Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Τι πέτυχε η Ολυμπία Τελιγιορίδου κατά την επίσκεψή της στην Κίνα

Τι πέτυχε η Ολυμπία Τελιγιορίδου κατά την επίσκεψή της στην Κίνα


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το ταξίδι της Υφυπουργού ΥΠΑΑΤ κ. Ολυμπίας Τελιγιορίδου στην Κίνα. Η Υφυπουργός συμμετείχε στην  4η Διάσκεψη των Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης της Πρωτοβουλίας 17+1 ανάμεσα στην Κίνα και τις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης όπου στην εισήγηση της μίλησε για τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη της ψηφιακής γεωργίας.

Όπως υποστηρίζει το ΥπΑΑΤ, κατά την διάρκεια της Διάσκεψης συνομίλησε  με τον Υπουργό Γεωργίας, Μr Han Changfu, με τον οποίο συζήτησε  θέματα συνεργασίας στον αγροτικό τομέα των δύο χωρών.

Η κ. Τελιγιορίδου είχε διμερή σύσκεψη εργασίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Γεωργίας Mr  Qu Dondgyu όπου ανέπτυξε τις θέσεις της Ελλάδας για την συνεργασία στον αγροτικό τομέα με την Κίνα. Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν  σε εξαιρετικά καλό κλίμα και επαναβεβαιώθηκαν οι πολύ καλές σχέσεις των δύο χωρών.

Η Υφυπουργός ΑΑΤ συνοδευόμενη από τον Mr Qu Dondgyu ξεναγήθηκε στη μεγαλύτερη έκθεση τσαγιού στην Κίνα με 2.000 εκθέτες και 1 εκατομμύριο επισκέπτες και στη συνέχεια μετέβει στην πόλη Nigbo όπου έτυχε θερμής υποδοχής και είχε σύσκεψη με την δημοτική αρχή της πόλης τον κ. Li Guanding  και τους αρμόδιους φορείς της επαρχίας,  για εμπορικά θέματα στον αγροτικό τομέα και ξεναγήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο της πόλης.

Η κ. Τελιγιορίδου είχε επίσης  διμερή σύσκεψη στο Πεκίνο με την Γενική Διεύθυνση Τελωνείων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και τον αρμόδιο Υφυπουργό κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν ζητήματα και υπήρξε θετική ανταπόκριση από την κινεζική πλευρά για:

Α) την άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας για την υπογραφή πρωτοκόλλου για την εξαγωγή στην Κίνα του κρόκου Κοζάνης,

Β) την ομαδοποίηση των φρούτων, θέμα που αρνούνταν έως σήμερα η Κινεζική πλευρά, ώστε να εξεταστούν ταυτόχρονα οι τεχνικοί φάκελοι για τα πυρηνόκαρπα φρούτα που έχει υποβάλλει η χώρα μας κατά τον έλεγχο των κινεζικών αρχών για τα κεράσια,

Γ) την επέκταση των εξαγωγών ακτινιδίων από το σύνολο της χώρας μας προς την Κίνα,

Δ)  την εξέταση του φακέλου εξαγωγών για το Ελληνικό λαβράκι και άλλων προϊόντων.

Σε συνέχεια της πετυχημένης επίσκεψης η Υφυπουργός κάλεσε τον ομόλογό της στην Ελλάδα, μεταφέροντας και την πρόσκληση του Υπουργού κ. Αραχωβίτη και η κινεζική πλευρά δεσμεύτηκε πως άμεσα τον επόμενο μήνα θα επισκεφθεί την χώρα μας ο Υπουργός και ο Αναπληρωτής Υπουργός Γεωργίας της Κίνας.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,546875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version