Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Συνεργασία Βασιλόπουλου με Νηρεύς και WWF, για πιστοποιημένες μονάδες παραγωγής τσιπούρας και λαβρακίου

Συνεργασία Βασιλόπουλου με Νηρεύς και WWF, για πιστοποιημένες μονάδες παραγωγής τσιπούρας και λαβρακίου


Συνεργασία της ΑΒ Βασιλόπουλος με το WWF Ελλάς και την εταιρεία ΝΗΡΕΥΣ, με στόχο να δημιουργηθούν πιστοποιημένες φάρμες καλλιέργειας τσιπούρας και λαβρακίου, υπεύθυνες πρακτικές για το περιβάλλον.

Το Μάρτιο, ολοκληρώθηκαν οι απαιτούμενοι έλεγχοι στις φάρμες της Νηρεύς, οι οποίες αναμένεται πολύ σύντομα να αποτελέσουν τις πρώτες πιστοποιημένες μονάδες από το διεθνή οργανισμό Aquaculture Stewardship Council (ASC) στην Ελλάδα.

Τη δυναμική του κλάδου ιχθυοκαλλιέργειας στην Ελλάδα και τη στροφή των καταναλωτών σε προϊόντα τα οποία διαθέτουν πιστοποίηση τόνισαν στελέχη των εταιρειών Νηρεύς και ΑΒ Βασιλόπουλος σε συνάντηση με δημοσιογράφους στις εγκαταστάσεις της Νηρεύς στο Αλιβέρι Ευβοίας.

Άλλωστε, το γεγονός ότι τελικά επιτεύχθηκε η παρουσία της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη της υπεύθυνης υδατοκαλλιέργειας αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών ενός φιλόδοξου project της ΑΒ Βασιλόπουλος, του WWF Ελλάς και της Νηρεύς, το οποίο ξεκίνησε το 2013.

Ο Διευθυντής Διασφάλισης Ποιότητας της ΑΒ Βασιλόπουλος κ. Διονύσης Διονυσόπουλος αφού αναφέρθηκε στην πολυετή συνεργασία με την Νηρεύς επισήμανε ότι «θέλαμε ένα ψάρι να το παρέχουμε συνέχεια στον καταναλωτή ανεξαρτήτως της εποχής. Εντός 24ωρου τα ψάρια τα οποία αλιεύονται βρίσκονται στα ράφια μας».

Ο ίδιος αναφερόμενος στην εξωστρέφεια του κλάδου τόνισε ότι «η τσιπούρα και το λαβράκι αποτελούν τα δύο δημοφιλέστερα ψάρια για να ανοίξουμε την αγορά στο εξωτερικό – κυρίως σε Ρουμανία και Σερβία - μέσω των καταστημάτων μας».

Ο κ. Διονυσόπουλος δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι «η ΑΒ Βασιλόπουλος στηρίζει την καλή διατροφή στην οποία περιλαμβάνονται και τα ψάρια», ενώ σημείωσε ότι « το project με τον Νηρέα και την WWF βασίζεται στο εξής τρίπτυχο: νομιμότητα, ασφάλεια, βιωσιμότητα».

Ο Διευθυντής Διασφάλισης Ποιότητας της ΑΒ Βασιλόπουλος επανέλαβε την μελλοντική στόχευση της εταιρείας να διαθέτει προϊόντα μόνο από βιώσιμες πηγές.

Χαρακτηριστικό της γόνιμης συνεργασίας μεταξύ της ΑΒ Βασιλόπουλος και της Νηρέας αποτελεί η σταδιακή αύξηση των ποσοτήτων ψαριών, τις οποίες προμηθεύεται η πρώτη από τη δεύτερη. Έτσι, από τους 250 τόνους το 2004, σήμερα έχουμε φτάσει στους περίπου 1.700.

Από την πλευρά της Νηρεύς υπογραμμίστηκε ότι ο κλάδος του φρέσκου ψαριού συνεχώς αναπτύσσεται τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Ο Διευθυντής Ποιότητας, Έρευνας και Ανάπτυξης της Νηρεύς κ. Λεωνίδας Παπαχαρίσης, αναφέρθηκε με τη σειρά του στην πολυετή συνεργασία με την ΑΒ Βασιλόπουλος αλλά και στη σπουδαιότητα του κλάδου ιχθυοκαλλιέργειας για την ελληνική οικονομία. «Δημιουργεί έναν κύκλο εργασιών που ξεπερνάει τα 600 εκατ. ευρώ ανά έτος», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαχαρίσης, ενώ πρόσθεσε ότι «η τσιπούρα «επιλογή ΑΒ» είναι ένα προϊόν με εγγύηση ποιότητας».

Σημειώνεται ότι το πρότυπο Aquaculture Stewardship Council (ASC) συνεισφέρει στην ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων μονάδων υδατοκαλλιέργειας στο ελληνικό θαλάσσιο περιβάλλον και προσφέρει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να επιβραβεύσουν τις ορθές πρακτικές διαχείρισης των παραγωγών. Αποτελεί ανεξάρτητο, διεθνή οργανισμό πιστοποίησης ο οποίος προωθεί ορθές πρακτικές που ελαχιστοποιούν το περιβαλλοντικό και κοινωνικό αποτύπωμα του κλάδου της υδατοκαλλιέργειας. Το ASC διαθέτει επίσης πρότυπα για εννέα διαφορετικά είδη ψαριών.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 2,4375 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version