Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Μέχρι και 4,30 ευρώ εξασφάλισε για τον παραγωγό ελαιολάδου φέτος ο Συνεταιρισμός Παντάνασσας Λακωνίας

Μέχρι και 4,30 ευρώ εξασφάλισε για τον παραγωγό ελαιολάδου φέτος ο Συνεταιρισμός Παντάνασσας Λακωνίας


Ελλειμματική ήταν η φετινή παραγωγή ελαιολάδου σε μια ακόμα περιοχή του νομού Λακωνίας, την Παντάνασσα, όπου λειτουργεί και δραστηριοποιείται με επιτυχία εδώ και αρκετές δεκαετίες, ένας ακόμα Αγροτικός Συνεταιρισμός.

Όπως δήλωσε μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο διαχειριστής του Συνεταιρισμού, που έχει έδρα στο χωριό αυτό της Λακωνίας, Βαγγέλης Νικηφόρος «συνήθως ξεκινάμε την παραγωγή ελαιολάδου και πιο συγκεκριμένα αγουρέλαιου περί τις 25 Σεπτεμβρίου. Αυτό έγινε και φέτος. Εμείς έχουμε ελαιουργείο και δραστηριοποιούμαστε από το 1967. Ο παραγωγός φέρνει τις ελιές του σε μας και μπορεί να πουλήσουμε το ελαιόλαδό του, μέσω κυρίως δημοπρασιών. Σε μερικές περιπτώσεις βέβαια μπορεί να πληρώσουμε και εμείς τον παραγωγό».

Όπως μας είπε ο κ. Νικηφόρος «οι τιμές για το φετινό αγουρέλαιο έπιασαν έως και τα 4,30 ευρώ στο ξεκίνημα. Μετά έγιναν κι άλλες δημοπρασίες σε πιο χαμηλές τιμές σταδιακά, ενώ η τελευταία χρονικά πράξη με το νέο έτος έφερε μια τιμή για το προϊόν μας στα 3,50 ευρώ το κιλό».

Οι ποσότητες που έβγαλαν οι παραγωγοί στο συνεταιριστικό ελαιουργείο φέτος ήταν μειωμένες σε ποσοστό 50%, από πέρσι. Συνολικά, παρήχθησαν 300 τόνοι, από 500-600 τόνους τις άλλες χρονιές.

Το προϊόν που παράγεται στο συνεταιριστικό ελαιουργείο είναι κυρίως αγουρέλαιο ποικιλίας Αθηνοελιάς, μιας ποικιλίας που κυριαρχεί στην περιοχή σε ποσοστό 80%, εν συγκρίσει με την Κορωνέικη, η οποία έχει το υπόλοιπο 20%.

Σε σχέση με την επερχόμενη σεζόν, όπως μας είπε ο κ. Νικηφόρος, «τα δέντρα δείχνουν σε καλή κατάσταση, αλλά πιο ξεκάθαρη εικόνα για την ανθοφορία και το δέσιμο θα έχουμε το Μάιο, καθώς οι επισφάλειες λόγω του καιρού είναι πλέον πολύ μεγάλες».

Συνολικά ο ΑΣ Παντάνασσας έχει 150 συνεταίρους παραγωγούς, ενώ η δύναμή του αγγίζει τους 350 αγρότες.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 2,460938 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version