Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Μεγάλο Χρυσό Μετάλλιο απέσπασε ο ερυθρός οίνος ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΑΒΑΤΟΝ Gold Selection στο Frankfurt International Wine Trophy 2019


Το Μεγάλο Χρυσό Μετάλλιο απέσπασε ο ερυθρός οίνος ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΑΒΑΤΟΝ Gold Selection από  το Μετόχι Χρωμίτσας του Αγίου Όρους στο Διεθνή Διαγωνισμό Frankfurt International Wine Trophy 2019, ο οποίος διεξήχθη αρχές Απριλίου στη Γερμανία.

Η διάκριση αυτή έρχεται να προστεθεί δίπλα στο Χρυσό Μετάλλιο που απέσπασε στα τέλη Μαρτίου από το Διεθνή Διαγωνισμό MUNDUS VINI Spring Tasting 2019.

Το ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΑΒΑΤΟΝ Gold Selection συνεχίζει και φέτος την ιδιαίτερα δυναμική του πορεία με θετικές αξιολογήσεις, καταδεικνύοντας τη δυναμική του μοναδικού αυτού οικοσυστήματος που περιβάλει το Μετόχι Χρωμίτσας και συντελεί στη δημιουργία αυτού του ξεχωριστού ερυθρού οίνου Π.Γ.Ε.   

Λίγα λόγια για τον διαγωνισμό:
Ο διαγωνισμός Frankfurt International Wine Trophy είναι πιστοποιημένος με ISO-9001 και η ανάλυση βασίζεται στο σύστημα του OIV.
Κάθε χρόνο πρόεδρος της επιτροπής αναλαμβάνει κάποιος Γερμανός Executive Chef, λόγω της στενής σχέσης που έχει ο διαγωνισμός με την γερμανική υψηλή γαστρονομία. Φέτος επίτημος πρόεδρος ήταν ο Κος Erik Arnecke, Chef στο "Philipp Soldan, Frankenberg" (βραβευμένο με 1 αστέρι Michelin). Στο διαγωνισμό συμμετέχουν περίπου 1.700 οίνοι από 26 χώρες.

Λίγα λόγια για το Άγιο Όρος
Στο Άγιο Όρος ευδοκιμούν ως επί το πλείστον αυτόχθονες (γηγενείς) ποικιλίες: κόκκινες όπως Λημνιό, Ξινόμαυρο καθώς επίσης και λευκές όπως Ασύρτικο, Αθήρι, Ροδίτης με άριστα αποτελέσματα. Το κλίμα στο Άγιο Όρος είναι μεσογειακό. Ο χειμώνας είναι ήπιος με λίγο χιόνι και οι θερμοκρασίες σπάνια πέφτουν κάτω από -2°C. Η άνοιξη και το καλοκαίρι είναι ζεστά, με πολλές ώρες ηλιοφάνειας και λίγες βροχοπτώσεις.

Οι αμπελώνες των Μονών είναι πλαισιωμένοι από την οροσειρά του Άθω από την ανατολή,- με χαμηλή δασώδη βλάστηση- και τη θάλασσα από τη δύση. Αυτό συμβάλλει στη δημιουργία ενός εξαιρετικού μικροκλίματος. Η θάλασσα μαλακώνει τις υψηλές θερινές θερμοκρασίες και παράλληλα απελευθερώνει την απαραίτητη υγρασία για το έδαφος των αμπελώνων.

Οι αμπελώνες βρίσκονται σε υψόμετρο μέχρι 250 μ. Το έδαφος αποτελείται από σχιστόλιθο, το οποίο συμβάλλει στον φρουτώδη χαρακτήρα, το σώμα και την κομψότητα των κρασιών. Το έδαφος παρουσιάζει συνεχή εναλλαγή ανάμεσα σε αμμοπηλώδες και αμμοαργιλώδες και οι ρίζες των κλημάτων εισχωρούν σε βάθος που φτάνει τα 1,5-2 μέτρα προκειμένου να βρουν θρεπτικά συστατικά που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξή τους.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,5 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version