Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Απολογισμό του έργου στον αγροτικό τομέα και επενδύσεις 900 εκατ. ευρώ από το ΠΑΑ, ανέφερε στην Λάρισα ο Αλέξης Τσίπρας

Απολογισμό του έργου στον αγροτικό τομέα και επενδύσεις 900 εκατ. ευρώ από το ΠΑΑ, ανέφερε στην Λάρισα ο Αλέξης Τσίπρας


«Δεν είναι παροχές αυτά που δίνει σήμερα η κυβέρνηση, είναι οι θυσίες του λαού αυτές που επιστρέφονται», σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας απευθυνόμενος στους πολίτες από την κεντρική πλατεία της Λάρισας. Αναφερόμενος στον αγροτικό τομέα μίλησε για την κατάργηση του Τέλους Επιτηδεύματος για τους συνεταιρισμένους αγρότες, τη μείωση φορολογίας για τους Συνεταιρισμούς (από 13% στο 10%), την έκπτωση 10% στο φορολογητέο εισόδημα για τους αγρότες μέλη συνεταιρισμών. Ακόμη είπε ότι με τις ενισχύσεις που δόθηκαν τα Χριστούγεννα για τους κτηνοτρόφους όλης της χώρας, οι 6.100 κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας έλαβαν ποσό ενίσχυσης ύψους 6 εκατ. ευρώ. Ανακοίνωσε επίσης ότι το επόμενο διάστημα σχεδόν 900 εκατ. απελευθερώνονται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) για επενδύσεις και μεγάλα έργα στον αγροτικό τομέα.

Συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός μιλώντας για τον αγροτικό τομέα ανέφερε τα εξής:

«Στον αγροτικό τομέα η δουλειά που έγινε ήταν πολύ σημαντική. Ξέρετε ότι παραλάβαμε μια χώρα όπου η αγροτική ασφάλιση ήταν ελλιπής και όπου το 2026, σε λίγα χρόνια από σήμερα, δεν θα υπήρχε καν σύνταξη για τον αγρότη. Σήμερα οι αγρότες είναι ενταγμένοι όλοι στο σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης και πάνω από το 90%  των αγροτών πληρώνει το ελάχιστο ασφάλιστρο.

Έχουμε θεσπίσει το αφορολόγητο έως 12.000 ευρώ για τις ενισχύσεις του 1ου πυλώνα και το πλήρες αφορολόγητο για τον 2ο πυλώνα.

Συνολικά, 9 στους δέκα αγρότες έχουν σήμερα αφορολόγητο εισόδημα, ενώ παλαιότερα φορολογούνταν από το 1ο ευρώ.

Εμείς διασφαλίσαμε ότι οι αγρότες θα εισπράττουν και εισπράττουν έγκαιρα, τις επιδοτήσεις τους, ενώ ήταν ο κύριος Μητσοτάκης αυτός που είχε προτείνει σε μια συζήτηση στη Βουλή να συμψηφιστούν τα χρέη των αγροτών με τις επιδοτήσεις: να πάρει δηλαδή το κράτος τις επιδοτήσεις μέσα από την τσέπη των αγροτών!

Ενώ εμείς ήρθαμε και θεσπίσαμε:
Το ακατάσχετο μέχρι 7,5 χιλιάδες ευρώ στους λογαριασμούς του κάθε αγρότη. Θεσπίσαμε επίσης την κατάργηση του Τέλους Επιτηδεύματος για τους συνεταιρισμένους αγρότες. Τη μείωση της φορολογίας για τους Συνεταιρισμούς στο 10%. Την έκπτωση 10% στο φορολογητέο εισόδημα για τους αγρότες μέλη συνεταιρισμών. Όλα αυτά, φίλες και φίλοι, τα κάναμε μέσα σε δύσκολες συνθήκες.

Επίσης στηρίξαμε και τους κτηνοτρόφους με τις ενισχύσεις που δόθηκαν τα περασμένα Χριστούγεννα σε 6 χιλιάδες κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας που έλαβαν ενίσχυση ύψους 6 εκατομμυρίων. Και έρχονται άμεσα ανάλογες ενισχύσεις De minimis ύψους επιπλέον 10 εκ. ευρώ

Και μπροστά μας έχουμε, και θέλω να το αναγγείλω σήμερα εδώ, από την κεντρική πλατεία της Λάρισας, μια πολύ μεγάλη εξέλιξη, για την οποία έχει δουλέψει προσωπικά, τόσο ο υπουργός ο Σταύρος ο Αραχωβίτης όσο και ο συντοπίτης σας, ο υφυπουργός, ο Βασίλης ο Κόκκαλης. Σχεδόν 900 εκατομμύρια απελευθερώνονται άμεσα από το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης για επενδύσεις και μεγάλα δημόσια έργα στον αγροτικό τομέα.

Επίσης για την υποστήριξη της παραγωγής 71 εκ. ευρώ για αρδευτικά έργα στη Θεσσαλία. Στηρίζουμε τη Θεσσαλία, στηρίζουμε τον αγροτικό κόσμο. Είμαστε δίπλα στις ανάγκες τους. Στηρίζουμε την προοπτική τους.

Και το σχέδιο αυτό, φίλες και φίλοι, προβλέπουμε με τις επενδύσεις τις δημόσιες αλλά και τις ιδιωτικές στον αγροτικό τομέα, προβλέπουμε να φέρει πάνω από 50.000 νέες και διατηρούμενες θέσεις απασχόλησης στον αγροτικό τομέα.

Αυτά είναι τα πεπραγμένα μας, πολίτες της Λάρισας. Αυτά είναι τα πεπραγμένα μας τα τέσσερα αυτά χρόνια, τόσο στην κεντρική πολιτική σκηνή όσο και στον τόπο σας, στη Θεσσαλία, στη Λάρισα. Και αυτό είναι και το σχέδιο μας. Το σχέδιό μας είναι η ενίσχυση των εργαζόμενων, η ενίσχυση των αγροτών, η ενίσχυση των συνταξιούχων, αλλά και η ενίσχυση των νέων ανθρώπων. Για να μπορέσουν να μείνουν στον τόπο τους οι νέοι άνθρωποι, να δουλέψουν και να προκόψουν εδώ».

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,6879883 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version