Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Διαχωρισμό ΕΛΓΑ για φυτική και ζωική παραγωγή ζητά η Ένωση Ρεθύμνου

Διαχωρισμό ΕΛΓΑ για φυτική και ζωική παραγωγή ζητά η Ένωση Ρεθύμνου


«Επιτακτική ανάγκη» θεωρεί η Ένωση Ρεθύμνου, «να ξεκινήσουν οι συζητήσεις νέας αναθεώρησης στον ΕΛΓΑ για να διαχωριστεί σε ζωική και φυτική παραγωγή, ούτως ώστε να γίνει πιο αποτελεσματικός και δίκαιος και για τους δύο κλάδους».

Σε επιστολή που απέστειλε προς τους αρμόδιους υπουργούς αναφέρει ότι «τα de minimis αν και ανακουφίζουν προσωρινά το πρόβλημά μας δεν επαρκούν, αλλά το κυριότερο πρόβλημα είναι ότι στοχοποιούνται οι κτηνοτρόφοι θεωρώντας η υπόλοιπη κοινωνία ότι έχουν ευνοηθεί έναντι των άλλων κοινωνικών τάξεων».

Αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Προς: Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων - Υπουργό, κ. Αραχωβίτη Σταύρο - Υφυπουργό, κα. Τελιγιορίδου Ολύμπια - Πρόεδρο Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων ΕΛΓΆ κ. Θεοφάνη Κουρεμπέ

Αξιότιμοι Κύριοι/Κυρία,

Δυστυχώς η κλιματική αλλαγή έπληξε φέτος σε μεγάλο βαθμό και τη χώρα μας χωρίς να είμαστε προετοιμασμένοι να την αντιμετωπίσουμε. Παρόλα αυτά οι κτηνοτρόφοι της χώρας μας πληρώνουν ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό στο ΕΛΓΑ χωρίς αυτό να είναι ανταποδοτικό στον ασφαλισμένο.

Τα de minimis αν και ανακουφίζουν προσωρινά το πρόβλημά μας δεν επαρκούν, αλλά το κυριότερο πρόβλημα είναι ότι στοχοποιούνται οι κτηνοτρόφοι θεωρώντας η υπόλοιπη κοινωνία ότι έχουν ευνοηθεί έναντι των άλλων κοινωνικών τάξεων.

Για το λόγο αυτό ζητάμε να μας κοινοποιήσετε τα στοιχεία που αναφέρουν τι ποσά εισπράττονται από τον ΕΛΓΑ για ζωική παραγωγή και τι ποσά για φυτική, καθώς και κατά πόσο είναι ανταποδοτικά αυτά τα ποσά στον κάθε κλάδο.

Κρίνεται λοιπόν επιτακτική ανάγκη να ξεκινήσουν οι συζητήσεις νέας αναθεώρησης στον ΕΛΓΑ για να διαχωριστεί σε ζωική και φυτική παραγωγή, ούτως ώστε να γίνει πιο αποτελεσματικός και δίκαιος και για τους δύο κλάδους. Σας ευχαριστούμε εκ' των προτέρων και περιμένουμε τις ενέργειές σας.

Πρόεδρος

Γιάννης Γλεντζάκης

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 2,53125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version