Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Νέα υπουργός Γεωργίας στη Βουλγαρία η Ντεσισλάβα Τάνεβα


Με 121 ψήφους υπέρ, πέντε κατά και καμία αποχή, η Βουλή της Βουλγαρίας απέπεμψε τον Ρούμεν Ποροζάνοφ από τη θέση του υπουργού Γεωργίας και αποφάσισε ότι η Ντεσισλάβα Τάνεβα, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας και Τροφίμων, είναι αυτή που θα τον αντικαταστήσει.

Ο κ. Ποροζάνοφ υπέβαλε την παραίτησή του την περασμένη Τρίτη, η οποία έγινε δεκτή από τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ, έπειτα από το σκάνδαλο που ξέσπασε σχετικά με την κατάχρηση ευρωπαϊκών πόρων σε ένα πρόγραμμα του κρατικού ταμείου Γεωργίας.  Ο κ. Ποροζάνοφ είχε διατελέσει στο παρελθόν, διευθυντής του Ταμείου και στη διάρκεια της θητείας του είχαν δοθεί εκατομμύρια ευρώ επιδοτήσεις, οι οποίες τέθηκαν στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών και των ερευνητικών αρχών.

Ο Βούλγαρος υπουργός βρέθηκε στο επίκεντρο του σκανδάλου που αφορά αγορές πολυτελών κατοικιών και την κατασκευή ξενώνων με ευρωπαϊκά κονδύλια, το οποίο ήρθε στη δημοσιότητα από διαδικτυακή ερευνητική ιστοσελίδα που δημοσίευσε τα ψευδή -όπως έκρινε και η επιτροπή Καταπολέμησης της Διαφθοράς - στοιχεία στη δήλωση της ακίνητης περιουσίας του.

Η παραίτηση του κ. Ποροζάνοφ γίνεται δύο εβδομάδες έπειτα από την έναρξη εισαγγελικής έρευνας για πιθανή απάτη με τη χρήση ευρωπαϊκών κονδυλίων τα οποία προορίζονταν για την αγροτική ανάπτυξη.

Να θυμίσουμε ότι τον περασμένο Μάρτιο είχαν παραιτηθεί η υπουργός Δικαιοσύνης Τσέτσκα Τσάτεβα, ο υφυπουργός Ενέργειας Κράσιμιρ Παρβάνοφ και η υφυπουργός Αθλητισμού Βάνια Κόλεβα, έπειτα από πληροφορίες των τοπικών μέσων ενημέρωσης ότι αγόρασαν πολυτελή διαμερίσματα σε τιμές κατώτερες των αγοραίων. Ολοι οι παραιτηθέντες αρνούνται ότι διέπραξαν παρανομία. Μάλιστα η κ. Τσάτεβα έχει αρνηθεί πως διέπραξε οποιοδήποτε αδίκημα και έχει ζητήσει από την Επιτροπή κατά της Διαφθοράς να ερευνήσει τους όρους με τους οποίους απέκτησε πέρυσι ένα μεγάλο διαμέρισμα σε πολυτελή συνοικία της Σόφιας.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,375 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version