Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Κεράσια: Με καλή ποιότητα και ποσότητα ξεκινά το επόμενο διάστημα η συγκομιδή μεσοπρώιμων, τις επόμενες ημέρες έρχονται οι Κινέζοι για ελέγχους

Κεράσια: Με καλή ποιότητα και ποσότητα ξεκινά το επόμενο διάστημα η συγκομιδή μεσοπρώιμων, τις επόμενες ημέρες έρχονται οι Κινέζοι για ελέγχους


Αν και ξεκίνησαν με καλές τιμές παραγωγού οι υπερπρώιμες και πρώιμες ποικιλίες κερασιών οι βροχές και τα χαλάζια των προηγούμενων ημερών έφεραν μια πτώση τιμών. Ωστόσο καλή είναι η εικόνα της παραγωγής στις μεσοπρώιμες και όψιμες ποικιλίες που αναμένεται να ξεκινήσει η συγκομιδή τους το επόμενο χρονικό διάστημα.

Εκτίμηση κύκλων της αγοράς είναι ότι η παραγωγή της χώρας εξελίχθηκε ομαλά, με τον όγκο τους ελαφρά αυξημένο και ποιοτικά αναβαθμισμένο.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού (Α.Σ.) Άρνισσας, Γιώργος Παπαδόπουλος, δήλωσε στον ΑγροΤύπο, ότι «φέτος έχουμε μια καλή εικόνα στην παραγωγή κερασιών.

Καλό ξεκίνημα είχαμε στις υπερπρώιμες και πρώιμες ποικιλίες, που ξεκίνησαν με τιμές 4 ευρώ το κιλό αλλά κάποια χαλάζια και βροχοπτώσεις έφεραν ζημιές στην παραγωγή και δεν ήταν εμπορεύσιμα. Αποτέλεσμα ήταν οι τιμές να μειωθούν στο 1 ευρώ το κιλό. Πάντως οι υπόλοιπες ποικιλίες έχουν καλή ποιότητα και ελπίζουμε να διατηρηθούν οι καλές τιμές παραγωγού και η υψηλή ζήτηση μέχρι τις 10 - 15 Ιουνίου, που θα συγκομιστούν οι μεγάλες ποσότητες κερασιών στην περιοχή».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αλμωπίας, Ξενοφών Τσέμπης, δήλωσε στον ΑγροΤύπο τα εξής: «σε περίπου 10 ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι μεσοπρώιμες ποικιλίες κερασιών. Το ξεκίνημα φέτος της συγκομιδής ήταν πολύ καλό με τις τιμές παραγωγού να κυμαίνονται στα 3,5 ευρώ το κιλό. Οι βροχοπτώσεις όμως χάλασαν την καλή εικόνα των τιμών. Ωστόσο υπάρχει υψηλή ζήτηση για εξαγωγές και ελπίζω να επανέλθουν σε καλά επίπεδα οι τιμές. Εκτιμώ ότι οι μεσοπρώιμες ποικιλίες μπορεί να «πιάσουν» τιμή παραγωγού στα 2,5 – 3 ευρώ το κιλό».

Ο κ. Τάσος Παγούνης, εκπρόσωπος από τον ΑΣ Νέος Αλιάκμων, ανέφερε από την πλευρά του ότι «η συγκομιδή έχει σχεδόν ολοκληρωθεί στις πρώιμες ποικιλίες κερασιού. Αν και οι βροχές έκαναν κάποιες ζημιές κατά μέσο όρο οι τιμές παραγωγού κυμάνθηκαν σε καλά επίπεδα. Σε μια εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν οι μεσοπρώιμες ποικιλίες. Η εικόνα της παραγωγή ποιοτικά και ποσοτικά είναι καλή μέχρι στιγμής. Ελπίζουμε να διατηρηθεί η υψηλή ζήτηση ώστε οι τιμές παραγωγού να κυμανθούν σε καλά επίπεδα».

Όλοι συμφωνούν ότι μέχρι στιγμής υπάρχει αυξημένη ζήτηση για εξαγωγές. Επίσης τον Ιούνιο αναμένονται στην χώρα μας οι Κινέζοι εμπειρογνώμονες για την επιθεώρηση συγκομιδής και τυποποίησης κερασιών, για να δώσουν το «πράσινο φως» για την εξαγωγή τους στην Κίνα. Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Γεώργιος Πολυχρονάκης, Ειδικός Σύμβουλος του Συνδέσμου Incofruit - Hellas, «αν όλα πάνε καλά από τον επόμενο χρόνο αναμένεται να ξεκινήσει η εξαγωγή ελληνικών κερασιών στην κινέζικη αγορά, μια αγορά που έχει πολύ καλές προοπτικές για τα προϊόντα μας».

Σταύρος Παϊσιάδης

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,859375 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version