Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Έρευνα και βιοοικονομία στην αγροτική παραγωγή, τα βασικά θέματα συζήτησης στην άτυπη σύνοδο των Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ στο Βουκουρέστι

Έρευνα και βιοοικονομία στην αγροτική παραγωγή, τα βασικά θέματα συζήτησης στην άτυπη σύνοδο των Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ στο Βουκουρέστι


Στο Βουκουρέστι, στις 3-4 Ιουνίου 2019, θα πραγματοποιηθεί η άτυπη σύνοδος των Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας των κρατών μελών της ΕΕ, στο πλαίσιο της Ρουμανικής Προεδρίας. Την χώρα μας θα εκπροσωπήσει ο Γενικός Γραμματέας του ΥπΑΑΤ κ. Χ. Κασίμης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Βουκουρέστι, στο Μέγαρο του Κοινοβουλίου και θα προεδρεύεται από τον Ρουμάνο Υπουργό Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, Petre DAEA.

Στην ανεπίσημη συνάντηση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των υπουργείων Γεωργίας της ΕΕ, ο Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Phil Hogan, ο Γενικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jerzy PLEWA, ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Γραμματείας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Angel Boixareu Carrera και ο Γενικός Γραμματέας της Copa Cogeca PESONEN Pekka Juhana.

Την Τρίτη, 4 Ιουνίου 2019, το κύριο θέμα που θα συζητηθεί στο άτυπο Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας είναι η «έρευνα στον τομέα της γεωργίας και της βιοοικονομίας - η οικοδόμηση συνεργιών».

Η Ατζέντα της Άτυπης Συνόδου των Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας:

Γεωργική έρευνα και εφαρμογή της καινοτομίας
Η πολυπλοκότητα των προκλήσεων που πρέπει να αντιμετωπίσει η γεωργία της ΕΕ απαιτεί ενισχυμένη συνεργασία στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πρέπει να εξετάσουν αποτελεσματικά μέσα για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που καθιστούν δυνατή τη συνεργασία και την προώθηση τέτοιων ερευνητικών προτεραιοτήτων.

Η βιοοικονομία ως μέσο για την αγροτική ανάπτυξη
Προκειμένου να αξιοποιηθεί πλήρως το ευρωπαϊκό δυναμικό για τη βιοοικονομία και να αποφέρει οφέλη στην κοινωνία, όπως επιβεβαίωσε και η Διάσκεψη του Βουκουρεστίου, είναι σημαντικό να διερευνηθούν και να αναπτυχθούν νέα επιχειρηματικά μοντέλα, που θα ξεκινούν από το αγρόκτημα και θα φτάνουν μέχρι το πιάτο του καταναλωτή.

Η ρουμανική Προεδρία προσδιόρισε τη βιοοικονομία ως μία από τις προτεραιότητές της και, στο πλαίσιο αυτό, έχει ήδη πραγματοποιήσει διάσκεψη, με τίτλο «Η έρευνα και η καινοτομία στη γεωργία - βάση για την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής γεωργίας, αγροτικών περιοχών και βιοοικονομίας», στο Βουκουρέστι, στις 5 Απριλίου 2019.

Η διάσκεψη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η βιοοικονομία θα διαδραματίσει βασικό ρόλο όχι μόνο όσον αφορά την ανάπτυξη και την απασχόληση, αλλά και τη δημιουργία νέων ευκαιριών για την ανάπτυξη της υπαίθρου στην Ευρώπη. Όλες οι χώρες της ΕΕ πρέπει να ενθαρρυνθούν για να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για τις στρατηγικές βιοοικονομίας - κανείς δεν πρέπει να μείνει πίσω.

Ο μελλοντικός στρατηγικός σχεδιασμός της ΚΑΠ έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει την εφαρμογή της βιοοικονομίας και να δημιουργήσει συνέργειες με τη γεωργική πολιτική και τα μέσα αγροτικής ανάπτυξης.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,609375 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version