Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Έξτρα παρθένα ελαιόλαδα, ψάρια, γιαούρτια, φέτα, σιτάρι και ελιές, τα κυριότερα ελληνικά προϊόντα που εξήχθησαν στην Ιταλία το 2018

Έξτρα παρθένα ελαιόλαδα, ψάρια, γιαούρτια, φέτα, σιτάρι και ελιές, τα κυριότερα ελληνικά προϊόντα που εξήχθησαν στην Ιταλία το 2018


Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της ελληνικής στατιστικής αρχής, για το έτος 2018, τα κυριότερα αγρο-διατροφικά προϊόντα που εξήχθησαν από την Ελλάδα προς την Ιταλία ήταν το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, τα ψάρια, το γιαούρτι, η φέτα, σιτάρι και ελιές.

Ειδικότερα, το σημαντικότερο σε αξία ελληνικό αγροτικό προϊόν που έγινε εξαγωγή στην Ιταλία, για το έτος 2018, είναι το ελαιόλαδο, με αξία εξαγωγών 351 εκ. ευρώ εκ των οποίων το μεγαλύτερο ποσοστό αφορούσε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.

Ακολουθούν τα ψάρια με συνολική αξία 222 εκ. ευρώ, με υψηλότερα σε αξία επιμέρους προϊόντα το λαβράκι και τις τσιπούρες.

Στη συνέχεια έχουμε τα γιαούρτια με αξία εξαγωγών 62,9 εκ. ευρώ και τα τυριά με εξαγωγές 49,2 εκ. ευρώ (με κυριότερο προϊόν τη φέτα).

Ακολουθεί το σιτάρι (36 εκατ. ευρώ) και οι επιτραπέζιες ελιές (35,8 εκατ. ευρώ).

Άλλα αγροτικά προϊόντα των οποίων οι εξαγωγές προς την Ιταλία ξεπερνούν τα 10 εκ. ευρώ είναι: βαμβάκι, ακτινίδια, κρέατα προβατοειδών, ξίδια βρώσιμα, ξηροί καρποί (κυρίως κάστανα και φιστίκια), μαλάκια, φρούτα παρασκευασμένα ή διατηρημένα (κυρίως ροδάκινα).

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,546875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version