έβρου με την κωδική ονομασία «Θρακών Αμνός», λανσάροντας στην αγορά μια πλούσια γκάμα από γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα. Τα προϊόντα διατίθενται από το πρατήριο της οργάνωσης στο Νεοχώρι Ορεστιάδας, το οποίο λειτουργεί δίπλα χώρο του τυροκομείου. Επίσης, συνεργασίες υπάρχουν με το σούπερ μάρκετ της Ένωσης Ορεστιάδας, ενώ σύντομα μπαίνει μπρος ο ιδιόκτητος αυτόματος πωλητής του Συνεταιρισμού στην Αλεξανδρούπολη. Παράλλήλα, οι ιθύνοντες της οργάνωσης, κάνουν επαφές για να κλείσουν κι άλλες δουλειές, με σκοπό να διευρύνουν το κοινό, στο οποίο απευθύνονται.

Για τα σχέδια του ακριτικού Συνεταιρισμού, που εδώ και κάποια χρόνια προσπαθεί να κάνει υποδομές και δίκτυο, ώστε να έρθει κοντά στο καταναλωτικό κοινό μίλησε στον ΑγροΤύπο, ο πρόεδρος του, κ. Χρήστος Παρασχούδης.

Όπως μας τόνισε ο ίδιος, στόχος της οργάνωσης είναι να κινηθεί με αργά και σταθερά βήματα και να διευρύνει το κοινό, πέραν από τα στενά όρια του Έβρου, μιας περιοχής όπου έχει πέσει κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, ενώ και ο πληθυσμός είναι αρκετά γηρασμένος.

Όπως μας εξήγησε ο κ. Παρασχούδης ήδη είναι διαθέσιμα στο καταναλωτικό κοινό εδώ κι έναν μήνα περίπου τα τυριά και το γιαούρτι που παράγονται στο τυροκομείο του Συνεταιρισμού Κτηνοτρόφων Έβρου «Θρακών Αμνός». Το τυροκομείο, που στοίχισε 200.000 ευρώ βρίσκεται στο Νεοχώρι Ορεστιάδας και εγκαινιάστηκε τον Νοέμβριο του 2017, ωστόσο ξεκίνησε φέτος την παραγωγή, καθώς υπήρξαν δυσκολίες, όπως παραδέχτηκε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού. Πέρσι, παρήχθησαν δοκιμαστικά τυροκομικά και γαλακτομικά από 500 λίτρα γάλα.

Προς το παρόν, οι καταναλωτές μπορούν να προμηθευτούν τα προϊόντα από το κατάστημα λιανικής που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του τυροκομείου, αλλά και από το σούπερ μάρκετ της Ένωσης Ορεστιάδας.

«Λανσάραμε τα πρώτα προϊόντα φέτος, αφού χάσαμε την προηγούμενη χρονιά λόγω των αδειών που απαιτούνταν να εκδώσουμε. Τα τυριά και το γιαούρτι μας βγήκαν στην αγορά και ετοιμάζουμε και το παγωτό μας», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Παρασχούδης.

Στις προτεραιότητες του «Θρακών Αμνός» είναι η λειτουργία του πρατηρίου στην Αλεξανδρούπολη, «που υπάρχει εδώ και δύο χρόνια αλλά δεν λειτουργεί και η συνεργασία μας με άλλα τοπικά σούπερ μάρκετ του νομού», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Είμαστε σε καλό δρόμο, θα περίμενα όμως πολύ περισσότερη στήριξη από τους ίδιους τους κτηνοτρόφους», τόνισε ο κ. Παρασχούδης ο οποίος μίλησε και στην ΕΡΤ Ορεστιάδας για το εγχείρημα.

Οι τιμές των προϊόντων

Σε σχέση με τις τιμές των προϊόντων, ο κ. Παρασχούδης μας εξήγησε πως «δεν μπορεί να είναι πολύ χαμηλές, καθώς το κόστος παραγωγής είναι υψηλό, δεδομένου ότι απαιτούνται 4 κιλά πρόβειου γάλακτος για να βγει ένα κιλό τυρί».

Συγκεκριμένα, όπως μας είπε το γιαούρτι σε πήλινο δοχείο διατίθεται στην τιμή των 2 ευρώ το μισό κιλό, το μικρό γιαούρτι των 250 ml πωλείται 1,20 ευρώ, τα τυριά (Φέτα, πρόβειο, γίδινο, τελεμές) στα 8 ευρώ, ενώ το τρίλιτρο παγωτό διατίθεται στα 19 ευρώ. Φέτος ο Συνεταιρισμός θα λανσάρει και ατομικά παγωτά.

Ο Συνεταιρισμός έχει 180 μέλη, τα οποία βρίσκονται από το Ορμένιο μέχρι τις Σάπες Ροδόπης. Το γάλα που παράγεται από τις κτηνοτροφικές τους μονάδες φτάνει τα 2,5 εκ. λίτρα αιγοπροβειο (1,3 εκ. λίτρα εκ των οποίων γίδινο) σε ετήσια βάση. Από αυτές τις ποσότητες ορισμένες δίδονται σε άλλη βιομηχανία.

Αλέξανδρος Μπίκας

mpikas@agrotypos.gr

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 2,292969 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version