Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

ΗΠΑ και Κίνα: Παραμένουν οι δασμοί, η Κίνα θα αγοράσει περισσότερα αμερικανικά αγροτικά προϊόντα

ΗΠΑ και Κίνα: Παραμένουν οι δασμοί, η Κίνα θα αγοράσει περισσότερα αμερικανικά αγροτικά προϊόντα


Οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Κίνας απέφυγαν το χειρότερο σενάριο, κηρύττοντας ανακωχή στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ των χωρών τους, κατά την σύνοδο της G20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας, με την αναγγελία της επανέναρξης εμπορικών συνομιλιών. Ωστόσο, σύμφωνα με το επίσημο κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Σι Τζινπίνγκ δεν ανακοίνωσαν κάποιο χρονοδιάγραμμα για την επανάληψη αυτή του διαλόγου μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών στον κόσμο. «Είχαμε μια πάρα πολύ καλή συνάντηση με τον πρόεδρο Σι, εξαιρετική θα έλεγα», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος από την Ιαπωνία. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίες διακόπηκαν αιφνιδίως τον Μάιο, θα ξαναρχίσουν και θα γίνουν πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα, ενώ η Ουάσινγκτον ήρε την απειλή της να επιβάλει νέους δασμούς στα εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα, που θα έπλητταν το σύνολο των αξίας άνω των 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων κινεζικών αγαθών που αγοράζουν ετησίως οι ΗΠΑ.

Ο κ. Τραμπ επιβεβαίωσε λίγο αργότερα και αυτός ότι δεν σκοπεύει να επιβάλει νέους τελωνειακούς δασμούς στις εισαγωγές από την Κίνα, ούτε όμως και να τους καταργήσει «τουλάχιστον προς το παρόν».

Ο Αμερικανός πρόεδρος διευκρίνισε ότι με τον Κινέζο ομόλογό του συμφώνησαν σήμερα ότι οι ΗΠΑ δεν θα αυξήσουν τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα προς το παρόν, ενώ η Κίνα θα αγοράσει περισσότερα αμερικανικά αγροτικά προϊόντα.

Η επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δίνει τέλος σε ένα αδιέξοδο έξι εβδομάδων, το οποίο είχε προκαλέσει έντονες ανησυχίες σε επιχειρήσεις και επενδυτές και σενάρια για έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο. Όπως επισημαίνουν αναλυτές δεν είναι ακόμη σαφές εάν μπορούν πραγματικά να ξεπεραστούν οι διαφορές ΗΠΑ και Κίνας στο εμπόριο και την τεχνολογία και στη μάχη για περισσότερη επιρροή. Παρόλα αυτά  το γεγονός ότι αποτρέπεται προς το παρόν μία κλιμάκωση της αντιπαράθεσης είναι αναμφίβολα θετικό.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 2,856445 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version