Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Αυτοκίνητα, προσλήψεις και κονδύλια για τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, υποσχέθηκε ο υπουργός Σταύρος Αραχωβίτης

Αυτοκίνητα, προσλήψεις και κονδύλια για τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, υποσχέθηκε ο υπουργός Σταύρος Αραχωβίτης


Ξεκίνησαν οι συγκομιδές θερινών φρούτων και οι καταγγελίες για παράνομη διακίνηση ατυποποίητων προϊόντων από το χωράφι και φέτος πληθαίνουν. Στο θέμα της ενίσχυσης των ελεγκτικών μηχανισμών αναφέρθηκε στη συνέντευξη που έδωσε την Τρίτη (21/5) ο υπουργός κ. Αραχωβίτης. «Η πλάκα τελειώνει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε πρόσφατα ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την προμήθεια 51 αυτοκινήτων, που θα διανεμηθούν στους ελεγκτές του ΥπΑΑΤ.

Επίσης θα καταβληθεί κονδύλι 3 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των εργαστηρίων των κτηνιατρικών υπηρεσιών του ΥπΑΑΤ, με στόχο να αυξηθούν οι έλεγχοι κατά των «ελληνοποιήσεων» προϊόντων ζωικής παραγωγής (φέτα κ.α.).

Ακόμη ανακοίνωσε προσλήψεις συνολικά 210 ατόμων στο ΥπΑΑΤ και 181 κτηνιάτρων στο υπουργείο Εσωτερικών.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Νίκος Αντώνογλου, ο οποίος ανέφερε ότι θα ενισχυθεί με 380.000 ευρώ Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης.

Επίσης δαπάνη 200.000 ευρώ θα ενισχύσει τις ΔΑΟΚ για τον πολλαπλασιαστικού υλικού.

Το 2018 έγιναν 7.460 έλεγχοι σε εισαγωγές αγροτικών προϊόντων (είχαμε 793 δειγματοληψίες και 94 απορρίψεις). Τον ίδιο χρόνο έγιναν 2.184 έλεγχοι στις εξαγωγές και 1.765 σε επανεξαγωγές αγροτικών προϊόντων. Συνολικά για το 2018 είχαμε 11.400 ελέγχους στη διακίνηση αγροτικών προϊόντων.

Από την πλευρά του ο κ. Αραχωβίτης, αναφερόμενους στους ελέγχους των υπηρεσιών του ΥπΑΑΤ και το ύψος των προστίμων, τόνισε ότι «δεν είμαι υπέρ των υψηλών προστίμων που δεν μπορούν να πληρωθούν. Το νέο στο νομοσχέδιο για τους ελέγχους στο γάλα είναι ότι με τη δεύτερη παράβαση θα αφαιρεθεί η άδεια».

Πάντως ο υπουργός παραδέχτηκε ότι δεν είναι «ικανοποιημένος» με τους ελέγχους του ΥπΑΑΤ αλλά έχει σταματήσει αυτό που γινόταν παλιά και ότι «θα πάψουμε να μοιράζουμε συγχωροχάρτια». Ωστόσο ανέφερε ότι δεν είναι απλή υπόθεση ο εκσυγχρονισμός των ελέγχων.

Για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων όσων παρανομούν δήλωσε ότι αν δεν τελεσιδικήσει μια υπόθεση δεν μπορεί να ανακοινωθεί το όνομα της επιχείρησης αλλά θα μπορέσουμε να ενημερώνουμε τις διεπαγγελματικές οργανώσεις.

Επίσης ο κ. Αντώνογλου πρόσθεσε ότι έχουν εγκατασταθεί από την ΑΑΔΕ μηχανήματα X-RAY σε κάποια τελωνεία τα οποία ελέγχουν τα φορτία που μπαίνουν και βγαίνουν από την χώρα μας.

Σταύρος Παϊσιάδης

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,703125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version