Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Αλλαγή Κανονισμού ΕΛΓΑ υποσχέθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ στην Λάρισα, τι σχεδιάζει το κόμμα για το αγροτικό πετρέλαιο

Αλλαγή Κανονισμού ΕΛΓΑ υποσχέθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ στην Λάρισα, τι σχεδιάζει το κόμμα για το αγροτικό πετρέλαιο


«Θα αναμορφώσουμε πλήρως τον ΕΛΓΑ», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε συγκέντρωση στη Λάρισα, την Τετάρτη (15/5/2019).

Για το θέμα του αγροτικού πετρελαίου ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι «έχω ζητήσει από το επιτελείο μου, δεν είμαι έτοιμος να ανακοινώσω κάτι συγκεκριμένο ακόμα, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με το αγροτικό πετρέλαιο. Δεν γίνεται σήμερα οι Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφοι να πληρώνουν τόσο ακριβό αγροτικό πετρέλαιο σε σχέση με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες. Πριν από τις εθνικές εκλογές θα είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε κάτι συγκεκριμένο και για αυτό το ζήτημα».

Πληροφορίες του ΑγροΤύπου αναφέρουν ότι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχεδιάζουν ένα «μοντέλο» σύμφωνα με το οποίο οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι θα αγοράζουν πετρέλαιο που χρησιμοποιούν στις εργασίες του σε φτηνότερη τιμή από τα βενζινάδικα.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ στη Λάρισα «ο κανονισμός του ΕΛΓΑ -νομίζω ότι είναι από τη δεκαετία του ‘50- δεν ανταποκρίνεται πια στις νέες προκλήσεις, την κλιματική αλλαγή, τις φυσικές καταστροφές, οι οποίες, δυστυχώς, θα μας χτυπούν με ολοένα μεγαλύτερη χρηματοδότηση» και πρόσθεσε:

«Ξέρω τι σημαίνει να αναζητάς πιστώσεις από τους προμηθευτές σου για να μπορείς να καλύψεις τη φετινή σοδειά. Ξέρω τι σημαίνει να έρχεται ένα μπουρίνι, ένα χαλάζι να σου καταστρέφει την παραγωγή και ο ΕΛΓΑ να σφυρίζει αδιάφορα.

Ξέρω τι σημαίνει να είσαι κτηνοτρόφος. Θυμάμαι έναν πατέρα και έναν γιο  που συνάντησα κατεβαίνοντας από τη Σαμαρίνα, να είσαι κτηνοτρόφος, να παλεύεις να βγάζεις καλό γάλα και να έρχονται οι ελληνοποιήσεις από την πίσω πόρτα να σου ρίχνουν τιμές.

Ξέρω τι σημαίνει να είσαι νέος αγρότης και να είσαι κολλημένος στην κρατική γραφειοκρατία και να μην μπορείς να έχεις πρόσβαση σε κονδύλια τα οποία σχεδιάστηκαν ακριβώς για τους νέους αγρότες.

Κάποιες λοιπόν απλές αλήθειες για το τι θα κάνουμε εμείς την επόμενη ημέρα για τον πρωτογενή τομέα: Θα καταργήσουμε την μείωση του αφορολόγητου και θα εισάγουμε εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή 9% για εισοδήματα μέχρι δέκα χιλιάδες ευρώ.

Θα στηρίξουμε τα συνεργατικά σχήματα. Πρώτος εγώ μίλησα για την ανάγκη να έχουν φορολογικό συντελεστή 10% ώστε οι αγρότες οι οποίοι συνεργάζονται, οι οποίοι ενώνουν δυνάμεις, να έχουν ένα πρόσθετο φορολογικό κίνητρο για να μπορούν να συνεργαστούν. Δεν έχουμε, φίλες και φίλοι, στην Ελλάδα αρκετούς συνεργαζόμενους αγρότες.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι η αγορά είναι σκληρή και δύσκολη και ότι μόνο μέσα από τη συνεργασία μπορούμε να πετύχουμε οικονομίες κλίμακος, να μειώσουμε το κόστος, να διεισδύσουμε σε νέες αγορές. Αυτό αφορά και εσάς, αφορά και εμάς. Εμείς θα δώσουμε τα κίνητρα και εσείς πρέπει να τολμήσετε, όπως το έχουν κάνει πολλά καινούργια συνεργατικά σχήματα. Να συνεργαστείτε, να ενώσετε δυνάμεις, ώστε τα καταπληκτικά σας προϊόντα να βρουν τη θέση που τους αξίζει στις αγορές της Ελλάδος και του εξωτερικού.

Θα τσακίσουμε τα κυκλώματα των παράνομων ελληνοποιήσεων αγροτικών προϊόντων, ξεκινώντας με το γάλα. Ξέρουμε ποιοι το κάνουν.  Και ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν γίνεται να πουλιέται η φέτα με κάτω από 4 ευρώ το κιλό και να είναι πραγματική φέτα.

Θα στηρίξουμε τη διεπαγγελματική ένωση της φέτας, έτσι ώστε όλοι όσοι ανήκουν στην αλυσίδα προστιθέμενης αξίας της φέτας, να έχουν όφελος.

Θα διεκδικήσουμε την επόμενη μέρα σταθερούς πόρους για τους Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφους από τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική. Δεν έχει κάνει τίποτα η κυβέρνηση σε αυτόν τον τομέα. Και μιας και μιλάμε για την Ελλάδα, σε μία Ευρώπη που αλλάζει, σας ρωτώ με το χέρι στην καρδιά: ποιον θα εμπιστευθείτε να πάει να διαπραγματευτεί στην Ευρώπη για τα συμφέροντα των ελλήνων αγροτών; Εμένα ή τον κ. Τσίπρα;».

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version