Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Πολύτεκνη μητέρα και μητέρα παιδιού ΑΜΕΑ κάνουν απεργία πείνας γιατί αν και κτηνοτρόφοι δεν εισπράττουν το τσεκ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ λόγω ... λάθους

Πολύτεκνη μητέρα και μητέρα παιδιού ΑΜΕΑ κάνουν απεργία πείνας γιατί αν και κτηνοτρόφοι δεν εισπράττουν το τσεκ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ λόγω ... λάθους


Η πολύτεκνη μητέρα και κτηνοτρόφος κ. Δήμητρα Κινικλή έχει κατέβει σε απεργία πείνας, από το μεσημέρι της Τετάρτης (3/4/2019), ζητώντας το αυτονόητο να εισπράξει την βασική και πράσινη ενίσχυση (τσεκ), όπως όλοι οι κτηνοτρόφοι. Μαζί της κατέβηκε και η κ. Μαρία Πολίτη, μητέρα παιδιού ΑΜΕΑ, η οποία έχει και αυτή το ίδιο πρόβλημα. Όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο η κ. Δήμητρα Κινικλή, «είμαι μαζί με την κ. Μαρία Πολίτη από τον Tρίγωνα και έχουμε κατέβει για απεργία πείνας στο υπουργείο Αιγαίου απέναντι από τα δικαστήρια Μυτιλήνης».

Διαμαρτύρονται και οι δύο για την κυβερνητική κοροϊδία, αφού ο ΟΠΕΚΕΠΕ, από το 2015, «υπεξαίρεσε» τα χρήματα της βασικής ενίσχυσης (πριμ και πρασίνισμα) με δικαιολογία ένα «τεχνικό λάθος» στο ηλεκτρονικό σύστημα.

«Από τότε είχα μόνο υποσχέσεις «για λύση» η οποία όμως ποτέ δεν δόθηκε. Μόνο την εξισωτική ενίσχυση εισπράττω», τονίζει η Κινικλή.

Η απεργός πείνας κ. Δήμητρα Κινικλή είναι κτηνοτρόφος - όπως και ο άντρας της - και κατοικούν στο Περάμα της Λέσβου. Επίσης είναι πολύτεκνη μητέρα τεσσάρων παιδιών, ηλικίας από 3,5 ως 15 χρονών. Η οικογένεια ζει από τα έσοδα των κτηνοτροφικών εργασιών (έχουν 380 πρόβατα).

Όπως επισημαίνει στον ΑγροΤύπο, όλα ξεκίνησαν το 2015 όταν µε την αναθεώρηση της ΚΑΠ και από ένα λάθος του συστήματος «μπλόκαρε» η Πύλη και έχασε τα δικαιώματα της ενιαίας ενίσχυσης (βασική και πρασίνισμα) για τους κτηνοτρόφους.

Η 34χρονη κτηνοτρόφος κλήθηκε να καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα (για λογαριασμό του συζύγου της που είναι ο δικαιούχος) ώστε να συνεχίσει να εισπράττει τις αγροτικές επιδοτήσεις της ΚΑΠ. Ωστόσο προς μεγάλη της έκπληξη το πρόβλημα δεν λύθηκε.

«Το ίδιο πρόβλημα είχαν 58 γεωργοί και κτηνοτρόφοι στη Λέσβο και πάνω από 458 αγρότες πανελλαδικά», αναφέρει στον ΑγροΤύπο η κ. Κινικλή και προσθέτει: «το πρόβλημα αποκαταστάθηκε για ορισµένους εξ αυτών αλλά όχι για όλους. Εμείς μείναμε ξανά εκτός συστήματος και μας χρωστάνε πάνω από 38.000 ευρώ για όλα αυτά τα χρόνια».

Στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2018 είχε ξεκινήσει την πρώτη απεργία πείνας και η δημοσιότητα που είχε δοθεί τότε υποχρέωσε την κυβέρνηση να της υποσχεθεί ότι η αδικία εις βάρος της θα αποκατασταθεί σύντομα.

Όπως επισημαίνει στον ΑγροΤύπο «σε επικοινωνία που είχε με τον υπουργό κ. Αραχωβίτη της είχε υποσχεθεί ότι μέχρι τον Φεβρουάριο θα είχε λυθεί το πρόβλημά της. Όταν πέρασε ο μήνας και σε νεότερη επικοινωνία με τον υπουργό της ανέφερε ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι. Για την αλλαγή στάσης μπορεί να έπαιξε ρόλο και ότι ανακοινώθηκε ότι θα είμαι υποψήφια ευρωβουλευτής με το Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ)».

Η απεργία πείνας είναι το τελευταίο όπλο που έχει για να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία ώστε να εξαλείψει την κυβερνητική αναισθησία. Πάντως μέχρι στιγμής κανένας φορέας δεν έχει σταθεί δίπλα της.

Σταύρος Παϊσιάδης

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,546875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version