Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Στον αέρα οι επαγγελματίες βιομηχανικής και φαρμακευτικής κάνναβης λόγω νομοθετικών κενών, λέει ο Σύνδεσμός τους

Στον αέρα οι επαγγελματίες βιομηχανικής και φαρμακευτικής κάνναβης λόγω νομοθετικών κενών, λέει ο Σύνδεσμός τους


Μετά την νομιμοποίηση της καλλιέργειας βιομηχανικής κάνναβης στην χώρα μας τον Απρίλιο του 2016, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα στην Ελλάδα είναι πλέον δεκάδες προσφέροντας ήδη θέσεις εργασίας και οικονομικά οφέλη στην χώρα.

Επιπρόσθετα, η νομοθετική ρύθμιση παραγωγής σκευασμάτων φαρμακευτικής κάνναβης το 2018, προσέλκυσε μέσα σε ένα χρόνο πάνω από 50 επιχειρηματικά σχήματα και επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων.

Όπως όμως επισημαίνει ο υπό σύσταση Σύνδεσμος Ελληνικής Κάνναβης «Παρότι το βασικό νομικό πλαίσιο για την βιομηχανική και φαρμακευτική κάνναβη έχει πλέον οριστεί, εκκρεμούν εδώ και αρκετό καιρό οι αποφάσεις εκείνες που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην απρόσκοπτη ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στον τομέα μας. Βασικά θέματα που αφορούν στην παραγωγή, μεταποίηση και διάθεση ελληνικών προϊόντων δεν έχουν ακόμα ρυθμιστεί, με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες της βιομηχανικής και φαρμακευτικής κάνναβης να είμαστε στον «αέρα».

Παγκοσμίως, η «οικονομία της κάνναβης» προβλέπεται να αυξηθεί ραγδαία τα αμέσως επόμενα χρόνια. Ο κλάδος των τροφίμων αποτιμάται στα 200 εκ. € με σταθερά αυξητικές τάσεις ενώ ο κλάδος των προϊόντων κανναβιδιόλης (CBD) εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά 700% έως και το 2020 ξεπερνώντας τα 2 δις €.

Η Ελλάδα, αν πράγματι επιδιώκει ένα μέλλον δημιουργικό, καινοτόμο και βιώσιμο, πρέπει να περιλάβει την βιομηχανική και φαρμακευτική κάνναβη στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της.

Οι αποφάσεις θα πρέπει να είναι καινοτόμες και πρωτοπόρες, με γνώμονα το γενικό συμφέρον και με προσανατολισμό την έξυπνη και βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς και άτυπους αθέμιτους ανταγωνισμούς.

Ο «Ε.Σ.ΚΑΝΝΑ.» μπορεί να υποστηρίξει τους αρμόδιους φορείς θέτοντας τις κατάλληλες βάσεις που θα συμβάλλουν στην απρόσκοπτη ανάπτυξη του κάθε κλάδου και να επεξεργαστεί ρεαλιστικά στρατηγικά οράματα που, με την υλοποίησή τους, να διασφαλίζεται η ανάπτυξη του αγροτικού τομέα και της μεταποίησης, η δημιουργία καινοτόμων ελληνικών προϊόντων και η διεθνής προβολή και διάθεσή τους, η  δημιουργία νέων θέσεων εργασίας υψηλής απασχόλησης και η δημόσια υγεία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ελληνικός Σύνδεσμος Κάνναβης «Ε.Σ.ΚΑΝΝΑ.» ολοκλήρωσε τις διαδικασίες υπογραφής του καταστατικού του και επιλογής της Διοικούσας Επιτροπής.

Τα μέλη που απαρτίζουν την Δ.Ε. προέρχονται και από τους τρεις κλάδους και εκπροσωπούν ισότιμα αγρότες, παραγωγούς, μεταποιητές και εμπόρους. Συμμετέχουν πλέον περισσότεροι από 70 επαγγελματίες.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,421875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version